Anasayfa
30 Ocak 2024, 10:34
sizden04
Abone

Taharet ve Pamuk…

Taharet ve Pamuk…

mcht12
Selamun aleyküm, tuvalette pamuk kullanma olayını anlatır mısınız bunu yaptıktan sonra 40 adım atma olayı varmış bir de kısaca bu adabı anlatır mısınız şimdiden Allah razı olsun


Cevap: Taharet ve Pamuk…

HamzaAdam
Aleykümselam, bana şöyle anlatıldı, ve ben bunu uyguluyorum, pamuk kullanmak bir kolaylıktır. Vesvese olmaz. Tuvalete girdiğinde idrarını yaptıktan sonra, tuvalet kağıdını organın ucuna doğru tutarak şöyle bir 7 adım atarsın veya bir kaç adım daha atarsın, sonra klozete tekrar oturursun bir daha idrar yapmaya çalışırsın böylece kalan damlalarda atılmış olur, eğer idrar gelmezse uğraşmazsın kalkarsın ve peçeteyle tekrar kalan damlaları absorbe ettirdikten sonra(kibrit çöpü(barutu yakılmış olmalı ki zarar gelmesin) veya naylon kulak pamuğu çöpü) kibrit çöpüne, idrarın çıktığı deliğe girebilecek kadar küçük bir pamuk sararsın, pamuğu parmaklarınla şöyle yuvarlar gibi yaptıktan sonra, organına yerleştirirsin, ucu hafif görünmeli sakın çok girdirmeye çalışma organa zarar verirsin, işte bunu yaptıktan sonra hareket etmeye başlayabilirsin, ben 2 veya 3 dakika duruyorum tamamen kesilmiş oluyor zaten, yürüsem de aynı dursam da aynı, işte bundan sonra tuvalete gir yeni bir pamuk sar, ve ondan sonra organında tıkalı olan pamuğu çıkarıp bu yenisini yerleştir. İşte bu son soktuğun, organının ucuna baktığında dışarıdan gözükmeyecek şekilde olsun.Gözükse bile bişey olmaz, çünki damlama tekrar gelse dışarı taşıp o görünen kısmı ıslatırsa o zaman sorun olur. Son işlemde bitti, bu kadar, kafan rahat, yok namaz kılarken mezi mi çıktıydı, idrar mı damladıydı hepsine son. Ben 40 adım konusunu bilmiyorum, belki diğer arkadaşlar bilir. Birazdan bu pamuk ile ilgili bir link yapıştıracağım.

Okudunuz mu?  Aklıma sürekli bir şeyler adamak geliyor

Cevap: Taharet ve Pamuk…

HamzaAdam
Son işlem bittikten sonra rahatça abdest alabilirsin. Aşağıda az önce söylediğim link ve oradan aldığım bir paragraf var.

Kaynak: [url]http://tahavi.com/ilmihal/taharet2.html (Ömer Nasuhi Bilmen-Büyük İslam İlmihali-Abdesti Bozan Şeyler)
-Erkeğin tenasül organına kaybolacak şekilde tıkanmış olan bir pamuğun, üzerinde ıslaklık olmasa bile, sonradan dışarıya çıkmış olması veya çıkarılması abdesti bozar. Yine bu organa tıkanmış olan ve bir kısmı dışarda kalan pamuğa sidiğin sirayet etmiş olması da abdesti bozar. İç kısımdaki yaşlık abdeste zarar vermez. Ancak pamuk dışarıya çıkıp düşerse, o zaman abdest bozulur. Çünkü az bir ıslaklık pamukla bulunmuş demektir.

Okudunuz mu?  Namaz dualarının okunuş sırası?

Cevap: Taharet ve Pamuk…

mcht12
Saol Allah razı olsun kardeşim de bir şey daha soracaktım en son pamuğu tıkayıp çıkıyorsun dimi tuvaletten çıkmadan önce


HamzaAdam
Tabiki, en son pamuğu tıkayıp çıkıyorsun.


HamzaAdam
Birincisi idrardan sonraki gelecek olan damlaları absorbe etmesi içindi, ikincisi de ihtiyat olarak konur, pamuğun amacı bu zaten. Birşey akıp da abdesti bozmasın diye.

Okudunuz mu?  Depresyondayım İntihar edicem

Millennium
Peki konulan bu pamuğun oruca bir etkisi olur mu?


HamzaAdam
Erkeklerin pamuk kullanması oruçlarına mani değildir, izle 20 saniyelik video youtube.com/watch?v=v-g0M2bvhf8&spfreload=10


HamzaAdam
Erkeklerin pamuk kullanmaları oruçlarına mani değildir, 20 saniye video bunu izle youtube.com/watch?v=v-g0M2bvhf8&spfreload=10


Millennium
Peki bir baska sorum olacak, küçük abdestten sonra cinsel organin ustune su tutmanin bir sakincasi var mi? İceri su kacma durumu olursa oruc bozuluru, simdi insan emin de olamiyor kacip kacmadigindan.

Okudunuz mu?  Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum :( :(

HamzaAdam
Erkeğin sidik deliğine damlatılan su ve yağ, sidik torbasına kadar gitsede İmam-ı Azam ile İmam Muhammede göre orucunu bozmaz. Sidik torbasına kadar gitmeyip de sidik deliği içinde kalsa ittifakla bozmaz. Sen zaten içine de tutmuyorsun ki, üzerindeki necaseti yıkamaya çalışıyorsun. Elbetteki deliğin içine su kaçacak. Bundan kaçamazsın ki. Şüphe etmeye gerek yok.

Okudunuz mu?  Ne Zaman öleceğim Belli Değil Demek

Bunu paylaşmışım ama buradaki maksat şifa amacıyla damlatma.

İlk verdiğim cevabı düzelteceğim, tuvalete girdiğinde bir kere idrarını yaparsın, idrar yapmayı bitirirdikten sonra damlalarını beze silersin, pamuğu koyarsın, Sonra yürürsün yürürsün, yani harekete başlarsın. sonra kontrol edersin baktın gene idrar damlaları var, o zaman ikinci kere gene idrar yapamaya çalışırsın. Yoksa her tuvalette iki kere idrar yapmaya gerek yok. Damla yoksa zaten ikinci pamuğu koyar çıkarsın.

Okudunuz mu?  Murakabe nedir ? Mertebeleri nelerdir ? Kur'an-ı Kerimde geçen ayetler var mıdır ?

taharetten sonra pamuk kullanmak, abdestte pamuk kullanmak mumsema, pamukla nasıl teharet alınır

Bu kategoride yer alan Olmayacak dua var mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Taharet ve Pamuk… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.