Anasayfa
28 Aralık 2022, 12:37
sizden8
Abone

Dinimizde çarpılmak var mıdır?

Dinimizde çarpılmak var mıdır?

kamilfb
Selamun aleykum dinimizde çarpılmak diye bir şey var mıdır


Cevap: Dinimizde çarpılmak

NuN
Neye çarpılmak 🙂
Sanırım cin çarpması demek istedin.
evet var.


Cevap: Dinimizde çarpılmak
burcealtug
evet.
ozellikle benim gibi sonradan dinini yasamaya baslayan ve u donusu yapanlara musallat olabiliyorlar.

Okudunuz mu?  İmanım Zayıf Hissediyorum ?

Bir şey için kokudan Allah musaf çarpsınki dedim bunu bozsam çarpılma ihtimalim var mı

pele26
ben bir şey için korkudan Allah musaf çarpsınki dedim bunu bozsam çarpılma ihtimalim var mı bunu bugün bozsam yarın oruç tutsam olurmu yeniden sigarya başlamak için

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin Babasının Adını kim koydu?

Soru: ben bir şey için kokudan Allah musaf çarpsınki dedim bunu bozsam çarpılma ihtimalim var mı

ehli-sunnet
Kur’an, Peygamber, Kâbe için demekle yemin olmaz. Fakat âdet olduğu için Mushaf hakkı için demek veya elini Mushafa koyarak bunun hakkı için demek yemin olur. (Kur’an çarpsın) demek, Allah şahidim olsun demek yemin olur.

Okudunuz mu?  Namaz sure sırası sorusu

Kalben vAllahi dense, yemin sahih olmaz. Dil ile söylemek gerekir. Küfre sebep olan şeyleri, yemin niyeti ile söylerse, kâfir olmaz, yemin etmiş olur. (Eğer şunu yaparsam kâfir olayım) gibi küfre sebep olan bir şeyi yemin kastı ile söylemek de yemin olur. Yemin kastı ile söylemedi ise kendisi kâfir olur. Onun için kâfir olayım sözünü hiç söylememeli!

Okudunuz mu?  Namaz abdestsiz kur'an okunur mu?

—>: ben bir şey için kokudan Allah musaf çarpsınki dedim bunu bozsam çarpılma ihtimalim var mı

pele26
tamam yemini bozayımmı bozmayımmı


—>: ben bir şey için kokudan Allah musaf çarpsınki dedim bunu bozsam çarpılma ihtimalim var mı

ehli-sunnet
Yemin ettiyseniz bozamazsınız bozarsanız Yemin kefareti vermeniz lazım neden bozacaksınız yemini

Okudunuz mu?  Misafirlikte Namaz Kılarken Önüme Yastık Koydular Çocuk Geçmesin diye

bide soruyu biraz daha açarsanız daha iyi yardımcı olalım pek bir şey anlaşılmıyor sorudan malesef


pele26
ya ben zorla ismeyiyerek yemin ettim sigara için şimdi pişmanım sinir krizindeyim çok canım çekiyor bozmak istiyorum bozasamda orucu bu akşam tusam olurmu


ehli-sunnet
Soğuk bir su içerseniz geçer kriz kardeşim:)
“Allah kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerinizden dolayı sizi sorumlu tutar. Bunun da keffareti, ailenize yedirdiğinizin (kalite bakımından) orta hallisinden on fakire yedirmek, yahut onları giydirmek yahut da bir köle azat etmektir. Bunları bulamayan üç gün oruç tutmalıdır. Yemin ettiğiniz takdirde yeminlerinizin keffareti işte budur. Yeminlerinizi koruyun. Allah size âyetlerini açıklıyor; umulur ki şükredersiniz.” (Mâide: 5/89).

Maddi gücü yetmeyenler oruç tutacak, maddi gücü olanlar ise âyette sayılan iyilikten birini yapacaklar; hangisini yapacaklarını seçme konusu da yükümlülere bırakılmıştır.


pelinxy
Bir arkadaşıma yalan attım o da şuan ezan okunuyor bak yalan söylüyorsan çarpıl dedi korkudan tamam dedim yemin etmiş oluyor muyum ?

Bu kategoride yer alan Münafık alametlerini taşıyan birine munafık dersek imanımız gider mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde çarpılmak var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.