Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Labioplasti Amelyati Hangi Durumlarda Caiz

Labioplasti Amelyati Hangi Durumlarda Caiz

Elaa94
Selamünaleyküm,

Labioplasti amelyatı hangi durumlarda caizdir? Tabi en doğrusunu rabbim bilir.

Benim iç dudaklarım dışarı taşmış durumda, ama yani ufak değil, bayağı belirgin. İleride inşaAllah evlenirsem, eşime nasıl gösteririm, nasıl rahat olurum diye düşünüyorum. Bir tek eşim için ve aramızdaki cinsellik için amelyat olup düzelttirsem sirk mi olur bu? Çünki rabbimin aslında bize estetiği yasakladığını biliyorum (yanılmıyorsam). Belki görse kabul eder diyorum ama biraz beni de rahatsız ediyor iç dudaklar: mesela bazen kiloduma sürttüğü için çabuk ve daha yoğun sanki akıntım oluyor; WCde küçük abdest yaptığımda düş dudakları sadece değil, aynı zamanda iç dudaklarıda siliyorum doğal olarak dışarıda oldukları için. Bana akıl verirmisiniz?
Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Adetliyken Kuran Okunur mu?

Yorum: Labioplasti Amelyati Hangi Durumlarda Caiz

muvaffak
Evlenme ihtimallerinde kişinin bedenine, fiziksel özelliklerine değil önce anlaşıp anlaşamayacağınızı ölçmelisiniz. Siz eğer fiziksel özelliklerimden dolayı evlilik olmaz diyorsanız hayatın neler getireceğini ve evlendikten sonra başınıza gelme ihtimali bulunan şeyleri düşünmekte ihmalkar davranıyorsunuzdur. Evlenme durumu olduğunda bu eş adayına veya eşe sorulmalıdır. İnsan, vücudunun muhtelif yerlerinden rahatsız oluyor diye estetik yaptırması uygun değildir.

Okudunuz mu?  Adet kanı içirilmesi

Yorum: Labioplasti Amelyati Hangi Durumlarda Caiz

Kayıtsız Üye
Süper moderatör kardeşİm, ben bir hocadan vucudunda normal insanların olduğundan fakelı bir görünümü olursa bunda estetik caizdir diye söyledi. Bu kardeşte bu normal değilse ozaman hala caiz değilmi?


Yorum: Labioplasti Amelyati Hangi Durumlarda Caiz

muvaffak
Estetik yapılmak istenen bölgenin kişinin fizyolojik durumunu etkileyecek kadar bir durum varsa, tıbbi bir durum varsa ve doktor ameliyat yapılmasını tavsiye ediyorsa operasyon yapılabilir, bu durumda caizdir.

Okudunuz mu?  Adetli kadın sure ezberi yapa bilirmi?

Kayıtsız Üye
Aa o hoca şöyle örnek vermişti; mesela bir insanın kulakları veya burnu çok çirkin ise yani dalga geçilecek durumda ise (normal insanlarınkinden biraz farklı ise) o zaman estetik caiz diye. Bu yanlış bilgimi şimdi? Biz grup halindeyken anlattı?

Bu durumda benim ne yapmam gerekir?
O bahsedilen hocaya uyabilirmiyim?
Çok korkuyorum vicdanımı rahat ettirmeyecek bir yola girmekten, Rabbim cümlemizi korusun.
Ancak cidden utanıyorum.
Ileride eşime göstermeden bahsetsem, onun sürekli benim bu yüzden kasılmamdan rahatsız olup olmayacağını sorsam, onun sözüne uyup yaptırmam caiz olurmu? Affınıza sığınarak soruyorum bunu, ama burada yüz yüze bir hocaya nasıl sorarım bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Adetliyken saç kestirmek günah mı?

Sanırım 100 hocaya sorsam elbet bu durum hakkında farklı görüşler olacaktır çünki.

Tabiki Rabbim başka dert vermesin kimseye, buna şükür.
Sadece bilmek istediğim için soruyorum.


ACİLSERVİS
Hocanın dediğine uyabilirsin. Bu durumda caiz olur.


Elaa94

Bu kategoride yer alan Mahremsiz yolculuk başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Labioplasti Amelyati Hangi Durumlarda Caiz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.