Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
sizden7
Abone

Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum :( :(

Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum 🙁 🙁

TisselTassal
Öncelik ile selamün aleykum arkadaşlar ben namaz kılan birisiydim son ramazan ayından sonra kötü bişi oldu daha önce bunla ilgili konu açıp Allah razı olsun yorum atmıştınız.Şimdiki sorunum aynı ama şiddeti artmaya başladı.Kalbinizi düşünün namazı düşündüğünüzde ön tarafta oluyor namaz kılayım dediğiniz zaman arka tarafa geçip arka tarafta yer alan hayır düşüncesi ön tarafa geliyor ağırlık geliyor.İnsanı beşeriyiz inad ile hata günah kul hakkı işlemekten kaçınmaya çalışıyoruz.

Şimdi soru soracağım ” Biriyle konuşurken ilk önce ağzınızdan çıkacak kelimeleri biliyorsunuz değil mi ? Bilmeden kötü bir cümle kelime ağzınızdan çıkar ise şaşırırsınız karşı tarafa utanırsınız.Bende bişiyi yarıda bırakmıştım sonrasında ıcımde kötü bişi oldu ama çıkmaz diye biliyodum ve öyle sandıydım.Kötü bir kelime idi k harfine kitlendim kaldım damağımı yapıştırıp k ye çekeyim ama o çıkmasın dedıydım ama sonu kötü oldu ben şuan namaza yaklaşamıyorum yukarıda kalbin önüne bişi geçiyo dedimya onu yaşıyorum ölü gibiyim mutlu asla değilim ama önceden çok mutluydum cunku namaz tevbe dua kuran az okusamda okuyodum ama şimdi hiç yok 🙁 yeniden dirilmek istiyorum dua edıyom kalpte tık yok Allah benı haşa huzurundan kovdu mu ki namaza gıdemıyom dua etmeyı unuttum gıbı 🙁 🙁 insan anlık hata eder o an üzüntü yıpranma eyvah mahvoldum demesi tevbe aklıma sonradan gelmişti tövbe ettim iman nikah yenileme duada okudum ameller gidiyo mu yine 🙁 ümreye gittiydim orda hep ağladıydım namaz kıldım dua ettıydım 🙁 kendımı mutmain his etmek ıstıyom olmuyo önceden bu kadar uzun süreli kötü olmamıştım o gun nıyetım solemek değildi ınsan solemeden önce beynın canlandırıyo cıkcağını bılıyo ama ben cıktığı zaman şaşırdım 🙁 bugün hele akşam haşa kötü söz söle söle söle önceden oldu sesler yiyip bitiriyo iman haşa olmasa bunlar olur mu cidden bilgisi geniş olanlar hadis ayet ışığında yazabilir mi lütfen

Okudunuz mu?  Cennette istediğimiz kişi görebilecek miyiz ?

Cevap: Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum 🙁 🙁

Venüs
Uzun uzadıya cevap yazılacak ve aşılamayacak bir sorun değil kardeş.Zira iş sende bitiyor,Allah irade vermiş sana ve sen bu iradeyi fuzili işlerde kullanırsan yani çok konuşur,çok uyur,çok yer,yapacağın işi yapmazsan,Allah’ı hatırlamaz zikr etmez,tövbe etmez,estağfirullah demessen yani ne bekliyordun ki?

Okudunuz mu?  Hakkını haram etmek

1-)Az konuş

2-)Az ye

3-)Az uyu ve yapacağın işi yap(öğrenciysen dersine çalış mesela,yani boş ve faidesiz şeyler ile uğraşma.)

4-)tövbe et ve estağfirullah çek,zikr et,Allah’ı an.


Cevap: Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum 🙁 🙁

Venüs
Fîhi Mâ Fîh


Cevap: Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum 🙁 🙁

Venüs
Aleyküm selam…

selamı almıştım da yazmamışım :)))


TisselTassal
Haklısın amellerimi dusunuom gitti mi nebılım gıtmedıyse nıye boyleyım tevbe ettım ama nebılem amacım kötü bişi olsun dıyede değildi, namaz kıldıgım zamanlarda Allah benı çok mu sevıyodu sımdı kılamıyom Allah benı sevmıyo gıbı düşünüyom


Venüs
Öyle düşünme kardeşim,Allah bizleri sevmeseydi ne seni ve ne beni ne de varlığı yaratmazdı.

Ama sen Rabbine ilk adımı atmalısın geçmişte olduğu gibi çünkü; O seni bırakmadı,sen kaç defa tövbe edip her dafasında bozmadın mı,sen hep Rabbinden kaçan olmadın mı?

