Anasayfa
16 Temmuz 2022, 17:22
sizden5
Abone

Tövbe konusunda şüpheler.

Tövbe konusunda şüpheler.

Zeor

Arkadaşlar biri zina yapmış ve tövbe ettiyse ederkende ”mastürbasyona da tövbe ederim lütfen beni affet Allah’ım” diye ettiyse ve bir gün cinsel içerikli videolar izleyip mastürbasyon yaparsa zina ya olan tövbeside bozulur mu yoksa sadece mastürbasyona olan tövbesi mi bozulur
Yanlış bişe dediysem affınıza sığınıyorum yorumlarını bekliyorum internetimden kaynaklanan bir sebeple geç cevap verebilirim lütfen beni mazur görün


Cevap: Tövbe konusunda şüpheler.

Zeor
1 gündür cevap yazılmıyor hiç olmazsa yorum yapın arkadaşlar lütfen.

——————–

Yorum yapın arkadaşlar lütfen

——————–

Yorum yapın arkadaşlar lütfen


Cevap: Tövbe konusunda şüpheler.

Zeor
Yorum yapabilecek arkadaşlar yapsın lütfen


Cevap: Tövbe konusunda şüpheler.

Ufkuaçık
Devamlı tövbe edip onu bozmak Alalh ile dalga geçmek sayılır.Tam bir hulisi kalp ile bir daha yapmamak şartı ile yapılan tevbeler kabul edilir.Allah, yalancı tövbekarları sevmez.Biraz ciddiyet, biraz da samimiyet gerekir.

Masturbasyon yapmamak için tevbe edilirse bu sıkıntı verir.Ancak çok aşırı gitmemek şartıyla ve o kişi bekar ise masturbasyon yapmak kerhen caizdir. Tevbe ile ilgili bir ayet vardır ki buyurun beraber okuyalım…

TAHRİM SURESİ-8. Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah’a dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter. Peygamberi ve Onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Onların önlerinden ve sağlarından (amellerinin) nûrları aydınlatıp gider de, "Ey Rabbimiz! Nûrumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü sen her şeye kadirsin" derler.


Zeor
Yorumun için teşekkür ederim bu konu unutuldu diye endişelendim.Fakat benim soru mu bidaha okursan orda yazdığım bu:biri zina yapmış ve tövbe ettiyse, ederkende ”mastürbasyona da tövbe ederim lütfen beni affet Allah’ım” diye ettiyse ve bir gün cinsel içerikli videolar izleyip mastürbasyon yaparsa zina ya olan tövbeside bozulur mu yoksa sadece mastürbasyona olan tövbesi mi bozulur?
Yani iki tövbede bozulur mu.Tövbe ettim ama şuan ihtiyaç duyuyorum bu aralar çok duygularım sinirlerim geriliyor çünkü.Yorumlarınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  Çocuk terbiyesi ile ilgili Ayetler

Ufkuaçık
Hangi günahlardan tevbe edildiyse ve o tevbe bozulduysa o günahtan sorumlu olur.Zina etmemek için tevbenin yeri ayrı, masturbasyon etmemek için onun tevbesinin yeri ayrıdır.Yani açık ve anlaşılır bir dille söylemek gerekirse; niyet ne ise onunla hesap olunur.Bir başka günahın tevbesi diğer günahı affedirmez.Ancaak, toplu halde, "Allah’ım bütün günahlarımı af et daha da onları işlemeyeceğim, söz veriyorum artık vazgeçtim" diye dua ederseAllah’ın izniyle cümle günahlar af olunur.Bundan sonra hangi günahı işlediyse onunla hesaba çekilir.İnşaAllah anlaşılmayacak bir durum kalmamıştır.Meselenin özü budur birbirimize dua edelim..


Ufkuaçık
Her bir ayrı günaha ayrı tövbe etmek erdemliktir.Günahlar çok çeşitli ise cümle günahlar için tevbe edilir.İşte bu da onun kurtuluşuna vesile olur, inşaAllah…


Zeor
Peki zinaya tövbe etmiş biri cinsel içerikli videolar izlerse zinaya olan tövbesi bozulur mu?Yorumun için teşekkür ederim Ufkuaçık.
Yorumları bekliyorum başka biri yorum atmak isterse lütfen sadece bu sorumu değil hepsini cevaplasın.Şimdiden teşekkürler.


