Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Hakkını haram etmek

Hakkını haram etmek

isil
merhaba arkdaşlar ben 2 yıllık evliyim ve kaynanmla oturuyorum devamlı bna fiziksel dgl ama sözle laf söylüyo elinden geleni yapıyo bni üzmek için durmadan ben ona bişey yapmadıgım halde ardımdan konuşuyo bana iftira atıyo bela okuyo beddu ediyo tek sucum onun ogluyla evlenmek eşimde yeni askerden geldi ben hiç bir şekilde kaynanama hakkımı helal etmiyorum vede öbür dünyada iki elim yakasında olucak….vede bu kadın hem namaz kılıyo hem kuran okuyo , onun yüzünden saglıgım bozuldu piskolojim bozuldu hakkımı helal etmemekle günahamı giriyorum acaba yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar teşekkürler……


Cevap: hakkını haram etmek

YaZaROW
Bence dünyada hakkınızı helal edin. Ahirette o işlerin zor olacağı hakkında sözler duymuştum. Namazı boşuna kılıyor herhalde! Namaz kılan insanın Allah’tan korkusu olur. Onun kullarına böyle davranmaz! Hem beddua ediyorsa bir gün gelip kendisini bulursa görür gününü. Bana oldu bunlar mesela. Bir kötülük yaptığımda fiziksel olarak hemen cezasını veriyor Rabbim. Çok şükür ki dünyada bir iki fiziksel yarayla yırtıyorum. Tabii cehenemde cezamı çekeceğim günahlarımda vardır belki fakat siz de dünyada bitirin. Ahirete bırakmayın. Aksi halde size söylediği laflar yüzünden yanmasına sebep olursunuz. Tabii bildiğim kadarıyla hakkını helal etmemenin günahı yok. Sadece etmenin üstünlüğü var.

Okudunuz mu?  Küfre düşen birini uyarmak ?

Yanıt: hakkını haram etmek

isil
zaten ben bu dnyayla ilişkimi ketim sadece esas hayatla yaşama arzusu var içimde gecenlerde Allah verdi azaten cezasını düştü belini sakatladı ama herkez anlayamaz işte onda o kapasite yok Allah’a havale ediyorum rabbim bilir yapıcagını ……..


Soru: hakkını haram etmek

Rayyan Emir
isil kardesim oncelikle Allah(c.c) sabir versin.. esinizle bu konuyu konustunuz mu fakat inatlastirmadan senin annen soyle boyle demeden? ayri eve cikma gibi bir durumunuz varsa esinizle bunu konusun biraz agirliginizi koyun fakat tatli dille!

hak helal etmemekle gunaha girmezsiniz fakat helal etmek daha hayirlidir. Zaten Rabbimin adaleti oyle keskin ki siz hak helal etmeden O hukmunu veriyor.

Okudunuz mu?  Riya ile ilgili bir soru

ama ruh sagliginiz için ayri eve cikmaniz sart bu durumda ,en azindan esiniz annesiyle konusmali.. çok zor bir durum Rabbim size dayanma gucu,kaynananiza aklini basina toplamak nasip etsin..

eğer hicbirsey gelmiyorsa elinizden sakin isyan etmeyin,bu da bir imtihandir imtihanlar hukum verilene kadar devam eder..sanmayin ki Allah (c.c) gormuyor. inanin çok ornek gördüm sizin gibi cefa cektirilenler acisindan çok değil bir muddet sonra Rabbim cezasini oyle cetin veriyor ki akliniz hayaliniz almaz..


isil
eşimde biliyo annesinin babasını bana yaptıklarını eşimede yapıyolar zaten ayrı eve cıkıcaz ama eşim yeni askerliği bitirdiği için maddi anlamda gücümüz yok kimsede yardım etmiyo ailelerden yapıcak bişeyimiz yok rabbim istediği zaman çıkıcaz evimize biliyorum çok byk bir sınavdan geciyorum ama hergn boş yere beddua yemekten yorumdum açıkcası namazımı kılıp dualarınmı ediyorum rabbim hayırlısını vesin inşAllah….

Okudunuz mu?  Beni istemeye gelecekler ve çok endişeliyim

rabbi yesir vela tuasır rabbi temmim bil hayır … amin…


YaZaROW
Peygamberimiz bile hayatında çok az beddua etmiştir. Beddua edenin işi kötüdür. Hem de sizin gibi yani kötülüğe maruz kalıp sabreden birine etmek bence daha da kötüdür. İnşaAllah ayrı eve çıkarsınız.


isil
amin arkadaşlar çok sagolun Allahım sizden razı olsun içi rahatlattınız hepinize çok teşekkür ederim rabbim herkeze hakkettigini verir biliyorum bunu…..


YaZaROW
Kesinlikle zerre kadar şüpheniz olmasın. Allah sizdende razı olsun.


