Anasayfa
4 Nisan 2023, 21:04
sizden95
Abone

İhtilam konusunda vesvese

İhtilam konusunda vesvese

Zehray
S.a hocam.
Rüyamda müstehcen bir şey görmüyorum. Sabah uyandığım anda ufak bir kasılma gibi bir şey oluyor.Ama orgazm olmadığına eminim. Emin olduğum halde Ya başka bir şeyse deyip gusül abdesti alıyorum ve bu sık sık tekrarlanmaya başladı .Şeytan çok vesvese veriyor. Napmalıyım lütfen yardımcı olun. Alah razı olsun.


Cevap: İhtilam konusunda vesvese

Yunus Ataüni
Kardeşim eğer sabah kalktığın zaman bir ıslaklık hissediyorsan rüya görmesen bile gusül alman gerekir ama eğer bir ıslaklık yoksa hiç vesvelere aldırmana gerek yok zaten meni kuruduğu zaman kalın bir tabaka gibi bir şey bırakır ki onuda zaten sen anlarsın. Kasılma olayına gelince kalktığında tuvalete git bak bakalım bir şey geliyor mu burdan da anlarsın zaten gusül gerekir mi gerekmez mi diye..

Okudunuz mu?  Suizan hakkında bilgi

Cevap: İhtilam konusunda vesvese

Zehray
Allah razı olsun. Fakat sorunda burda zaten bir ıslaklık oluyor ama mezi de olabilir bunu ayırt edemiyorum


Cevap: İhtilam konusunda vesvese

Candle
vesvese mezi meni gibi konuların açılması forum kurallarında yasaklanmış bilginize.

meni ve mezi özelliklerini öğrenemk zor olmasa gerek


Said
Gece ihtilam olmuşum sabah uyandığımda çarşafa geçmiş bende bir bezin bir kısmını ilaçlayıp diğer kısmını ilaçlamadım.Daha sonra ilaçlı kısımla Islak yeri silip kuru yeriyle kuruladım.Sonra bezi sabunlayıp duruladım ve astım kurusun diye. Fakat sabunladığımdan emin olamıyorum yani hatırlayamıyorum bu olay bir kaç ay önce olmuştu. Şimdi bu bezi başka bir amaçla ıslatıp kullandım ve ordan oraya geçti diye heryer pis gözüküyor gözüme. Ne yapmalıyım gerçekten yoruldum düşünmekten.Cevaplarınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  Bir kişinin arkasından iyi şeyler söylemek de gıybete girermi?

doganozguc
Meni bulaşan yeri suyun altında üç kere yıkadığınızda temiz olur. İçiniz rahat olsun


Blasssom
Selamın aleyküm hocam. Artık çok yoruldum bu yüzden size danışıyorum. Vesvese ve takıntıları olan bir insanım. Ama bu durum ilk namaza başladığım zaman başladı üzülerek söylüyorum ki bırakmama sebep oldu. Önce Namazlar da abdestimin bozulduğu konusunda, sonra tuvalette üzerime bir şey sıçradığı konusunda, ellerimin temiz olmadığı konusunda ve şimdi utanarak söylüyorum 18 yaşında bir kızım ve sürekli ihtilam olma şüphesi yaşıyorum. Gündüzleri aklıma kötü şeyler geliyor hemen dua ediyorum ve şeytan sanki bir şey akıyor gibi hissediyorum ama akıntım hep günlük normal akıntım oluyor. Şimdi gecelere de bu yansıdı. Dua edip uyuyorum. Rüyamda ihtilam olma falan görmüyorum(yani biriyle ilişkiye girmiyorum) görüyorsam da hatırlamıyorum sadece böyle organ görüyorum ya başkasını çıplak görüyorum ama ilişkiye girmiyorum. Kalktığımda normal akıntımdan oluyor böyle kalın tabakalı bir akıntı olmuyor. Ama kadınlarda meni geri dönüyormuş ben vesveseli bir insan olduğum için kendime tuvaletimi yaptıktan sonra peçeteyle silerken çok yoğun bir kayganlık olursa alırsın dedim. Bakmıyorum çünkü biliyorum bakarsam her şeyi meni sanarım. Kendimi artık sıkıyorum her şeye gusül almıyorum ama sonra vicdan azabı çekiyorum. 5 saatlik uykuyla gezdiğim zamanlar oluyor hazır bir şey görmeden uyandım bir daha uyumayayım diye. Yolculuk ederken bile ufak bir şeyler görüyorum hemen uyanıyorum sonra vesvese yaşıyorum. Allah aşkına gerçek düşüncenizi söyleyin kopyala yapıştır yapmayın ben onların hepsini okudum zaten. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Tuvalete tükürme bahsi hakkında

