Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Kozmetik Malzemeleri Satmak

Kozmetik Malzemeleri Satmak

Hira Nur
Bir kozmetik markasının satışını yapmak caiz midir? Markanın ürünleri makyaj malzemeleri, parfümler, bakım ürünleri, temizlik ürünleri… 1-)Markanın kataloğunda hepsi var. Bu kataloğu insanlara göstererek ürün satmak dinimize göre uygun mu? Makyaj malzemesi satmak caiz midir?
2-)Eğer caiz değilse makyaj malzemelerini değil de diğer ürünleri satsak uygun mudur?

Okudunuz mu?  Taharet ve Pamuk...

Yorum: Kozmetik Malzemeleri Satmak

Omer Faruk
İçlerinde İSlam’a aykırı içerikler yoksa helaldir. Makyaj malzemeleri bıçak gibidir, dileyen dışarıda günah için kullanır dileyen içeride eşi için kullanır. Yani dileyen bıçakla adam öldürür dileyen yemek yapar. Birisi bıçağı adam öldürmek için kullanırsa bıçağı yasaklamaz ama adama ceza veririz.

Okudunuz mu?  Rüyada meninin aktığını nasıl anlarız?

Yorum: Kozmetik Malzemeleri Satmak

Hira Nur
peki makyaj malzemesini dışarısı için kullanacağını bildiğimiz birine satış yapmak doğru olur mu?


Yorum: Kozmetik Malzemeleri Satmak

Omer Faruk
Bunları siz belirleyemezsiniz. Sizin yükümlülüğünüz satana kadar. Helal alıp da haram kullanandan sorumlu değilsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Makyaj malzemelerinin içeriklerine dikkat etmeye başladım. Gördüm ki birçok ürünün içerisinde karmin var (böcek kanından elde edilen bir madde, yani haram). Elimdeki karmin içeren ürünleri artık kullanmıyorum ama ambalajı hiç açılmamış ürünler var, atmaya kıyamıyorum. Bu ürünleri başkasına vermem uygun olur mu? Haram olan bir şeyi başkasına kullandırma fikri doğru gelmiyor ama insanlar bu ürünleri içerik okumadan satın alıyor. Okusalar da o kimyasallarin ne anlama geldiğini anlayamiyorlar. Ben vermesem de kendileri para verip alacak zaten. Bunları çöpe mi atmalıyım kullanacak birine vermeli miyim?

Okudunuz mu?  Makata Su Kaçarsa Oruç Bozulur mu ?

Ensar
ve aleykum selam sevgili takipçimiz sizin bu durumunuz yolda yürürken sigara bulan ve gidip başkasına vermeye benzer bir hal oldu. başkasına zarar verecekse onu vermemem tavsiye etmemem en güzel davranış olacaktır. bu konu hakkında başkalarını uyarır ikazda bulunurum. Dediğiniz üzere bu tür eşyaların içeriğine bakılmaksızın kullanan insanlar oldukça fazla sayıda umarım zararlarında korunabilirler.

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kozmetik Malzemeleri Satmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.