Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

İçimde Günah İşliyorum Gibi Bir His Var

İçimde Günah İşliyorum Gibi Bir His Var

Nicknames
Selamun Aleyküm içimde günah işliyormuşum gibi bir his var sürekli Allahım sen affeyle diyorum bide ben bir şey derken tam emin olamıyorum sürekli bir ses ben müslümanım de diyor çok söylüyorum bu vesvemi hocam tam kurtuldum derken bu tekrar geldi hocam cevap vereceğinizi sanmıyorum ama verirsenız yardımcı olursanız çok memnun kalırım saygılar hocam

Okudunuz mu?  Namazda dua okurken uzatmamız gereken yerler

Yorum: İçimde Günah İşliyorum Gibi Bir His Var

Kayıtsız Üye
kendinizi korkutarak kendinize fazla yüklenmeyin. bizim korkumuz tabii bir korkudur. olayın ciddiyetine dair bir korkudur. ömür kısa, hesap günü hak, ödül ve ceza hak.

bizim endişemizde tabii bir endişedir. ayağımızın Allah korusun kaymasına dair bir endişedir. nasıl hayatının kadınıyla evlensen, güzel ve hayırlı bir yuva kursan, çoluk çocuk hayır hasenat o biçim gitse, yirmi sene sonra Allah korusun nefsine gururuna veya dünyaya kanıp, hatalar yapıp, dağılıp gitmek içten bile değilse. nasıl çalışıp çabalayıp koşturup güzel güzel çalışsan para kazansan, işlerini on seneler içinde büyütsen, Allah korusun yanlış bir yol tutup yanlış kararlar alındığında; on seneler içinde çalışıp çabalayıp biriktirilenler, kısa bir süre içinde kaybedilebilirse; bizde ayağımızın kaymasından endişe ederiz ama dediğim gibi bu tabii bir endişedir ve aklı başında hareket etmeyi ve ciddiyeti elden bırakmamayı gerektiren bir uyanıklık halidir. yoksa şüphecilik, korkular, korkutulmalar veya suçlamalar üzerine bir endişe değildir. hayat ciddi bir yer. yemesi de ciddi, içmesi de ciddi, eğlenmeside ciddi, yaşaması da ciddi, kulluğu da ciddi. daha doğrusu ciddi kelimesi de biraz iç karartan veya yapılması zor bir kelime olarak görülebilir, bilinçli ve ayık olunması gerek diyeyim. yoksa yiyip içmekte, helallerde gönlünü eğlemekte, kulluğunu ve ne için yaratıldığını unutmamakta, düştükce ayağa kalkmakda, hata yaptıkca Allah’a dönmekte bir sıkıntı yok.
seyit gazi yazdı

Okudunuz mu?  Ecel değişirmi?

Yorum: İçimde Günah İşliyorum Gibi Bir His Var

Kayıtsız Üye
verdiğim ilk örnekten hareket edecek olursam, senin dediğin şuna benziyor. karıdan faydalanma, çocuklardan faydalanma, eve ekmek getirme, acaba karım öyle mi, acaba çocuklar öyle mi, acaba ben böyle miyim diye düşün; sonrada yok değilim de. hayır; karıdan da faydalan, çocuklardan da faydalan, sorumluluklarını yerine getir, sev sevil, şükret; sadece olayı kavra, aklı başında hareket et.
seyit gazi yazdı

Bu kategoride yer alan Cuma günleri işlenen sevap ve günahlar diğer günlere göre daha da mı katlanır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimde Günah İşliyorum Gibi Bir His Var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.