Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Kürtçede hebu ne demek

Kürtçede hebu ne demek

TÜRKİSH POWER
Merhaba,güneydoğu anadolu bölgesi kürtçesinde kullanılan "hebu" kelimesinin manasını kürtçe bilen birisi buraya yazabilir mi sitede ve farklı sitelerde bu kelimenin manasını çok aradım, ama bulamadım. bu yüzden konu açıyorum saygılar


Yorum: Kürtçede hebu ne demek

ACİLSERVİS
Merhaba, Hebu vardı anlamında bir kelimedir. Bitmiş olabilir, kalmamış olabilir, sanırım vardı anlamlarına yakın bir kelime.

Okudunuz mu?  Sigara içerken içene selam verilir mi?

Yorum: Kürtçede hebu ne demek

Kayıtsız Üye
yorumunuz için teşekkür ederim. size buradan duyduğum anlamını bulamadığım kürtçe kelimeleri sorabilir miyim ?


Yorum: Kürtçede hebu ne demek

ACİLSERVİS
Güneydoğunun tümü aynı Kürtçeyi konuşmuyor. Mardin ve Diyarbakır’ın Kürtçesi batmandan daha doğudaki illerin Kürtçesi ile aynı değil. Mardin ve Diyarbakır’ın Kürtçesinden bildiğimiz olursa cevaplarız.

Okudunuz mu?  Hz. Nuh'un (a.s.) anne ve babası hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
bize bu konuda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederiz. diyarbakır kürtçesi işimize yarıyacaktır. bunlar burada duyup,anlamlarını internetten çok arayıp bulamadığımız kelimeler le kê,mezekê,narê şu kelimeninde kürtçesinide merak ediyoruz "söyle"


Kayıtsız Üye
" Söyle " kelimesinin kürtçe karşılığı : " bêje " ( şapkalı ê : biraz E ile İ arası bir ses… en azından Ağrı ve yakınları bu şekilde söyler.

Okudunuz mu?  Bu Hayvanlar Arasındaki Farklar Nedir

BOŞVERADIMI
Kardeşim Ben batmanda yaşıyorum hebu’nun anlamı kürtçede VARDI demek ama bazı aşiretlerde yada toplumlarda başka bişey oalbilir mesela kürtlerde kendi arasında 4 e ayrılıyor Zazalar,Soran,goran,kurmanc 😀 bide kurmanc larda kendi aralarında sanırım 3e ayrılır Koçer,Ği,Dinbili bide bunlarda kendi arasında farklı gurplara ayrılır örneğin koçerler 7 farklı gruba ayrılıyor onlarda kendi aralrında aşiretlere ayrılıyor hiç sorma :D:D:D ama Hebu kelmesinin anlamı VARDI demektir.

Okudunuz mu?  Esma-i nebi arapça metni

hebu ne demek

Bu kategoride yer alan Sevgiliden ayrılmak kul hakkı mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kürtçede hebu ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.