Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
missa0
Abone

Boks Sporu, Yüz Hariç Veya Dahil?

Boks Sporu, Yüz Hariç Veya Dahil?

Kayıtsız Üye
Korunmayı öğrenmek için değilde, spor olarak veya zevk için boks yapmak harammıdır ? (Korunmayı öğrenmek amaçlı kastetmiyorum)
Yani zevk için veya spor yapmak için yapmak arasındaki fark nedir ve hüküm nedir ? Ben sitenizden baktım, başka sitelerede baktık ama tatmin edici cevap bulamadım. Belkide anlamamışımdır.

Okudunuz mu?  Kardeşlerim cennete sigara varmıdır?

1. Zevk için sadece (ama yüze değil sadece vucuda olsa. Ama vucudda zarar görüyor) bu harammıdır ?

2. Zevk için yüzde dahil harammı?

3. Zevk için ve spor amaçlı aynı şeymi ve spor in caizmi (yüz dahil veya değil) ? (Öğrenmek amaçlı başka onu sormuyorum)

Okudunuz mu?  Akşamları yatmadan önce dua ettiğim halde kabus görüyorum

Yani ben birilerinden haram diye duydum şimdi kafam karıştı. Ordan bir yetkili abi yardımcı olursa çok sevinirim:)


Yorum: Boks Sporu, Yüz Hariç Veya Dahil?

muvaffak
Spor amacıyla da, zevk veya eğlence amacıyla olsa dahi boks peygamberin tavsiyeleriyle vücudun sağlık bütünlüğünün bozulması ihtimali sebebiyle yasak kılınmıştır. Eğlence veya idman için yapılacak başka sporlar varken darbeler sonucunda ciddi sağlık tehlikesi oluşturacak bir sporun yapılmaması gerekir.

Bu kategoride yer alan Olymp Trade Caiz Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boks Sporu, Yüz Hariç Veya Dahil? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.