Anasayfa
8 Mayıs 2021, 7:14
sizden02
Abone

Hayız (adet) olmanın hikmeti nedir? koltuk altı ve edepyeri kıları nedendir?

Hayız (adet) olmanın hikmeti nedir? koltuk altı ve edepyeri kıları nedendir?

Rabbe_Yolcu
Cahilliğimi bağışlayın hocam utanarak soruyorum amainsanlara faydalı olmak için bunları bilmeyede ihtiyacımız var . insan vucutunun bazı yerleri tüylüdür koltuk altı edep yeri vss bunun sebebinin dinde ki yeri nedir ve bayanların hayız halinin sebebinin bir açıklaması varmıdır?Hz adem ve hz havva ile bir bağlantısı varmıdır sağolun …

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre kurban nasıl kesilir?

Cevap: Hayız (adet) olmanın hikmeti nedir? koltuk altı ve edepyeri kıları nedendir?

mumsema
< Cahilliğimi bağışlayın hocam utanarak soruyorum amainsanlara faydalı olmak için bunları bilmeyede ihtiyacımız var . insan vucutunun bazı yerleri tüylüdür koltuk altı edep yeri vss bunun sebebinin dinde ki yeri nedir ve bayanların hayız halinin sebebinin bir açıklaması varmıdır?Hz adem ve hz havva ile bir bağlantısı varmıdır sağolun … >
Kadınların hayız ve lohusalık halinde namaz kılamamalarının hikmeti

Okudunuz mu?  Dini nikah ve normal nikahtan sonra baş başa kalınır mı

Bildiğiniz gibi her şeyin sahibi Allah’tır. İsterse ibadeti emreder, isterse kaldırır. Emrettiğini yerine getirince onun karşılığını alacağımız gibi, yasakladığına uygun hareket edince bu yasağa uymanın da karşılığını alacağız. Bu açıdan adet ve lohusa döneminde namaz kılmayı, oruç tutmayı yasaklayan Allah’tır. Bu yasağa uymak da ibadettir.

Okudunuz mu?  Allahla ilgili bir vesveyi onaylamak insanı dinden çıkarır mı?

Kadınlar hayız ve nifas hallerinde, cinsel ilişkide bulunamaz (Bakara, 2/222); namaz kılmaz, oruç tutmazlar (Buharî, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 15). Kılamadıkları namazları kaza etmezler ancak tutamadıkları oruçları kaza ederler. Bu konuda müçtehitler görüş birliği içindedirler. Kadınlar hayız ve nifas hallerinde kılmadıkları namazları daha sonra kaza etmez, ancak, oruçları kaza ederler. Kadınların bu hallerinde, namaz ve oruçtan muaf tutulmaları, onların pis olmalarından dolayı değil, psikolojik ve fizyolojik yüklerini hafifletme amacına yöneliktir.

Okudunuz mu?  Zayıf yada Güçlü Hadisi inkar Etmek

Hayız (regl), kadınların hastalık ve doğum halleri dışında ve belli yaşlar arasında rahimden gelen bir kandır. Buna âdet hâli, ay hâli, aybaşı, muayyen hâl gibi adlar da verilir. Hayız hâli, kadınlara mahsus tabiî bir haldir. Vücutta biriken kirli ve zehirli maddeler, hayız kanı ile dışarı atılır; vücut hafifler, sıhhat bulur. Lohusalık da doğumdan sonra görülen kanamadır.

Okudunuz mu?  Allahım Beni Islah Et Demek

Hayız ve lohusalık, bir nevi abdestsizlik ve cünüplük hali, yani hükmî kirlilik (hades) veya mazeret kabul edilir.

İslam da ibadetlerin şartlarından biri de hadesten ve necasetten temizlenmektir. Namazın abdestsiz kılınmamasından dolayı hayız ve lohusa hali abdeste aykırı olduğundan namaz kılınamaz.

Okudunuz mu?  Şizofreni hastalığı psikolojik midir?

Bu dönemde kadınlarda maddeten de bir daralma olduğu için ibadet mükellefiyeti kendisinden kaldırılmış ve rahatlatılmıştır.
M.Dikmen

forumduasi.com/diger-soru-ve-cevaplar-kategorilerin-disinda-kalanlari-bu-bolume-acalim/20863-koltuk-alti-ve-etek-trasi.html


Yanıt: Hayız (adet) olmanın hikmeti nedir? koltuk altı ve edepyeri kıları nedendir?

Rabbe_Yolcu
ALLAH razı olsun …birde şunun cevabını alırsam kardeş…Hz adem ve hz havva ile bir bağlantısı varmıdır sağolun

Okudunuz mu?  Black Friday (Kara cuma) Noel

Soru: Hayız (adet) olmanın hikmeti nedir? koltuk altı ve edepyeri kıları nedendir?

@mir
kast ettiğiniz yasak meyvenin buğday olduğu, Adem ve Havva’nın cennette yasak olmasında dolayı bunu yediği, sonra da buğdayın tabii sonucu olan dışkıyı yaptıkları, bu dışkıyı da Allahtan saklamak için bacak aralarına ve koltuk altlarına sürdükleri, Adem (AS)’ın heyecandan dışkılı elini yüzüne sürdüğü ve o yüzden erkeklerin yüzlerinde sakal olduğu şeklindeki zırva ise
bunu şimdiye kadar okuduğum hiçbir kaynakta görmedim. Büyük ihtimal ile bir kocakarı hikayesi olsa gerek.
🙂

Okudunuz mu?  Fotomontaj yapmak kul hakkımı?

Rabbe_Yolcu
ALLAH razı olsun ..


hz ademin pisligini vucuduna surmesi

Bu kategoride yer alan Gözü dışarda olan bir kocanın yatağından ayrılmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayız (adet) olmanın hikmeti nedir? koltuk altı ve edepyeri kıları nedendir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.