Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi

Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi

qwert12380
Oy ile 2 kişi seçilmek istense; bu 2 kişiden biri dindar fakat halkına zulm eden, onlara köle muamelesi yapan, halkını aç bırakan bir lider olsun. Diğeri ise ateist fakat halkını güzel bir şekilde yöneten, maddi/manevi açıdan olumlu olan hem de dine karşı hoşgörülü bir lider olsun.
Hangisine oy vermeliyiz? İyi ateiste mi yoksa kötü dindara mı?


Cevap: Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi

İslam
İslamda müslüman olmayan lider olamaz. Bu kurala göre zaten müslüman olanı seçmek zorundasın


Cevap: Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi

yasemin
Adam Allahi inkar ediyorsa onun hosgorusunden ne beklersin? Çok güzel görünümü olan fakat zerre tadı olmayan bir yemek misali ? Ki düşüncede tezatlik var . Hem ateist hem dine hoşgörülü ?! Bir ateist dini reddeder.

Okudunuz mu?  Evde resim bulundurmak,fotoğraf çekinmek günahmı

Cevap: Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi

ardaphilly
Musluman olup hirsiz olanlarida gorduk. Hamdolsun calma cirpma kimde yoksa on a vermek lazim oyu.


İbnî_Roza
Arkadaşım!!! Bir ateistin (kafir vb.) bir mümini yönetemez bir mümin tebayı yöneten kimsenin mümin olması lazım gelir. Bu yüzdendir ki Mümin insanlar düşman işgali karşısında canları pahasına savaşmışlardır.

Ayrıca birileri gözleri görmediği halde iftira atıyorlar . Şunu bilmeliyizki sırf birileri dedi diye bir şeyler doğru olmak zorunda değildirler.Unutmayalım gıybet ve iftar günahı çok büyüktür….


qwert12380
Eeeeee, bu mantıkla dini sömürmesini iyi bilen bir münafık lider adayı müminleri kolaylıkla kandıramaz mı? Rol yapması yeterli.


yasemin
Bizler insanları ister yönetici olsun isterse normal bir birey asla ve asla munafık diye etiketlendiremeyiz . Bu çok yanlış bir tutum , biz insanların kalbini Allahı ile ilgili diyologlarını bilemeyiz . Kendisine inanan inanmayan herkese kulum diyen Rabbimiz var , biz neyiz , kimiz ? Haddimizi bilmemiz lazım . Siz oyunuzunu istediğinize verebilirsiniz , ama kişileri damgalamayın, bunların vebali büyüktür . Bu dünyada hiç kimse kimseyi yargılayacak kadar masum değil ve ayrıca mümin münafık diye ayırt edebilecek kadar hürmelek değil vesselam

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde abdestin farzları kaç tanedir ve nelerdir?

qwert12380
< Bizler insanları ister yönetici olsun isterse normal bir birey asla ve asla munafık diye etiketlendiremeyiz . Bu çok yanlış bir tutum , biz insanların kalbini Allahı ile ilgili diyologlarını bilemeyiz . Kendisine inanan inanmayan herkese kulum diyen Rabbimiz var , biz neyiz , kimiz ? Haddimizi bilmemiz lazım . Siz oyunuzunu istediğinize verebilirsiniz , ama kişileri damgalamayın, bunların vebali büyüktür . Bu dünyada hiç kimse kimseyi yargılayacak kadar masum değil ve ayrıca mümin münafık diye ayırt edebilecek kadar hürmelek değil vesselam >
Hayali 2 karakterden bahsediyorum. Kimseyi kastetmedim.

Okudunuz mu?  Küfre düştüm mü ?

yasemin
Hayaliydi demek , varsayimdi yani . Rol yaparak munafik ettiğiniz karakter hayalden ibaretti . Ilginc. Size tavsiyem aklinizi hayal ürünleriyle doldurmayin . Zihin kirliliği oluşur Allah muhafaza Bilgi gerçek olsun zihninize ışık tutsun


qwert12380
< Hayaliydi demek , varsayimdi yani . Rol yaparak munafik ettiğiniz karakter hayalden ibaretti . Ilginc. Size tavsiyem aklinizi hayal ürünleriyle doldurmayin . Zihin kirliliği oluşur Allah muhafaza Bilgi gerçek olsun zihninize ışık tutsun >
Neden hayal etmeyelimki? Kim bilir belki de karşımıza birgün dini sömürüp insanları köle yerine koyan bir lider çıkabilir. Dininin sömürülmesine müsait bir halk var ne de olsa.