Rayyan Emir
hiç uzulme kardesim Allah (c.c) zalimin zulmunu karsiliksiz birakmaz.. maddi anlamda Rabbim yardımcıniz olsun..istikbal hiç belli olmaz buna inanin.. bir anda hersey degisir.. esinizin meslegi nedir?


isil
teşekkürler kardeşim Allah hepinizden bir bir razı olsun….kartuş toner elemanı eşimin meslegi Allah’a şükür eşim çalışıyo……


Rayyan Emir
çok sukur.. eğer santiyeyle alakali bir meslegi varsa yurtdisinda (arap ulkelerinde)bircok is imkani mevcut diyecektim..

Okudunuz mu?  Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi

kalacak yer vs ayarlaniyor firma tarafindan.cogu kimse bilmiyor bunu.bir nebze olsun kari koca tek basiniza kalirdiniz uzaklasirdiniz diye dusundum


isil
sagol kaerdeşim ilgin için rabbim nasip kısmet ederse inş…en geç mays gbi cıkarım kendi evime ….


madurgelin
ben kaynanama da kayınpederime de hakkımı helal etmiyorum düğünümüzde bana etmediklerini bırakmadılar. hiç istemediğim halde görümcemle düğünüm bir yapıldı, benim evimi yerleştirmeye gelmediler ben otobüsle çeyiz taşıdım kendi kızlarının çeyini kendi arabalarıyla götürdüler ve evini yerleştirdiler ben evimi eşimle birlikte yerleştirdim 4 yıldır evliyiz kaynanam bir kere bile evimi gelip görmedi kendi kızının evine ise sürekli gidiyor beni istemiyor desem görücü usulü evlendik eşimle kendileri bu evliliğin olması için çok uğraştılar dediğim gibi 4 yıllık evliyim fakat bu yapılanları hala unutamıyorum ve içim çok acıyor güzel bir düğün gördüğüm zaman ağlıyorum neden bana böyle düğün yapılmadı diye her hevesimi içimde bıraktılar bu yüzden onlara hakkımı asla helal etmiyorum böyle yaparak günaha mı giriyorum sizce

Okudunuz mu?  Levh-i Mahfuz

HAMMADUN
İnşaAllah, bir insan düşün, koyundan yün kırpmış eğirip iplik yapıyor.

NAMAZ KILIYOR. Allah’ın ipine sarılmaya çalışıyor.

Sonra Şeytan Aleyyullana bu eğirilen ipe öylesine hasetleniyor ki; o ipe makas vurup bölüm pörçük etmek istiyor. İstiyor ama o ipe kendi makas vuramaz zira yasaklı. Sadece iva verebilir.

İva vermesi içinde, bir müsebbib bulması gerekir.

İşte gelin ve işte kaynana, KAYIN ANA.

Aldı ivayı ve size çattı. Zira Allah’ın ipine sarılmak için NAMAZ kılıyordu. KUR’AN-I KERİM okuyordu. O ipi kesmesi için bir makas gerekiyordu.

Şimdi elimizdekilere bir bakalım istersen.

1. Allah’ın rızasını talep eden ve o yönde ibadet ve taatini yapmaya çalışan bir kadın.
2. İbadet ve taatlerden hoşlanmayan ve onu hakkınızda haseneye değil, günaha yönlendirecek bir vesile (Şeytan Aleyyullana)
3. Şeytan Aleyyullanayı görmediği için, Karşısında nefsine uyup Şeytan Aleyyullana’nın vesvesesine kapılmış bir KAYIN ANA.
4. Şeytan Aleyyullanayı görmediği için, Karşısında nefsine uyup Şeytan Aleyyullana’nın makas olarak kullanmak istediği bir gelin.
5. Yanınızda sizden sabırla birlikte derece kazanmanızı ve nefsinizi değil AKLINIZI KULLANIP kendi rızasına talip olmanızı bekleyen bir dost, Bir RAB.

Okudunuz mu?  Ben lanetlendiğimi düşünüyorum

Şimdi soru geliyor…..

KAYIN ANA’nızı sizin üzerinize saldırması için iva veren ve Allah’ın ipine sarılmak için ibadet ve taatte bulunan KAYIN ANA’nızın İPİNE MAKAS olup onu uçuruma mı sürüklemek isterdiniz.

Yoksa o melanetin, hangi melundan geldiğinin farkına varıp o ipi daha sağlamlaştırması için kaynananızın dizinin dibine oturup birlikte NAMAZ KILIP ve KUR’AN-I KERİM okuyarak o ipi hakkınızda daha da sağlamlaştırmak mı isterdiniz.

Siz kararınızı verin. Verdiğiniz karar muvacehesinde Rab’biniz aranızda muhakkak hakem olacaktır. Zira O hakimlerin hakimidir. Belki vesile olarak da bu kulunu araya sokarak o ibadetlerin heba olmamasını ve sizin de o ibadetlerle birlikte kendilerine gitmenizi murat etmiş olabilir.