Ki Allah seni yaratmakla ilk adımı atmış değil mi zaten.

Şimdi kalbin Allah’ın kendisini sevmediğini düşünüyor oysa hep kaçan hep yanlış yollara sapan sen olmadın mı?

Öyle ise şimdi hemen Rabbine bir adım atmalısın O’nu anmakla

Okudunuz mu?  Tahareti doğrumu yapıyorum bilgisayar kullanımı hakkında soru ?

Ne bileyim oruçla,sadaka,namaz,gözyaşı,sevgi ile…

Bak gör o zaman Rabbin sana koşarak gelecek.

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira’ yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim."

Buhari, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizi, Da’avat 142, (3598)


TisselTassal
haklısın kardeşim son paragrafta yazdıgın yazı benı korkutuyor şuan önceki gibi değilim önceden ölsem tevbe ettım derdım o yoldayım dıyodum ama sımdı ramazandan sonra bu olay olunca oyle dusunemıyorum utanıyorum amellerimin gittiğini düşünüyorum yazılarda hep onu okudum


Venüs
Öyle kardeşim ne yaparsın,şeytan bu!

Önce suyun içinde timsah gibi pusuya yatar ve avının yasak suyu içmeye gelmesini bekler.Sonra sen su içmek istersin,oysa bilmezsin başına gelecekleri.Ağır ağır,usul usul fısıldar sana nefsin;

Bak herkes suya koşuyor sen neden bakıp durursun,hadi suya koş iç kanana,sonra tövbe eder rahmet bulursun.

Okudunuz mu?  Allah Allah'ta İnsan insan değil cümlesi

Ve sen mahrum kalmak istemezsin dünya zevkinden,suya(örneğin;zina) koşarsın!

Ne olacak ki dersin,günah işleyip tövbe edince zaten Allah affediyor,tövbe kapısı hep açık dersin ki öyledir ama şeytanın bir sonraki oyununu göremezsin.Şeytan da biliyor tövbe kapısının hep açık olduğunu zira onun ikinci planıdır sana asıl darbeyi vuracağı.

Şu kısaca yazmaya çalıştığım hikayenin tam da burasında hemen aklıma şu ayet geliyor;

35/FÂTIR-5: Ey insanlar! Muhakkak ki Allah’ın vaadi haktır. Öyleyse dünya hayatı sizi sakın aldatmasın. Aldatıcılar da sizi Allah ile (affına güvendirerek) aldatmasınlar.

Ve sen eğilmiş su içiyorken…bir ok gibi fırlar timsah(şeytan)sudan,dişlerini geçirir etine,hislerin kuvvetliyse kolunu ya da ayağını sıyırır dişleri,öldürücü darbeyi yapamaz.Sonra pişmanlık sarar bedenini tövbe edersin.Ama kan kaybediyorsundur.

Lâkin şeytan çıkar sudan bırakmaz peşini,toprağa damlayan kanlarını takip eder,havayı koklar bulur izini.Asıl darbe bundan sonra gelecektir zira.

Tamda senin içinde bulunduğun durum budur işte,asıl darbeyi indirmek-ebedi rahmetten uzaklaştırmak-kafir etmek istiyor.

Fısıldıyor;

Tövbe ettin ama sen Allah’a mümin kul olmaya layık değilsin diyor.

Allah artık seni eskisi gibi sevmez diyor.

Rezilsin diyor,
Günahkarsın,zavallısın,pisliksin,intihar et,isyan et layık değilsin sen yaşamaya diyor.

Okudunuz mu?  Vakitsiz ezan sesi duymak ne anlama gelir?

Seni öldürmek istemişti ama senin kendini,kendi kendini öldürmeni görmek,Allah’ı inkar ettiğini duymak onu çok daha sevindirecektir.(işte ikinci planı ve bu sadece biri)

Bak kaç milyon yıl geçmiş aradan insanın o tüm zaaflarını biliyor fakat o sende ki aşkı bilemez,gönülden bağlı isen,ihlaslıysan,sığınmışsan eğer Rabnine,sana bir tesir-nüfuz edemez.

15/HİCR-39: (İblis şöyle) dedi: Rabbim, beni azdırmandan dolayı, onlara mutlaka yeryüzünde (azgınlığı) süsleyeceğim ve mutlaka onların hepsini azdıracağım.

15/HİCR-40: Ancak onlardan muhlis olan kulların müstesna.

15/HİCR-41: Allahû Tealâ şöyle buyurdu: İşte bu, Bana yönlendirilmiş (Bana ulaştıran) yoldur.

15/HİCR-42: Sana uyan sapıklar dışındaki kullarım üzerinde senin hiçbir nüfuzun, hiçbir etkileme gücün yoktur.