Okudunuz mu?  Kalbimde ve zihnimde gerçekleşen olaylar

@hmet
qwert12380
Neyi savunmaya çalışıyorsun?
Dindarlığı yapmacıksa yani münafıksa onu Allah’a bırak zaten sen bilemezsin.
Sözde dindarlar belli değil mi?
Adama namaz kılmaz, oruç tutmaz, zekat vermez, ben dindarlık vicdan işi kalp işi diyen zaten sözde dindardır bellidir.


İbnî_Roza
Arkadaşlar şu asra kadar hiçbir Müslüman devletin Laik yönetildiğini gören varsa söylesin iddia ediyorum 0 çıkacak.

Şu asra kadar Laik düzen ile yönetilen Müslüman tebaya sahip bir devlet duydunuzmu? Bir araştırın bakın bulabilecekmisiniz.?


kalaka27
2 side hayali ise kazanacak olanda hayali olur


islamustafa
Siyasettir oydur bu meseleleri başka forumlarda konuşun burayı siyasetle kirletmeyin

Okudunuz mu?  Kırık dişe Diş dolgusu veya kaplama caiz mi

Kayıtsız Üye
Bir tane tatmin edici cevap yok, şahsi kanaatimce ise demokrasinin islama pekte uymadığı gerçeğiyle yüzleşmek lazim, ayrıca hadis te ”ilk hicret edilen yer olan habeşsitan için orada adaletli bir kral vardır” der efendimiz a.s., acaba burada bize bir ders var midir? Araştırmak lazim.


Darusselam
müslüman bir ülkeye ateist bir lider yakışmaz.


Nihat Erdem
Kötü dindar zaten müslümanlığı yok etmeye çalışıyorsa o müslüman değildir. Bu soruda bir mantık hatası var kardeşim.


Molla_Efdal
Müslüman bir tebaa ateist bir lider tarafından idare olunamaz!!!!


Kloroplast
Tabi ki de iyi,dindar bir lider… yani; Allah’ı seven ve Allah’tan korkan bir lider..


Molla_Efdal
Herhalde bu soruyu soran kişi İslam Şeriatinden bihaber


qwert12380
Ne alakası var? Bütün müslümanlar dört dörtlük mü? Etrafta müslümanım diye geçinip yemediği halt kalmamış bir ton insan var. Katiller, tecavüzcüler, hırsızlar… Bunlardan birinin lider olduğunu düşün. Müslümanım diyen ama askerlerine tecavüz edin, öldürün, diri diri yakın diye emirler yağdıran bir lideri düşün. Buna mı oy verecez ne olursa olsun?

Okudunuz mu?  Cuma günü duaların kabul olduğu vakti bilen varmı?

Molla_Efdal
Anlaşılan seninde İslam şeriatinden bir bilgin yok. Darul İslam’da (İslam Devletinde) müslümanları temsil eden Halife bulunur. Müslüman olmayan Halife olamaz. Her müslümanda HALİFE OLAMAZ.

Halife üdt düzey İslami eğitim almış kişilerin oluşturduğu Şura tarafından seçilir. Emevİ, Abbasi ve Osmanlı zamanında saltanat biçimini almıştır. Fakat bu durum İslama aykırı değildir. Zira Emevi ve Abbasi döneminde Kadı’ul Kudatlar Osmanlı döneminde de Şeyhülislamlar Halifenin kararlarını takib altına almıştır.

