Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Kuran Dinlerken, Başkaları Duymasın Diye Sesi Kısmak

Kuran Dinlerken, Başkaları Duymasın Diye Sesi Kısmak

Kayıtsız Üye
Avrupada yaşıyorum. Bir gün yolculukta kulaklıklarla dini bir video izliyordum ve ayet dinliyordum , dinlerken bir anda yanımdaki kişilere bakıp onlar duymasın diye sesini kıstım. Bu davranışım ardından beni bir korku bastı. Acaba Allahın ayetlerinden ve muslumanlıgımdan utanmak gibi bir davranış mı sergiledim az önce diye. Hemen ardından tövbe ettim ama sonra içimden bir ses Tövbenin kabulü için o sesini kıstığın ayetleri o yanındakilere bir kaç saniye dinlet, muslumanlıgını göster . Ama belki sorun çıkaran olur diye yapmadım. Bütün yolculuk bunu duşundum ve iş işten geçti. Ben ne yapacagımı bilmiyorum şimdi, sanki dinden çıkmışım gibi bir şüphe var bende. O ara sessini açıp onlara dinlediğim ayetleri dinletmelimiydim?

Okudunuz mu?  Helallik istememize rağmen hakkını helal etmeyene ne yapmalı?

Yorum: Kuran Dinlerken, Başkaları Duymasın Diye Sesi Kısmak

muvaffak
Biri yanınızda uyuyorken, dinleniyorken veya başka bir işle ilgileniyorken dinlediğiniz videonun, sesin sesini kısmak görgü kurallarındandır. Bu kendinize ve çevreye saygılı bir insan olduğunuzun göstergesidir. Bunun dininizden utanmayla alakası yoktur. İçinizden gelen her sesin doğru ses olması gibi bir kuralı yoktur. Herhangi bir şey sizden talep edilmeden yapmamaya özen göstermelisiniz. Bu yaptığınızın dinden çıkmakla alakası olmayıp Müslüman kişinin davranışını sergilemişsiniz.

Bu kategoride yer alan Sinek öldürmek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran Dinlerken, Başkaları Duymasın Diye Sesi Kısmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.