تقاضا
< Peki zinaya tövbe etmiş biri cinsel içerikli videolar izlerse zinaya olan tövbesi bozulur mu? >
Muhtemelen bozulur , tabi ki niyette önemlidir ancak cinsel içerikli video izlemek de göz zinasıdır bunun üstüne mastürbasyon yaparsa el zinasıdır ki Peygamber Efendimiz (a.s.m) bunu yapanlar hakkında ‘Elini nikahlayan melundur (lanetlidir).’ sözü vardır.

Yani anlayacağın elin zinası dokunmak (şehvetle) , gözün zinası harama bakmaktır.

Sen bunları yaparak harama girmekte ve günah işlemektesin. Aynı zamanda bu da zina sayılır.

Okudunuz mu?  Harama şehvetsiz bakmak

Yanlış bilgi varsa düzeltin arkadaşlar. En iyisini hakkıyla Allah (c.c) bilir.


Ufkuaçık
Zeor kardeşim.Göz zinası ile fiili zinanın günahı ayrıdır.Fiili zina; yani gayrimeşru kadınla cinsel ilişki kurmak büyük günahlardandır.Hakkında ayet vardır.

İSRA SURESİ-32.Sakın zinaya yaklaşmayınız, şüphe yok ki, o pek çirkin bir şeydir ve ne fena bir yoldur.!.

Ayrıca aşağıda ki sitemizin linkinde bu konu detaylı bir şekilde işlenmiş.Buyrun okuyalım..

forumduasi.com/misafir-sorulari/179862-allah-neden-zina-yapmayin-degil-de-zinaya-yaklasmayin-diyor.html


Zeor
Arkadaşlar kafam karıştı ikinizde zıt şeyleri söylüyorsunuz.Lütfen daha çok yorum bekliyorum benim için önemli.


Ufkuaçık
Zeor kardeşim.. Burada anlamayacak bir şey bırakmadık.Her günahın ayrı bir azabı veya cezası vardır.Göz zinası ile fiili zinanın günahın derecesi bir değildir.

YANİ SENİN ANLAYACAĞIN HER GÜNAHIN AYRI AYRI HESABI VARDIR.ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR GÜNAH İŞLEMEMEYE GAYRET GÖSTERMELİYİZ


Ufkuaçık
Tekrar sorunuzun cevabını yeniden veriyorum.;Zinadan tövbe edip de cinsel içerikli videoları seyretmeniz zinanın tövbesi bozulmuş sayılmaz.Ancak yeniden zina ile ilgili etmiş olduğunuz tövbenizi bozarsanız o zaman bunun hesabını vermek mecburiyetinde kalırsınız.Allah’tan asla ümit kesmeyiniz.Bakınız Mevlana hzleri ne buyuruyor:

GEL NE OLURSAN OL YİNE GEL
İSTER MECUSİ İSTER PUTPEREST OLSAN YİNE GEL
BİN KERE TÖVBENİ BOZMUŞ OLSAN YİNE GEL
BİZİM KAPIMIZ UMUTSUZLUK KAPISI DEĞİLDİR…

Bu sözlerde ki hikmet, Allah’ın tövbe kapısının hiç kapanmayacağını anlatmaya çalışıyor.Ancak tövbeyi geciktirmek de iyi değildir.Zira ölüm nerede ve ne zaman geleceği belli olmaz.Tövbesiz ölmek çok kötü bir şeydir.Hele de kafirler için büyük bir felakettir.
………………………………………….. …………….