Okudunuz mu?  Hayatımda nedense ne zaman mutlu olmak istesem hep mutsuz oluyorum

Kayıtsız Üye
"Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır" (haşa ve kella) dese
Adı geçtiğinde salavat getiren ayağa kalkan avaneleri olsa


qwert12380
Yok arkadaşım, siz benim sorduğum soruyu yanlış anladınız galiba. Dediğim devlet zaten demokrasiyle yani seçimle liderini seçiyor. Yani müslüman ile ateist adayları var güya. Darul İslam değil. Hayali olarak soruyorum. Müslüman lider askerlerine tecavüz edin, yakın, öldürün falan diyen biri olsun. Ateist lider de tam tersi olsun. Ve elimizde birini seçme şansımız olsun. Böyle hayal edin.


Secan
Ne demek istedigini ben de anladim kardesim. Ayni Sem’a’nin dedigi gibi: Ikisini de secmeyiz, cunki durum "al birini vur otekine". Biri ahiret hayatini tehdit ediyor, digeri dunyevi hayatini. O durumda en iyisi ikisine de oy vermeyip, eli vicdaninda olan akli selim Muslumanlarla birlik olup yepyeni bir parti, veyahut devlet kurmak için caba sarf etmek lazim gelirdi.

Okudunuz mu?  Emziren kadın cünüp halde iken bebeğini emzirebilir mi?

Molla_Efdal
< "Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır" (haşa ve kella) dese
Adı geçtiğinde salavat getiren ayağa kalkan avaneleri olsa >

Sana mı salavat getirmemizi bekliyordun?!

Haşa ve kella nediye konuldu oraya? Sen ne hakla Hz. Resul (s.a.v)’in bir hadis-i şerifini elfazı küfür gibi muamele edersin?! Sizler bir takım İslam düşmanlarına uşaklık yapan zavallı köpeklersiniz!!


Kayıtsız Üye
Herkese kolay gelsin.Soruma başlamadan önce kesinlikle siyasi bir niyetimin olmadığını belitymek isterim.Bugün Nihat Hatipoğlunun bir üniversiteye rektör atanmasını gördüm ayrıca büyük illerimizden birinin adayının cumhurbaşkanına sahip dediğini gördüm.Bu ülkede a partisi b partisi fark etmeden büyük bir din sömürüsü var.Bunun bir günahı yok mu??Hadislerimiz bu konuda neler bildiriyor bilgisi olan arkadaşlar yazabilirler mi??Ben 5 vakit namazımı kılan ailesine yardım eden biriyim utanıyorum gerçekten bu din tüccarlığını.Sürekli Allah lafı geçiyor her siyaset döneminde ya a partisinden ya b partisinden.Allah bizim rabbimiz,yaratınımız değil mi onun böyle şeylere alet edilmesi tiksindiriyor beni.O siz siyaset yapın,para kazanın diye yok.Cevaplarınızı beklemekteyim.Özellikle belirteyim bunu siyasi bir içerik olarak yazmadım.Bunlar sağolsun (!) ülkemizde genç nesiller ateist , hristiyan olma eğiliminde.Forumları gezerseniz diğer ülkelerde böyle sömürü,yandaşlık yok demek ki islam öyle bir değil arkadaşım sizleri de kandırıyorlar demeye başlayan birçok genç gördüm.Utanıyorum gerçekten bu durumdan.

Okudunuz mu?  Hadiste: Her Müslüman affedilir. Ancak dargın olan kişi müstesna. Dargın olan kimdir ?

sevdiyar
İstemeyerekte olsa istediğin şu anlama geliyor. Bizi yönetenler yakın dönemde olduğu gibi alnu secdeye gitmesin ağzına Allah ismini almasın yine dinsiz olsunlar hatta İslama karşı dursunlar. Yaşın genç ise yakın zamanı son 50 – 100 yılı iyi oku.


fth123
Başlıkta özet olarak fetöcüler erdoğanımı yoksa kılıçdarımı seçelim demişler. O yıllarda onlara göre erdoğan kötü müslüman, kılıçdar iyi ateistti.

Okudunuz mu?  Hayız (adet) olmanın hikmeti nedir? koltuk altı ve edepyeri kıları nedendir?

Sorunun cevabı basittir. Müslüman, şeriat için çalışmayan kimseye/sisteme/yapıya oy veremez.


Sinir

Bu kategoride yer alan Abdestin farzları nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü-Dindar Lider mi Ateist-İyi Lider mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.