Blassomgh
Yaklaşık iki yıl önce belli başlı konularda vesvese ve takıntı yaşamaya başladım. Önce namaz kıldığım zamanlarda abdestimin bozulduğu konusunda, sonra tuvalette üzerime bir şey sıçradığı konusunda, gusülde aklınıza gelebilecek her hareketimde Aralıklarla vesvese yaşadım yani birini atlattım öbürü geldi. Şimdi de çok utanıyorum kendimden özür dilerim. Ben 18 yaşında bir kızım ve ihtilam hakkında vesvese yaşıyorum. Önceleri daha sık gusül alırken çok yoruldum. Ölmek isteyecek kadar bıktırdı beni. Hayatımı etkiledi. Ben rüyada cinsel ilişkiye girmiyorum ama onu hatırlatıcak, organ ya da öpüşen başka insan çıplak insan vs saçma sapan şeyler görüyorum ama ben ilişkiye girmiyorum. Bazen hatırlamıyorum Bile ne gördüğümü. Bol bol dua ediyorum Allah a. Ayetel kürsü okuyorum yatmadan. Bu gördüğüm şeyler olunca bende her zaman ki günlük akıntımdan geliyor yani böyle kalın tabakalı bir akıntı olmuyor. Ama duydum ki kadınlarda meni geri dönebilirmiş. Ben ilişkiye gitmediğinden önemsemiyordum başlarda ama vesvese bitmedi. Sadece zevk verici bir şey gördüğümde de acaba geldi gitti mi diyorum. O yüzden kendimi şartladım sabah tuvaletimi yaptıktan sonra peçetemi silerken çok aşırı kayganlık hissedersen alırsın diye. Düşünün bakamayıyorum bile bilmiyorum çünkü kendimi bakarsan gördüğüm her şeyi meni sanırım. Gusül almadan geziyorum bazen çünkü biliyorum dinimiz kolaylık dinidir ben bu kadar zorlaştırıyorum. Şeytan yapıyor diyorum ama bazen de çok yoruldum.

Okudunuz mu?  Namazda tekrarlamak

Kayıtsız Üye
Merhaba,
ben genç evli bir kadınım ve gusül abdesti ile ilgili çok vesvese yaşıyorum. Sabahları uyandığımda akıntı olduğunu görmesem bile peçete alıp tekrar siliyorum sonra az akıntı geldiğini görüyorum ama sadece silince.
Böyle birşeyde gusül almam gerekiyor mu? Yani uykudan uyanınca bir şey yok ama hemen sonrasında sildiğim an az akıntı oluyor bazen.
Neredeyse her gün gusül abdesti alıyorum böyle olduğu için. Ve sabahları uyandığımda akıntı görünce de aynısı gece rüya görmüş olmasam bile, ilk kokluyorum meni kokar diye akıntının kokusu olmasa da az gelmiş olsa da peygamber efendimizin (sav) dediği aklıma geliyor ihtilam olduğumuzu hatırlamasak bile ıslaklık görünce gusül almamız gerektiği. Çok ikilemde kalıyorum.
Veya kadınlarda az gelebilir yada hiç gelmeyebilir vs vs.
Meninin illa kokusu olması gerekmiyormuş diye de okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Bu düşünceler beni çok yoruyor boşuna o kadar su harcıyorum.. ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen yardımcı olun.
Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İçkili biriyle tokalaşmak

Tohat
Merhaba. Eğer ihtilam olmuşsan çamaşırında belirgin bir ıslaklık olur. Rüya gördüğünü hatırlaman gerekmez. Çamaşırda ıslaklık varsa gusül gerekir. Kadında sarı ve akışkan olup gusül gerektirirken diğer akıntılar için gusül gerekmez.


Kayıtsız Üye
Arkadaşım senin durumun ilaçlık olmuş artık. Bir psikiyatri doktoruna git. İlaç tedavisi görmen lazım. Ben ilaçla kendime geldim. Allah yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Tedirginlik ne demek? Tedirgin Anlamı Nedir?

ihtilam vesvesesi, kadınlarda ihtilam vesvesesi, kadinlarda ihtilam vesvesesi

Bu kategoride yer alan Köpeğim benim yüzümden öldü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtilam konusunda vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.