Ufkuaçık
Gel, ne olursan ol yine gel…(ALINTI)
Umutların yıkılsa da, ummanların bağrından, zemherinin haşin salınışı yaksa da yüreğini, umudu ellerinden sal, bilinmezlerin diyarına.
Zemheriyi, kâinatı ve ummanları ısıt gönül güneşinle.
Gel, yine gel. Sonsuzluk damarlarından süzülen ab-ı hayat gibi gel…
Geceye râm olmuş, ateş böcekleri gibi gel… Dağa sevdalı, yaralı maral gibi gel… Öteyi gözleyen, sıla rayihası gibi gel…
Gel, gel, gel…

Herkes kendi zannınca oldu gönlümün yari,
Aramadı hiç kimse içimdeki esrarı?

Okudunuz mu?  Gayrimüslimlerle arkadaş olmak

Kendini tencere gibi taş üstüne koy, kayna coş!
Başına buyruk bir yana gitme!
İnci elde etmek istiyorsan tez ol, ara!
Tez kayna coş da sonra inciye yönel!
Gel, ne olursan ol yine gel…
İn, enginlerin merhamet saraylarına. İndir göz kapaklarını, sahte pırıltılara. Gündelik koşuşturmaların bataklığına saplanma. Gül için, gülen gözler için, gülecek yarınlar için gel… Nedensiz ve dahi niçinsiz sevgiler donatsın gönülleri.
Gel, yeter ki gelmek için bir gayret göster ama ne olursun gel…

Gel, ne olursan ol yine gel,

Bin kere tövbe etsen,
Bin kere tövbeni bozsan da yine gel
Bizim kapımız umutsuzluk kapısı değildir
Gel, ne olursan ol yine gel…


Zeor
Yorumun için teşekkür ederim gerçekten çok güzel yazmışsın fakat kafama bir şey daha takıldı ben tövbe ederken böle ettim ”mastürbasyona da tövbe ederim lütfen beni affet Allah’ım” yani amin demeden bunuda söledim tövbemin içinde şuan cinsel içerikli videolar izleyip masturbasyon yaparsam yine de zinaya olan tövbem bozulmaz mı?
Diğer arkadaşlarımında yorumlarını bekliyorum.Tekrardan teşekkür ediyorum.


تقاضا
hangi günahı işlersen o günaha ettiğin tövbe bozulur. ufkuaçık kardeşimin dediğine göre fiili zina ile göz ve el zinası farklı şeyler buna göre zina için ettiğin tövbe bozulmamış olur.


Ufkuaçık
"Tövbe ederim" demeyle "tövbe ettim" demenin arasında fark vardır.o da şudur."Tövbe ederim" sözü muammalıdır.Ne zaman tövbe edeceğini bildirmemek veya içinden onu ertelemek gibi bir hal olur."Tevbe ettim" dediğinizde tövbenin geçerliliği vardır.O da bunu bozmamaktır.Tekrar bozduğunuzda iş Allah’a kalmıştır.En iyisi, tövbenizde sabit kalıp azimle sözünde durmaktır.Tövbe konusunda çok ciddi olunursa Allah günahları bağışlayacaktır.Sakın ola ki yalancıların tövbesi gibi olursa böyle kişiler ancak kendilerini kandırmış olurlar.Zira Allah ciddi olarak yapılan tövbelere rahmet nazarıyla bakmaktadır.Alalh ile dalga geçmek büyük günahlardandır.Aşk ile yapılan ibadet ve tövbelerde büyük sevaplar vardır.Bu sevaplardan mahrum kalmamaya gayret göstermeliyiz.

Okudunuz mu?  Vitir Namazının Kazasını Kılmamak

Zeor
Yorumlarınız için teşekkürler.Ufkuaçık ben tövbe ettim veya tövbe ederim hangisini dediğimi tam olarak bilmiyorum ama kastım tövbe ettim idi.Zina konusunda gerçekten tüm kalbimle tövbe ettim fakat ederken masturbasyona ve göz zinasınada ettim yani amin demeden şöyle dedim:Allah’ım zinaya tövbe ettim, lütfen beni affet bir daha masturbasyon ve göz zinasıda yapmayacağım onlarada tövbe ettim Allah’ım lütfen beni affet.Şimdi cinsel içerikli videolar(göz zinası galiba) yapıp masturbasyon yaparsam(el zinası galiba) zinaya olan tövbemde bozulurmu bunun cevabını arıyorum benim için çok önemli.Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.Lütfen yorum yapabilecek olanlar yorum yapsın.


