Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Bir anne çocuğuna hakkını ne zaman haram edebilir?

Bir anne çocuğuna hakkını ne zaman haram edebilir?

Birisi1234
Lütfen ayrıntıları okuduktan sonra cevap verin ve cevap gerçekten soruma yönelik olursa sevinirim.

Ben 22 yaşındayım. 13-14 yaşında sohbetlere gitmeye başlamıştım, fakat beş sene kadar önce sohbete gitmeyi bıraktım. Oradan zarar görmeye başladığımdan dolayı. Liseyi bitirdim, iki kez üniversiteye başladım ve bıraktım, şu an ise meslek arıyorum. Bu son üç sene içinde çoğunlukla evde oldum ve bunun büyük bir oranı ise odamda. Eskiden çok arkadaşım vardı, fakat bu özel sebeplerden dolayı yavaş yavaş azaldı. Annemle babamla ise aram bir normal bir kötü oluyor onların durumuma sevinmedikleri için. Ben kendim de meslek yapmayı hayatımı düzene sokmayı istiyorum, ama her şey her zaman istediği gibi gitmiyor insanın. Annem ise üzüldüğü için beni suçluyor kendi üzüntüsü için (bu son zamanlarda ben onun üzülmesine sebep olan şeylerden bir tanesiydim sade).

Okudunuz mu?  Dna testi yaptırmak caiz midir?

Annem gençliğinde ve bizi büyütürken de zorluklar çekti ve şu an kim üzerse üzsün, sonunda bana patlıyor. Ben biraz da olsa ahiretim için çabalamaya çalışıyorum. Ama annem ikinci sefer bana bu durumumdan dolayı böyle devam ederse, hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Bir annenin her zaman böyle deme hakkı var mıdır? Ben çoğu zaman sinirlensem de annem olduğu için bastırmaya çalışıyorum ve kendisi zaten çoğu şeyde beni suçluyor, alakam olsun veya olmasın. Benim yapabileceğim bir şey olmasa bile.

Okudunuz mu?  Ablam bana küstü

Bugün ise bana, benden önce ölecek olursa ve ben KENDİ durumumda bir şey değiştirmezsem hakkını haram edeceğini söyledi. Bana üzüldüğü için bana bu yükü yüklemeye hakkı var mıdır? Söylediğinin ağırlığını kavrayabiliyor mu diye sorduğumda, ha kendi günahından dolayı yanmışsın, ha benim hakkımı haram ettiğimden dolayı diyor. Ve bunu, Allah’ın en büyük günahları bile bağışlayabildiğini bildiği halde söylüyor. Kötü alışkanlığım felan yok bu arada. Öyle bir durumla alakası yok. Açık bir cevap verirseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Ders Yapmamak Günah Mı

Allah hepinizden razı olsun.


Yorum: Bir anne çocuğuna hakkını ne zaman haram edebilir?

arifselim
Annenin sorunları olabilir veya annen başka şeylere de öfkelenmiş olabilir yinede annenin gönlünü hoş etmeye çalışmalısın. Anne ve baba bizim cennet vesilemizdir bunun için onlara karşı daha sabırlı ve daha anlayışlı davranarak onların kırılmamasına gayret göstermeliyiz.

Bu kategoride yer alan Kar ve yağmur suyu ile abdest alınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir anne çocuğuna hakkını ne zaman haram edebilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.