Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Af İle Mağfiret Arasındaki Fark?

Af İle Mağfiret Arasındaki Fark?

Vuslat79
Af ve mağfiret arasındaki fark nedir ?

nasıl af dilemeliyiz ve nasıl mağfiret dilemeliyiz?


Yorum: Af İle Mağfiret Arasındaki Fark?

muvaffak
Mağfiret, kişinin yaptığı işin tamamen örtülmesine/gizlenmesine denirken af ise günaha ceza verilmemesi durumudur. Suçun bilinmesi durumunda kişiye yaptırım uygulamamak aftır. Suçun bilinmesi halinde yaptırım uygulamayı düşünmemek gibi yüzüne dahi vurmamak, tamamen gizlemeye ise mağfiret denir. Rabbimizden en içten halimizle, en saf duygularımızla af ve mağfiret dilemeliyiz. Özel bir dua istiyorsak Peygamberlerin Kuran’da ettikleri duaları edebiliriz.

Okudunuz mu?  Şafii ve Hanefi mezhebine göre vitir ve teravihte cemaat ve İmam birbirine nasıl uymalıdır?

Hz.Adem’in ettiği dua bize örnek olabilir: "Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz!" (A’râf, 7/23) veya Nuh a.s’ın duası bize bize örnek olabilir: "Ey Rabbim! Bana, babama, anama, mü’min olarak evime girene ve bütün mü’min erkek ve mü’min kadınlara mağfiret eyle. Zalimlerin de sadece helâkini artır." (Nûh, 71/28)

Bu kategoride yer alan Alkollü maddeler kullanılması caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Af İle Mağfiret Arasındaki Fark? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.