Ufkuaçık
< forumduasi.com/member.php?u=89147Zeor
Yorumlarınız için teşekkürler.Ufkuaçık ben tövbe ettim veya tövbe ederim hangisini dediğimi tam olarak bilmiyorum ama kastım tövbe ettim idi.Zina konusunda gerçekten tüm kalbimle tövbe ettim fakat ederken masturbasyona ve göz zinasınada ettim yani amin demeden şöyle dedim:Allah’ım zinaya tövbe ettim, lütfen beni affet bir daha masturbasyon ve göz zinasıda yapmayacağım onlarada tövbe ettim Allah’ım lütfen beni affet.Şimdi cinsel içerikli videolar(göz zinası galiba) yapıp masturbasyon yaparsam(el zinası galiba) zinaya olan tövbemde bozulurmu bunun cevabını arıyorum benim için çok önemli.Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.Lütfen yorum yapabilecek olanlar yorum yapsın. >

TEVBENİN HEPSİ BOZULMUŞ.YENİDEN ET VE BİR DAHA DA AYNI HATALRI İŞLEMEMEYE GAYRET GÖSTER!..

Okudunuz mu?  Adetliyken kuran takip edilebilirmi?

Zinaya tamamen tövbede sadık kalabilirsin ama bekar olduğun müddetçe masturbasyondan hiçbir zaman vazgeçemeyeceğini adım gibi bilirim.Zinadan kurtulmak için her zaman olmamak şartıyla masturbasyon yapmanız dinen caizdir.Ancak,göz zinasınında ayrı bir günah olduğunu da unutmayınız.Vazgeçemeyeceğin günahının sıkıntısından kurtulmak için Allah’a yalvarın, belki ondan tiksinmeye başlayabilirsiniz.Tevfik Allah’tandır.


Zeor
Teşekkür ederim.Tövbem göz zinası yaptığım ve masturbasyon yaptığım için mi bozulmuştur.Yoksa tövbe ederken bu kelimeleri beraber kullandığım için mi bozulmuştur?
Lütfen yorum yapabilecek arkadaşlar yorum yapsın.


kedi
bence bu kelimeleri kullandığın için tövben bozulmuştur.


Ufkuaçık
Zeor kardeşim.Tövbe konusunda şüpheri bir kenar atarak Allah’a tam hulusi kalp ile tövbe et kurtul!.Ancak yapamayacağın bir şey için de söz verme!.Unutma ki her bozulan tövbenin diğer bozulmayan tövbeyi etkilemez.Sana diyeceğim şudur ki bir an için bir kamil-i mürşit bul kendine ona bağlan, o sana yol gösterir.Nefsin belasından kurtulmanın tek yolu Allah’a tam teslimiyettir.


Zeor
Yani tövbe ederkenki sözlerimden dolayı mı yoksa masturbasyon yapıp cinsel içerikli videolar izledim diye mi tövbem bozuldu?Yorumun için teşekkür ederim.Zinaya olan tövbemi zaten kalbten etmiştim.


kibrit
KArdeşim zina etmezsen zinaya olan tövbene sadık kalırsın. Göz zinası ve masturbasyona olan tövben ise güme gider. Belki kalpten etmişsen Allah seni affetmiş olabilir ama yeni yaptığının günahı sana yazılır…

Sana bir tavsiye canın çektiği zaman ve istimna geliyorum dediği zaman, oruç ahdi ver Allah’a mesela 1 gün boyunca yapmayacağım yaparsam üç gün oruç tutacağım diye. Bu seni alıkoyacaktır.


yskk
Zina etmediğin için tövben sağlamdır, ama masturbasyon için niye tövbe ettin,keşke etmeseydin . Zinadan korunmak için yapıyorsan belki mazur görülebilir.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken şaşırmak

Ufkuaçık
Maturbasyon için tövbe etmek edene sıkıntuı verir.Zir bekar bir erkek masturbasyonu tamamen kendisine yassaklayamaz.Yoksa zina etmey mecbur olursa hali ne olur acaba?DQedim ya gücünün yetmediği şeylerde Allah’tan yardım istenmelidir.Masturbasyon yapmayınca meninin içeride birikeceğinden dolayı devamlı bir şeklde akıntı halde dışarı çıkacağından gusül abdesti gerekir ki bu o kimseye sııkntı verir.En iyi yol, aşırı gitmemek şartıyla hafta da bir kere masturbasyonu yapmalıdır ki orta hali budur.