Okudunuz mu?  Allahu teala cehennemi nasıl yarattı?

Cüz-i irade elinizde. Hak ettiğinize müstehak olacaksınız ve ancak götürdüğünüz iki elinizin karşılığı olacak. Size asla gittiğiniz yerde, haksızlıkta bulunulmayacaktır. İnşaAllah bu kardeşinizin tavsiyesi O’dur ki; ALLAH’IN İPİNE MAKAS OLMAYINIZ.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


madurgelin
bir de bir şey sormak istiyorum gönülden geçmediği halde zorla ya da baskıyla söylenen "Hakkımı helal ediyorum." cümlesi Allah katında ne kadar geçerli? Bilgisi olan birileri bana yardımcı olursa çok sevinirim.


Kayıtsız Üye
Türkiyede neredeyse herkes senin kayınvaliden gibi yapıyor.bence hakkını helal et,kınama.çünkü aynısı senin başına da gelebilir.


Kayıtsız Üye
ya benim bir akradaşım bana ne hediye istersin diye sordu bende bileklik istedim sonrda kargo ona geldikten 2 gün sonra küstük hakkını bana haram edebilir mi? hediye hala onda kendiside istiyerek aldı


Kayıtsız Üye
İsil

Okudunuz mu?  Şarkı dinlemek caiz mi?

Ben bu konuları bilen biriyim sana ne yaparsa yapsın senin istemediğin bir şey yaparsa hakkını haram edebilirsin bunun günahı yoktur.iyi günler diliyorum


Kayıtsız Üye
O senin hakkını kazanması lazım bence günah değil yaptığın madem kuran da oluyo hakkını Helal etmeyince öbür dünyada direk cehennemlik olacağını da bilmesi lazim


Kayıtsız Üye
Abim durmadan huyzuzluk yapiyor benim yaptigim iylikleri hep geri depiyor bana durmadan argo kelimeler kullaniyor beni durmadan kiskaniyor bunu herkes soyluyor ben bundan rahatsizim bende hakkimi helal etmiyorum dedim bunun bir günahı varmi


arifselim
Sana yapılan bir haksızlığı helal edip etmemek senin hakkındır günah değildir. Ama helalleşmek veya helal etmek çok güzel bir davranış olur.


Kayıtsız Üye
Bizim bir kiracimiz vardı. Bu kiracı Suriyeli hiç bir şeyi yoktu. Buna biz kendi evimize ne olursak ona 2kat fazlasını aldık. 2 yıl 200 liraodedi 3. Yil 300 oldu vermediler.evden çıktılar şimdiki oturdukları evi 350 liraya aldılar. İnatlarina evden çıktılar.

Okudunuz mu?  Her sabah uzvumdan bir damla kadar sıvı çıkıyor bu nedir?

Kayıtsız Üye
İş yerinde bir tane abi sigara istedim ver ben sana cay baytosunda lark verecem oda mm içiyordu hem lark mm den ii dedim oda bana dedi sen beni küçümsuyor musun sana hakkimi helal etmiyorum dedi ama Allah şahit aklımdan oyle bir şey bile gecmiyordu ne yapmam gerek


arifselim
Küçümseme ve hakaret etme durumu yoksa hiç bir şey yapman gerekmez. Bir haksızlık yapmadığın sürece Allah hepimizin kalbini içinden geçeni çok iyi bilir.


Kayıtsız Üye
Isil arkadaşim ben 3 yillik evliyim 3 yildir cekiyorum ilk basta evlenmemizi istemediler evlendik 3 yildrda bosanalim diye yapmadiklari kalmadi 9 aylik bebegim var ve ben 9 aydir kesinlkle gorusmuyorum cunku evliligme bana yuvama zarar veriyolar dedgnz gbi ruh sagligmdan oldum artk cocugumuda gormeyi haketmiyolar benim kaynanamda kuran okuyan namaz kilan bir kadin ama hepsi bosa onca kotuluk yaptiktan snra ben kesinlkle bu dunyadada obur dunyadada hakkimi helal etmiyorum bana bu dunyada ne cektirdiyse gorumcemde kaynanamda obur tarafta hepsnin cezasni versin yansin umrmda değil helal etmiyorum etmicemde..Allah korkusu olan hicbir insan evladi mutsuz olsun diye evlilgni yikayim diye ugrasmaz..ama soylede bisey varki bana yaptiklarinin 2 katini esimin kiz kardesi evlenirken yasadi evlendi hala dahada yasiyo bana yasattiklarnn çok daha fazlasni Allah bana gosterdi onlara verdgi cezayi çok sukur

Okudunuz mu?  Teheccüd namazı nasıl kılınır?

hakkını haram etmek, haram etmek, rüyada hakkını haram etmek

Bu kategoride yer alan Cemmatle Namaz Sevabı mı yoksa Ana babaya itaat sevabımı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hakkını haram etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.