TisselTassal
yazıyı okudum kardeşim insan bilerek bilmeden söz işlese o anda pişman olsa tevbe etse amellere zarar gelir mi o gün beynım kıtlendı işte değiştiremedım 🙁


Venüs
Müslümanın ameli boşa gitmez kardeşim,günahkarsa ve tövbe etmişse Allah günahlarını sevaba bile çevirir ama gerçek bir tövbe ile Rabbine dönmüşse yoksa öyle günah işleyeyim tövbe ederim Allah affeder,sonra bidaha günah işler tövbe ederim.Bu düşünce ile tövbe eden anca kendini kandırır.

Ölümün saati belli değil,Allah ise kalpten geçeni biliyor,kişinin tam da o günahı işlerken canını alır da kişi azaba uğrayanlardan olur.Ellbette Allah bu kişinin önceki durumunuda biliyor ve o kişiye yinede mühlet veriyor kişi ne yapıyor ölüm hatırında bile değil ve aynı düşünceyle tekrardan tövbe ediyor vs.

Okudunuz mu?  Böyle dedim ama günaha girdim mi ?

Sonra tekrar aynı günahı işliyor işte tam bu günah üzerine ya da tövbe edemeden birkaç gün sonra kıyameti kopuyor ve ölüyor.

Allah’ı kandırmaya,gönül eğlendirmeyemi çalışıyorlar hayır!Allah mühlet veriyor,Es-Sabur O,sabr ediyor ve Allah kuluna zülm etmedi,kul şeytana aldandı,şeytan onu Allah’ın rahmeti ile aldattı.

Su testisi su yolunda kırılır derler.
Şimdi toprak altında kafalarına vurup durup ne acı azap çekerler.

O gün herkes dünyada iken kime inanmışsa çağırır imdada

Yetiş derler ya lat!!!

Ses yok….

Yetiş ya menat!!!

Ses yok…

kim neye tapmışsa artık

Hiçliğe mi,reenkarnasyon’a mı

Hani başka bedende diriliş,hani hiçlik

Hani seslerine cevap veren

Hani gelen yok ki imdada

Gelen yok ki kurtarsın,dünyada yapılan iyiliklerin karşılığını versin,kafirlerin iyi amelleri boşa gitmesin.

Ve sen çağırınca Rabbini imdada

Ya Rabbi!!!

Medet ya Allah’ım.

Anda icabet edecek Allah

Okudunuz mu?  Annem mi suçlu ben mi hatalıyım bir fikir verebilir misiniz?

Buyur kulum…

Elbette en doğrusunu Allah bilir.

17/İSRA-56: Müşriklere de ki: «Allah dışında ilah olduklarını sandığınız putları imdada çağırınız bakalım. Onlar, başınızdaki belayı ne giderebilirler ve ne de başka birine aktarabilirler.

Senin Allah Allah demen, O’nun buyur kulum demesi dır.
O seni zikretmese sen O’nu hiç zikredemezdin.
Senin O’na kavuşma arzusu ile amel edip çırpınman O’nun tarafından sana verilmiş bir cezbedir.
O seni sevmese kendi yolunda koşturmazdı.
Senin Allah’tan korkun ve O’na duyduğun aşk, O’nun sana lütfüdür.


TisselTassal
Haklısın kardeşim doğru günah başka benım o gun yasadıgım başka şuan haşa olsa sözün çıkacağını bılıyosun ama o gun karısıktı cıkmaz sandım tek k harfıne kıtlenmıstım hırıltı olsun k ye yakın ama damağı tam yapıştırınca k cıktı olan oldu 🙁 tevbe ettım o gun den sonra Allah ıcın gozyası dokemedım önceden hacım secdede goz yaşı dökerdim sımdı yok


Venüs
Düzelir inşaAllah kardeşim,çokça düa et Allah’a

3/ÂLİ İMRÂN-8: Ya rabbena bizleri hidayetine irdirdikten sonra kalblerimizi yamıltma da ledünnünden bize bir rahmet ihsan eyle, şüphesiz Sen’sin bütün dilekleri veren vehhab Sen.

Ayeti kerime meali ile dua et inşaAllah.


Venüs
Arapçasını ezberler ve okursan en güzeli,arapça okuman tavsiyemdir naçizane

Okudunuz mu?  Doğmamış çocuğun üzerine yemin etmek

TisselTassal
İnşaAllah kardeşim duada ediyom amellerim geri gelsin diye o korku var işte nedenide belli basıma çokça geldi atlattım inşaAllah yine atlatırım vesvese geldiği zaman müslüman kötü olur bendede oluyo demekki imanım var ki sorguluyorum kendimi islamiyete aykırı inkar gibi harama haşa helal desem kötü olurum


Venüs
Amin kardeşim,
Allah ecrimizi zayi etmesin.amin.