Bu anlattıklarım sadece bekarlar içindir.Evli olanların masturbasyon yapmaları dinen sakıncalı olmaktadır.Bu da eşinin uzun zamandır ayrı olarak bir yerde kalmasından veya uzun süre hasta kalmasından dolayı belki yapabilir ama aşırısı da haramdır.


Zeor
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim anladıklarımı söylüyorum yanlışım varsa düzeltiniz lütfen:”mastürbasyona da , göz zinasınada tövbe ettim lütfen beni affet Allah’ım” dediğim halde Masturbasyon yaparsam sadece masturbasyona olan tövbem bozulur.Zinaya olan tövbem durur.Anladığım bu peki göz zinası yaparsam yani cinsel içerikli videolar izlersem yine zinaya olan tövbem durur, sadece göz zinasına olan tövbem mi bozulur?
Lütfen yorum yapabilecek arkadaşlar lütfen yapsın.


kibrit
Zeor kardeşim kaç defa daha yazmamız gerekecek bilmiyorum? Zina ya tövbe edip işlememişsen neden zinaya olan tövben bozulsun? Üstteki mesajlarda açıklamalar var zaten


Zeor
Fakat tövbemi bir önceki yazdığım yorumumdaki gibi ettim ve bir soru daha sordum lütfen o yorumu okuyun yanlışın var şöyle şöyle diğer sorunun cevabıda şöyle şöyle veya yanlışın yok diğer sorunun cevabı şöyle şöyle deyip yorumlasanız benide mutlu edersiniz, teşekkürler.


kibrit
Arkadaşım git abdest al, istiğfar et Allaha. Yapmamaya çalış, çok zorlanırsan uyku tutmayacak şekle dönerse iş, sen bilirsin…

Okudunuz mu?  Sakal traşı olan erkeklerin faullerinin hizası nerede olmalıdır, kulak memesi hizasında olmalı sözü doğru mu?

Oruç ahdi ver bağımlılık yaparsa. Ne kadar az yaparsan o kadar iyi. 10-15 günde bire indirirsen savaşması daha kolay olur.

Zina tövbeni etmişsin güzel bir şekilde. Gerisi Allah’a kalmış. Masturbasyon yaptın diye, zina tövben bozulmaz yani bunu demeye çalışıyorum sana 2 gündür 🙂

Allah kolaylık versin


Zeor
Teşekkür ederim.Peki göz zinası yaparsam yine zinaya olan tövbem bozulmaz mı?


Zeor
Yorum yapan yok mu? Yeni yorum yapan arkadaşlar için :Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim anladıklarımı söylüyorum yanlışım varsa düzeltiniz lütfen:”mastürbasyona da , göz zinasınada tövbe ettim lütfen beni affet Allah’ım” dediğim halde Masturbasyon yaparsam sadece masturbasyona olan tövbem bozulur.Zinaya olan tövbem dururAnladığım bu peki göz zinası yaparsam yani cinsel içerikli videolar izlersem yine zinaya olan tövbem durur, sadece göz zinasına olan tövbem mi bozulur?
Lütfen yorum yapabilecek arkadaşlar lütfen yapsın


Zeor
Yorum yapan yok mu arkadaşlar lütfen bir üstteki yoruma göre cevaplayın


Ufkuaçık
< Zeor

Anladığım bu peki göz zinası yaparsam yani cinsel içerikli videolar izlersem yine zinaya olan tövbem durur, sadece göz zinasına olan tövbem mi bozulur?
Lütfen yorum yapabilecek arkadaşlar lütfen yapsın >
Bak arkadaşım, sana defalarca arkadaşlar ve ben cevap verdik.Aynı yerindesin.Bir türlü tövbe ile ilgili mevzuyu akın almadı.Bu son olsun bir daha da ben şahsen daha da yazmayacağım.Dikkatli düşün ve kararını ver…

Sorunun net cevabı şudur:Porno videolar izlersen sadece göz zinası için etmiş olduğun tövbeniz bozulur.

