Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Markalar Konusunda Hassasiyet

Markalar Konusunda Hassasiyet

Kayıtsız Üye
Son zamanlarda dini konulara takılır oldum. Kaç gündür de bir ayakkabı ve kıyafet sıkıntısı var . Eski yeni farklı markalardan ayakkabılarım ve kıyafetlerim var, bunların arasında Nike, Adidas ve Puma da var. Son yıllarda hemen hemen bu üç marka ile ilgili söylentiler çıktı;

Okudunuz mu?  Bilmeden hadisi şerife saçma demek

– Nike yunan mitolojisinde bir tanrıça ismidir, bazı ayakkabıların uzerinde Allah yazısı var.
– Puma pazarladığı bir ayakkabı’nın uzerine Allah’ın ismini yazmış.
– Adidas çoraplarını ters çevirince Allah yazıyor.

Özelikle giyindiğim bir dördüncü marka’da söyle bişeye rastladım: Ayakkabının altında ve içinde marka olarak Jack & Jones yazıyor. Bu iki isim de Yahya (John) isminden kökenliymiş. Bazı kaynaklara göre de anlamları Tanrı zariftir (Jack) ve Yahya’nın oğlu (Jones) diye geçiyor. Yahya peygambere belki saygısızlık olur diye bunu da giymeyi bıraktım.

Okudunuz mu?  Muharrem ayı çocuklara nasıl anlatılır?

Böyle durumlar çıkınca bazıları bu markaları (Saydığım ilk üçünü) boykot edin ve o markalardan giyinmeyin diyor. Bu durum da beni bazı sıkıntılara soktu, elimdeki çoğu ayakkabıyı giyemiyorum belki dinen sorumlu olurum diye. Hatta artık ayakkabı almadan önce markaları ve anlamlarını araştırıyorum. Yani ayakkabı ve kıyafet konusunda kısıtlandım ve bu saydıklarımdan uzak duruyorum. Bu yaptıgım dinen doğru mu yoksa kendime sıkıntı mı yaşatıyorum? Bun saydığım dört markayı (Nike, Puma, Adidas ve Jack&Jones) giymem ve almaya devam etmem sakıncalı mı değil mi?

Okudunuz mu?  Kuran her asıra hitap eder mi?

Yorum: Markalar Konusunda Hassasiyet

muvaffak
Pers savaşlarından sonra Delphoi tapınağına dikilen Nike heykeli, Antik Yunan mitlerinde zerafetin sembolüdür. Yunan tanrıçası isminin verilmesi giyilmesinde bir sıkıntı yaratmaz, giyebilirsiniz. Puma’nın ürettiği bir ayakkabının üzerinde Allah isminin yazıyor olması da gerçek dışı bilgidir. İnternette dolaşan fake (sahte) haberlerde kendine yer bulan bu iddia yalanlanmış ve fotoğrafın üzerinde oynama yapılarak sunulduğu ortaya çıkmıştır. Adidas çoraplarını ters çevirince herhangi bir dilde Allah yazmaz. Bu tür iddialar asılsız ve aklını kullanmaya pek niyetli olmayan insanların inanacağı iddialardır. Boykot edin diyenler de boykotun mantığını yanlış anlamış, deyimle ifade etmek gerekirse güneşi balçıkla sıvamaya çalışmıştır. Eğer kişi bu markalardan rahatsızsa daha iyi şekilde yeni bir marka sunar ve ürünlerini üretir. Bu ürünleri giymeye, kullanmaya niyetlenirken dikkat edeceğiniz tek husus israf meselesidir. İhtiyacınızdan fazlasını bulundurmadığınız sürece herhangi bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Kıblenin yönü nasıl bulunur?

markalar konusunda, Nike, adidas

Bu kategoride yer alan Odaya fotoğraf asmak caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Markalar Konusunda Hassasiyet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.