9/Tevbe-120:…….Muhakkak ki Allah, muhsinlerin ecrini zayi etmez.

Kur’ân’da muhsinler şöyle tanımlanmıştır: "Bunlar, hikmetli kitabın âyetleridir. Muhsinler için yol gösterici ve rahmettir. Muhsinler; namazlarını dosdoğru kılan, zekatlarını veren ve âhirete yakînen (kesin olarak) îmân eden kimselerdir. Onlar Rableri tarafından gösterilen doğru yol üzerindedirler ve onlar kurtuluşa eren kimselerdir." (Lokmân, 31/2-5).

Kur’ân yorumcuları muhsinleri; îmân edip sâlih ameller işleyen, Allah’ın emrettiği şeyleri yapıp yasaklarından kaçınan, iyilikleri yapıp kötülükleri terk eden, zulüm ve haramlardan kaçınan, farzları eda eden, yaptığı her işi ve görevi en iyi bir şekilde yapan kimse olarak tanımlamışlardır. Kur’ân’da "muhsin insan", çok övülmüştür: "Allah muhsinleri sever." (Bakara, 2/195)


TisselTassal
Ama muhsin değilim yani önceki gibi değilim karamsarım bana sorulduğunda elbette iman ettım dıyorum ama dört dörtlük değilim

Okudunuz mu?  Erkeğin Şarkı Söyleyerek Kazandığı Para Haram mıdır?

Venüs
Öyle düşünüp üzülme kardeşim,düa denen bir nimet var.Eğer ki olmak istiyorsan muhsinlerden, Rabbimize düa edebilirsin.

Allah kana susamış,zalim bir ilah değil ki!kendini heder edip üzme,Rabbine sığın,O’na güven,tevbe et,amellerini boşa çıkarmaz.

25/Furkan-77: (Ey Muhammed!) De ki: Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!…..

O zaman muhsinlerden olmak için düa edelim kardeşim;

Ya Rabbi!!!
Muhakkak ki Sen muhsinleri seversin,bizi ve neslimizi muhsinlerden eyle.. Âmin.


TisselTassal
AMİN kardeşim İNŞAALLAH dua olmasa hiç bişi olmaz ve Allah dilese duayı nasip etmezdi ama bizleri seviyor ki nasip etti salih yapmıs olduğum amellere güvenmiyorum sebebi hem o ramazan sonrası olan hemde garanti töbe töbe cennet kazandım demıyorum insan bu tip üzücü kötü olan sonuclara uzuluyo vicdanı sızlıyo ahh keşke olmasaydı 1 sanıye gerı sarsaydım dıyor ınsan Allah merhametli biliyorum inşaAllah Allah kalplerimizi yumuşatır.AMİN


numan3434
Kalbine bir şey geliyor derken mesela kalbine bir acı, bir hüzün mü geliyor?Doğrusu gerçekten böyleyse sıkıştırılıyor olabilirsin doğrusunu Allahû Tealâ bilir.Yani bu kabz hali.Yaptığın kibir yüzünden olabilir.Bu linkte garip sofinin yazısını oku bakalım belirtisi var mı. forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/253554-vesvese-daralma.html

Okudunuz mu?  Şüphe ve takıntı

TisselTassal
kendımı kasıyorum acayip öle bısı oldugunda


Venüs
Amin… kardeşim
Allah’ın izni ile bir nebze de olsa yardımcı olabildiysek ne ala,müteşşekkirim.

En derin kalbi selam düa ve muhabbet ile

"Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen/
Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen"
-Şeyh Galip-


TisselTassal
Yardımcı oldun kardeşim Allah razı olsun kalbim inşaAllah önceki gibi olur.İnşaAllah ALLAH için iyi bir şekilde secde edebilirim


Venüs
Amin.
Elhamdulillah,Allah senden de ve cümlemizden de razı olsun kardeşim.
Allah kalbini ve cümlemizin kalplerini
sevgisi,muhabbeti,aşk u iştiyakıyla doldursun;
Kur’an ile pür nur eylesin,envar-ı ilahi ile tenvir buyursun, hakikatle inkişaf ettirsin.amin.


TisselTassal
İNŞAALLAH kardeşim İNŞAALLAH

Bu kategoride yer alan Cinler ve İnsanlar İlişkisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese bu aralar şiddetini arttırdı namaza yaklaşamıyorum :( :( Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.