Anasayfa
3 Ocak 2022, 16:24
sizden08
Abone

Emziren kadın cünüp halde iken bebeğini emzirebilir mi?

Emziren kadın cünüp halde iken bebeğini emzirebilir mi?

elifi
emziren kadın cünüp halde iken bebeğini emzirebilir mi.?

bu sorumada cevap bekliyorum

Allah razı olsun hocalarım


Cevap: emziren kadın……

Gülehasret
Cenabet olan anne veya adetli olan bir anne bebeğini emzirebilir. Cunüp olan kadının yıkanması daha iyidir ama emzirmek zorunda kalacak ise göğüs ucunu yıkamasında fayda vardır.


Yanıt: emziren kadın……

elifi
bunu bilmiyordum inanın

Okudunuz mu?  Annem babam ayrı yatıyolar ne yapacağımı bilmiyorum

eşim ısrarla sizin dediğiniz gibi emzirebilirsin diyordu ama ben böyle bir şey olmaz sanıyordum ilk çocuğumda bir kere mecburen emzirmiştim senelerce içimde bir şüpheyle durdum ikinci çocoğumu hiç emzirmedim..

yani sürekli değilde mecbur kalırsam rahatlıkla emzirebilirim diyorsunuz buna sevindim içimdeki kuşku gitti en azından çok sağolun Allah razı olsun

bu konuda daha detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim site içinde var mı böyle bir forum bu konuda da bilgi istiyorum şimdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Sahura kalktım niyet etmedim, orucu tutmasam kefaret gerekir mi?

Soru: emziren kadın……

mumsema
Cünüp iken kadın çocuğunu emzirebilir bunda bir sakınca yok. tavsiye olarak emzirmeden önce memesini yıkasın bu sünnettir.

erkeklerde cünüp iken yemek yemek istediğinde yada su içmek istediğinde önce ağızlarını yıkamaları sünnettir.


imam
< hocan kaynak olarak neye baktınız öğrenebilirmiyim acaba? Allah razı olsun. >
bütün ilmihal kitaplarında yazılıdır.
Hanefi şafii maliki hanbeli farketmez.

Okudunuz mu?  Allah insana taşıyamıcağı yük vermez

Kayıtsız Üye
Hocam size bir sorum olacak… ben cünüp iken resim çektirdim ve sinave girdim sınavı kazandım ehliyet sınavını o fotoğraf dosyada duruyor ama eliyetteki resim farklı acaba bunda kötü bir durum söz konusu mu ilerde kaza yapma gibi bir durum varmı

Okudunuz mu?  Haset eden kişinin munafık olması ile ilgili hadis ve ayet var mı?

ACİLSERVİS
Ne zamandır daha bu takıntıdamısın kardeşim. Geleceğinden haber vermemizi mi istiyorsun. Ne demek kaza mı yapacağım öyle şey olur mu.
Bu açıdan hiç bir sorun olmayacak inşAllah rahat ol bunu artık düşünmeyi bırakmalısın.


Efdal
cünüp kadın bebek emzirebilir çünkü cunup emzirmek caizdir lakin memik yıkanmalıdır


Kayıtsız Üye
Hocam bir bayan bir gün boyunca mecburluktan cünüp kalıyorsa ve sürekli çocuk emiyorsa günahı nedir:-(

Okudunuz mu?  İbni kesirin 6 ciltlik tefsiri ile 16 ciltlik tefsiri arasındaki fark nedir?

Merhaba hocam ben çocuğumu cunüpluyken mecburiyetten emzirmiştim.ve bunu 3 veya 4 sefer yaptım büyüklerimiz günah diyor internete bakmayın diyorlar ben bunun için tövbe namazı kılmalımıyım


arifselim
Bu mecburiyet nedir bilmiyorum ama cünüp halde iken bebek emzirilebilir. Bebeğe bir zararı olmaz ama bir namaz vaktinden fazla cünüp olarak kalmak haramdır.

Okudunuz mu?  İhtilam olmak istemiyorum , ihtilam günah mı

Kayıtsız Üye
Hocam iyi günler..lohusalık durumunda iken gusül abdesti alamıyoruz bu 40 günlük süreçte eşler birbirlerini elleriyle tatmin ederek orgazm olduğu zaman kadının gusül abdesti alıp mı bebeğini emzirmesi gerekli etrafta duyduğum insanlar cünüplü iken bebeği emzirmek su içmek yemek yemek mutfağa ayak basmak günah haram diyorlar ne kadar gerçektir acaba endişeleniyorum bebeğime haram süt verecem diye

Okudunuz mu?  Hakaret ve küfür

arifselim
Hayırlı günler. Lohusalık, adet ve cünüp olma durumlarında yasak olan hükümler aynıdır. Yani bu durumların birini yaşayan kişi cünüp olarak kabul edilir. Bu hal devam ederken cünüp olan bir kadın gusül almasına gerek yoktur. Aynı şekilde bebeğini emziren bir kadında olsa gusül almadan bunu yapabilir. Çünkü gusül alsa bile lohusalık veya adeti bitmeden cünüplükten kurtulamaz. Cünüp olan kişi en fazla bir namaz vakti geçmeden yıkanmalıdır. Bunun dışında ise yemesi, içmesi dolaşması haram değildir. Ancak en doğrusu ve isabetlisi hiç vakit geçirmeden bir an önce yıkanmaktır.

Okudunuz mu?  Dinimizde çarpılmak var mıdır?

Kayıtsız Üye
Olaya bir de şöyle bakınız. Sizi yaratan Allah. Sizin bebeğinizi yaratması için kadın vücudunu yumurtayı oluşturacak şekilde programlayan da Allah. Sizin vücudunuzun çocuğunuz beslenmesi için süt üretmesini sağlayacak donanımla var edilmesini yapan da Allah. Hiç cünüplük diye bir şey olur mu Allah aşkına? Neden kendinize bunu reva görüyorsunuz?
Sağlıcakla

Okudunuz mu?  Dağın yerinden oynadığını duyarsanız inanın, fakat bir kişinin huyunun değiştiğini duyarsanız inanmayın!

cünüp iken emzirmek, cünüp bebek emzirilirmi, cünüpken emzirmek

Bu kategoride yer alan Ezandan sonra okunan dua nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Emziren kadın cünüp halde iken bebeğini emzirebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.