Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
missa01
Abone

Çocuklarından çıksın diye edilen beddualar kabul olur mu

Çocuklarından çıksın diye edilen beddualar kabul olur mu

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, birinin yaptığı bir yanlış sonucunda "Ailenden çıksın, çocuklarından çıksın" vb edilen beddualar kabul olur mu? Birinin yanlışı yüzünden sevdikleri zarar görür mü bu beddua sebebiyle? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kadınların Saçını Siyaha Boyatması

Yorum: Çocuklarından çıksın diye edilen beddualar kabul olur mu

Kuldurdileyen
Sana yanlışı olmayan, masum bir çocuğun, Allah ın gazabına uğramasını, onları çok seven Rabblerinden istersen, bilesin ki Allah, anne ve babalarından daha çok sevmektedir kullarını. Bir çocuğun çok sevdiği oyuncağı kırarsan çocuk ne yapar? Ağlamaz, üzülmez mi, kırılmaz mı? Sen Rabbini kırmak, üzmek mi istersin? Rabbin çocuk değil ki üzesin, ama afferim sana da denmez. Bu tip zararlı duaları, içinde hayır bulundurmayan istekleri terk edenler, hatasız değildiler ama Allah ın izniyle iyi dualar öğrendiler. Derde düşenin bedduaya sığınması mı, Allah ın merhametine, sevgisine mi sığınması yeğdir?

Okudunuz mu?  Eşime karşı nasıl sabırlı olabilirim ?

Yorum: Çocuklarından çıksın diye edilen beddualar kabul olur mu

Kuldurdileyen
Anne babaya çocuk verildiğini görenler, çocuğa verilen anne babayı neden bilmezler? Küçük, masum, günahsız bir Allah ın kulunun, Allah tarafından cezalandırılmasını neden isterler? Allah ın adil olduğuna neden iman etmezler? Allah ın sevdiklerinin dua ile zarara uğratılamayacaklarını neden bilmezler? Oysa insan elsizdir, başsızdır, akılsızdır. Bunların hepsi Allah ındır. Neyle Allah ın sevdiklerine Onun takdiri dışında zarar verecekler. Kullar sınanırlar, insanlar sınavı dert ve zarar görürler ama gerçek zarar nedir, onu şeytan masuma, temize bed dua edip kötü söz söyletince mahşerde anlarsın. Biri evladınıza kötü söz mü etti? Söz sahibinindir Allah ın ve peygamberinin söylemediklerinin hükmünü siz takdir ediniz.

Bu kategoride yer alan Müslümanlardan ateistlere sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuklarından çıksın diye edilen beddualar kabul olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.