Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
sizden0
Abone

Kuran dinlerken ağlayamamak ve yüzüstü yatmak hakkında sorularım

Kuran dinlerken ağlayamamak ve yüzüstü yatmak hakkında sorularım

Abdulkadir
Öncelikle Selamun Aleyküm.ALLAH(c.c)’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.İki sorum olduğu için ayrı ayrı konu açmak istemedim.

1)Ben internette Kur’an-ı Kerim dinliyorum.Tüylerim diken diken oluyor.Ama bir türlü ağlayamıyorum.Ha ağladım zaman da olur namaz kılarken dua ederken.Bazen ağlamayınca rahatsız oluyorum.Belki saçma olabilir kusura bakmayın.İmanın zayıflığıyla ilgisi var mı bunun?Çok endişeleniyorum,korkuyorum.

Okudunuz mu?  Allah'a Küfür [haşa]

2)Yüz üstü yatmanın dinimizde bir sakıncası var mı?Bi’ yerde okumuştum.ALLAH’ın sevmediği bir hareketmiş.Ben de yatarken sağıma,soluma dönerim.Sırt üstü yatarım ama yüz üstü yatmadan dalamıyorum.Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

ALLAH hepimizden razı olsun.Hayırlı akşamlar.


Cevap: Kuran dinlerken ağlayamamak ve yüzüstü yatmak hakkında sorularım

karadamlalar
1-)ağlamak diye bir şart yoktur, kuranın arapça kıraatinin melodik yapısından haz almak dışında meal okumanız ya da dinlemeniz de Kurana bakışınızı olumlu şekilde etkiler.
2-)Rasulullahın kerih gördüğü anlatılır, vücut için de faydalı bir yatış şekli değildir bedensel bir sıkıntı olmadıkça öyle yatılmazsa daha iyi olur.

Okudunuz mu?  Tahkiki iman ne demek

Cevap: Kuran dinlerken ağlayamamak ve yüzüstü yatmak hakkında sorularım

99/1
-Dini konularda ağlamamak, iman eksikliği ifade etmez, bilakis ağlamak, iman yüksekliği ifade eder. Yani iman etmek için elbette ağlamak için bir şart yoktur. Bakın bazen ağlıyormuşsunuz ne güzel işte. Her zaman ağlayabilmek zaten ermiş şahsiyetlerin gösterdiği bir alamet olabilir.
-Yüzükoyun yatmayı Resulullah (SAV) tasvip etmemiştir. O’nun sünnetine uygun yatmak istiyorsanız, sağ tarafınızın üstüne yatarak, bacaklarınızı dizden kedinize doğru bükerek, sağ elinizi kafanızın altına koyarak ve sol elinizi de üstte bulunan sol bacağınızın üstüne uzatmaktır. Umarım anlatabilmişimdir. Ama bu türlü uyunamazsa sırt üstü yatmak haram diye bir şey yok sırt üstü de uyuyabilirsiniz. Yüzükoyun yatmakta haram değil ama kerih görülmesinin sebebi bana göre yüzükoyun yatılınca cinsel duyguların tetiklenebilme ihtimalidir. Bu yüzden böyle bir sıkıntısı mevcut…
Allah utandırmasın selametle!!!

Bu kategoride yer alan Çorap Ve Ayakkabıya Bulaşan Necis Hakkında Yardım.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran dinlerken ağlayamamak ve yüzüstü yatmak hakkında sorularım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.