Masturbasyon yaparsan, masturbasyon için tövben bozulmuş olur.

Zina için tövbe etmiş isen bir daha yeniden zina edersen zinanın tövbesi bozulur.Kısacası neye tövbe ettin ise tekrar onun tövbesini yapmalısın…Kesin ve samimi bir şekilde tövbenden vazgeçmezsen sana büyük sevaplar verilir.

Okudunuz mu?  Sürme nedir sürme nasıl çekilir

Masturbasyon için tövbe etmemeni,ancak buna da aşırıya kaçmamını tavsiye ederim Zira şehvet galebe çalarsa masturbasyon için tövbeni bozman kaçınılmaz hale gelir.Bu yüzden masturbasyon için tövbe etmemeni ancak masturbasyon yapmaya mecbur kalırsan aşırı gitmemeyi tavsiye ederim.

Meselenin özünü sana açık ve net bir şekilde anlattım.Bu konuya artık cevap vermeyeceğim. Çok özel bir durumun varsa burada anlatmaya utanıyorsan bana özel mesaj yazabilirsin orada sana cevap verebilirim…

Anlaşılmayacak durum kalmamıştır.Allah’a emanet ol!..


Zeor
Teşekkür ederim

——————

Evet veya hayır yazman yeterli ufkuaçıkYorum yapabilecek başka arkadaşlarda konuyu okuyup yorum yapsın lütfen

——————-

Özel mesaj kapatılmış galiba kalbini kırdıysam özür dilerim ufkuaçık kardeşim fakat içimden bir ses bana bunu yazmaya itiyor:Böyle tövbe etmeme rağmen(nasıl tövbe ettiğimi en son 3 mesajda yazdım)yinede durum senin son yorumundaki gibi midir?


Ufkuaçık
Son mesajımda herşeyi kısaca bildirdim.Artık konu bitmiştir.


Zeor
Özel mesaj kapatılmış galiba kalbini kırdıysam özür dilerim ufkuaçık kardeşim fakat içimden bir ses bana bunu yazmaya itiyor:Böyle tövbe etmeme rağmen(nasıl tövbe ettiğimi en son 3 mesajda yazdım)yinede durum senin son yorumundaki gibi midir?Evet veya hayır yazman yeterli ufkuaçık.
Yazdım.?

———————-

Lütfen kafam çok karışık:
Özel mesaj kapatılmış galiba kalbini kırdıysam özür dilerim ufkuaçık kardeşim fakat içimden bir ses bana bunu yazmaya itiyor:Böyle tövbe etmeme rağmen(nasıl tövbe ettiğimi en son 3 mesajda yazdım)yinede durum senin son yorumundaki gibi midir?Evet veya hayır yazman yeterli ufkuaçık
Yazdım?
Yorum atabilecek başka arkadaşlarda atsın lütfen

———————-

Lütfen kafam çok karışık:
Özel mesaj kapatılmış galiba kalbini kırdıysam özür dilerim ufkuaçık kardeşim fakat içimden bir ses bana bunu yazmaya itiyor:Böyle tövbe etmeme rağmen(nasıl tövbe ettiğimi en son 3 mesajda yazdım)yinede durum senin son yorumundaki gibi midir?Evet veya hayır yazman yeterli ufkuaçık
Yazdım?
Yorum atabilecek başka arkadaşlarda atsın lütfen

Okudunuz mu?  Zikir sonrası yaşanan olağanüstü olaylar

————————


Zeor
Arkadaşlar bu konuda son yorumumu kimse okumadı mı?


Zeor
Yok mu cevap veren?
Ufkuaçık sende lütfen son yorumumu oku ve cevap verebileceksen ver.


Ufkuaçık
< Sorunun net cevabı şudur:Porno videolar izlersen sadece göz zinası için etmiş olduğun tövbeniz bozulur.

