Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

İntihar Şirk Midir?

İntihar Şirk Midir?

ilyada
Bir Müslümanın intihar etmesi şirk midir? Nihayetinde Allahın aldığı cana kendi eliyle hadsizce kıyıyor. Diyelim ki intihar eden bu müslüman son derece inançlı ve Allah’a saygılı ve intihar ederken son anına kadar Allah’a üzgünlüğünü bildirip af dileyerek ve utanç içinde intihar ediyor. Yine de şirk sayılır mı? Nihayetinde niyeti şirk değil.

Okudunuz mu?  Annem babam ayrı yatıyolar ne yapacağımı bilmiyorum

Yorum: İntihar Şirk Midir?

Mustafa
Üzülmeyerek utanç duymayarak intihar eden mi var? Allah’a inancı olduğu halde intihar edenlerin hepsi Allah’a karşı bir utanç içinde intihar eder zaten . güle oynaya kim intihar eder? Allah sana değer verip yaratmış ve sana şunları söyleyerek çok net şekilde uyarmış;

Okudunuz mu?  Şimşek ve yıldırımın meleğin kırbacı hakkında

Muhakkak ki, ölüm tehlikesiyle, korku ve açlıkla, mal, can ve yiyecek içecek gibi ürünlerin azaltılmasıyla sizi sınayacağız. Ama zorluklara karşı sabredip sebat ve dayanıklılık gösterenlere iyliklerin geleceğini müjdele. Bakara 155

İntihar etmek ben bu sınavı kabul etmiyorum sınavı geçmekte istemiyorum demektir. Burada niyet aranmaz, Allah, sabır et! Emrine rağmen sabır etmiyorum demektir bu. İnşAllah böyle bir niyet aklınızın ucundan dahi gelmiyordur. Allah korusun

Okudunuz mu?  Karabasan nedir? Karabasan ne demek

Yorum: İntihar Şirk Midir?

seyit gazi
öyle kimse vardır ki; cennetlik ameller işlerde cennete bir arşın kala, cehennem ehlinin amellerini işlemeye başlar ve cehenneme gider. yine öyle kimse vardır ki cehennemlik ameller işlerde cehenneme bir arşın kala cennetlik ameller işler ve cenneti girer. onun için insanlar akıbetimiz hayrolsun derler. intihar nasıl bir akıbettir.

Okudunuz mu?  Hüddam edinmek istemiyorum ama ...

Yorum: İntihar Şirk Midir?

Kayıtsız Üye
İmanlı bir müslüman intihar ettiğinde şirke girmiş sayılır mı? Allahım ben senin bana verdiğin canı senden hızlı davranarak almak zorunda kaldığım için çok üzgünüm ve utanç duyuyorum, beni affet diyerek ölse bile şirk midir? Sonuçta yaşasa Allah’a belki de hiç şirk koşmayacak inançlı birisi.

Okudunuz mu?  Vakitsiz (gaipten) ezan sesi duyan var mı?

Mustafa
Canım kardeşim evet öyledir desek gönül rahatlığı ile intihar mı ediceksiniz? Allah sizden razı olsun Allah yardımcınız olsun bu soruların cevabını siz de biliyorsunuz Allah’ın size olan sevgisinin karşılığı, onun size verdiği nimetlerin karşılıgı, onun size yolladığı peygamberin , dinin, nefesin karşılıgı, onu çok çok çok çok severek intihar etmek midir? Bu nasıl sevgi ve imandır peki söyler misiniz lütfen canım kardeşim. Lütfen kalbiniz kırılmasın ama.. anne baba bile çocugunun intihar etmesinin acısını o kadar zor kaldırıyor, sizi yaratan ve annenizden çok seven Allah bu durumu nasıl karşılar?

Okudunuz mu?  Bayanların polis olması caiz mi?

Allah sizi yaşayın onu tanıyın ona ibadet edin sevin diye yarattı. Siz kendi canınızı alarak şöyle demiş olursunuz: tanımıyorum ibadet etmiyorum sevmiyorum. Siz her ne kadar yok ben çok seviyorum çok imanlıyım deseniz de davranışlar sözlerin aynasıdır.

Bu yıl çok önemli bir sınav var, siz sabahtan akşama kadar bu sınav çok önemli çalışmam lazım diyip durun çok çalışın sonra da sınav günü o sınavs girmeyin , mantıklı mı? Evet sınav çok önemli siz çok çalıştınız, sınavın önemli olduğunu da kabul ediyorsunuz ama sınava bile girmediniz terk ettiniz.

Bu kategoride yer alan Allah ile kendi aramızdaki bir şey için şu söylemde bulunmak günah mı. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İntihar Şirk Midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.