Masturbasyon yaparsan, masturbasyon için tövben bozulmuş olur.

Zina için tövbe etmiş isen bir daha yeniden zina edersen zinanın tövbesi bozulur.Kısacası neye tövbe ettin ise tekrar onun tövbesini yapmalısın…Kesin ve samimi bir şekilde tövbenden vazgeçmezsen sana büyük sevaplar verilir.

Masturbasyon için tövbe etmemeni,ancak buna da aşırıya kaçmamını tavsiye ederim Zira şehvet galebe çalarsa masturbasyon için tövbeni bozman kaçınılmaz hale gelir.Bu yüzden masturbasyon için tövbe etmemeni ancak masturbasyon yapmaya mecbur kalırsan aşırı gitmemeyi tavsiye ederim.

Meselenin özünü sana açık ve net bir şekilde anlattım.Bu konuya artık cevap vermeyeceğim. Çok özel bir durumun varsa burada anlatmaya utanıyorsan bana özel mesaj yazabilirsin orada sana cevap verebilirim…

Anlaşılmayacak durum kalmamıştır.Allah’a emanet ol!.. >
Zeor kardeşim 5.inci sayfadaki şu mesajım aynen geçerlidir.Başka söze de hacet yoktur.Seni daha değişik mevzularda olmanı beklerim.Şimdilik Allah’a emanet ol içinde ki şüpheleride bir kenara at ve doğrularını yaşa!.Allah yar ve yardımcın olsun diyorum.Artık bundan böyle son olarak yazıyorum.Bir daha da yazmayacağım…

Not.ŞİMDİ BİR BAKIP ÖZEL MESAJ YAZMA DURUMUM VAR İSE ORADAN SORABİLİRSİN.


Ufkuaçık
Az önce baktım..Maalesef özel mesaj yazma durumumuz yok.Sen de yazamıyorsun.Bu yetkiyi bize vermemişler…


Zeor
Peki ufkuaçık teşekkür ederim.Neden ceza aldığını merak ettim adminler söylerse seviniriz.Yorum atmak isteyen başka arkadaşlarda atsınlar lütfen.

Okudunuz mu?  Niyet getirirken (namaz abdest) vesvese ile uğraşıp duruyorum

Kayıtsız Üye
Müstehcen videolar ve masta tövbe eden bir kişi, bir daha yapmayacağına dair yemin eden bir kişi cinsel hayaller kurarsa tövbesini ve yeminini bozmuş mu olur ? Sonuçta aynı şeyler değil fakat bir daha öyle niyetler kaplten geçirilmemeli ve günaha sürükleyen yollardan uzak durulmalı diye biliyorum. Ama insan hayellerini de engelleyemeyebiliyor…


Şem’a
Hayaller, video izlemek gibi değildir, yemin bozulmaz. Allah sözünde duranlardan eylesin bizi.


Kayıtsız Üye
Hocam bir yardım edin Allah rızası için. Ben istimnaya tövbe ettim ve iki gündür rüyada bir şeyler yaşıyorum. O rüyadan sonra uyanınca böyle bir titreme hissediyorum, sanki 2 saniye daha devam ediyorum rüya dışı ama istemsiz yani kendim istemiyorum. Zaten çok vesveseli biriyim, sonra içim içimi yiyor acaba ben gerçekten yaptım mı diye, tövbemi bozdum mu diye 🙁
Kafayı yiyeceğim.
Bu tür şeyler insanın tövbesini bozar mı ? Bilinçsiz ve uyku hali ile… ki rüyanın etkisi olduğu biliyorum ama vesvese geliyor


ACİLSERVİS
Rüyada görülen şeyin adı istimna değildir onun adı ihtilamdır. Bunun tövbenle bir ilgisi yoktur. Zaten uyurken bir şey yapmayacağına söz veremezsin bu senin elinde olan bir şey değil. Tevben bozulmaz.


tövbe bozulur mu, tövbe bozulurmu, tovbe bozulurmu

Bu kategoride yer alan Cenabetlik hakkında, cenabet gezmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe konusunda şüpheler. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.