Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Dindar olmak istiyorum ama nasıl?

Dindar olmak istiyorum ama nasıl?

Kayıtsız Üye
ben dınıme baglanmak ıstıyorum.ama sankı bıseyler eksık gıbı.bılmıyorum.dua ederken tam ıcım rahat etmıyor.kafamı beynımı dıne veremıyorum.sankı ıcım tamamen kararmıs gıbı abdest alıp namaz kılsam tam ıcten bı sekılde kılamıyorum sızce nerde yanlıs yapıyorum


Cevap: Dindar olmak istiyorum ama nasıl?

Darusselam
Gerçek dindar nasıl olur?
Dindar olmak istiyorum ama nasıl?

Okudunuz mu?  Çiftlik bank'tan para kazanmak caiz mi

Gerçekten eda edilen namaz, oruç, zekât, hac, kendilerini karakter, ahlâk, edep, muamelât, kısaca gerçek insanlık olarak ortaya koyar ve dindarlığın da ölçüsü ahlâktır, karakterdir, edeptir, muamelâttır, insaniyettir. Peygamber Efendimiz (sas), bu gerçeği, "Ben, ahlâkî güzellikleri tamamlamak için gönderildim." şeklinde ifade buyururken, Hz. Bediüzzaman, "İslâmiyet, insaniyet-i kübradır." der. Bir insanın İslâm’dan nasibi ölçüsünde insanlıktan nasibi vardır; insanlıktan ve "mekârim-i ahlâk"tan nasibi olmayanın dindarlıktan nasibi yoktur.

Okudunuz mu?  Mevlit (Amine Hatun Bahrinin Açıklaması)

Akla ve İlme Dayalı Bir İman Sahibidir

Vasıflı dindarın ilk özelliği, akıl, mantık ve bilgi temeline oturan sağlam bir imandır. Şeksiz şüphesiz bir inancın sahibidir. Gerçekten dindar olan kişi, neye, nasıl inandığını bilir. Bu bilgisi sebebiyle, aykırı fikir ve inanışlara karşı söyleyecek sözü vardır.

Okudunuz mu?  Hz İbrahimin kıssasından ilkeleri

İnancı konusundaki her şeyi bilmese de, her sorunun cevabı bulunduğunu bilmenin rahatlığı içindedir. En azından bu cevaplara nasıl ulaşacağını öğrenmiştir.

Aksi halde, son dönem yeniçerilerine benzer. Hani onlardan biri çoktandır kızdığı bir Yahudi’yi, "Niçin bana çarptın?" bahanesiyle atmış yere ve başlamış bağırmaya:

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sevdiği sahabe isimleri

– Tez Müslüman ol!.. Yoksa sen bilirsin!..

Yerde sırtüstü yatan Yahudi, başının Üstünde parıldayan kılıcı görünce, işin vahametini anlamış ve hemen,

– Peki, demiş, Ne diyeyim de Müslüman olayım kuzum? Yeniçeri başlamış düşünmeye… Ama ne denilip de Müslüman olunacağını bir türlü çıkaramamış:

Okudunuz mu?  Tarikata girmek caiz midir?

– Onu ben de bilmiyorum! Demek zorunda kalmış?

Bu Yeniçeri ilk bakışta dindar bir insan gibi görünebilir mi? Her ne kadar din gayretiyle harekete geçiyorsa da yaptıkları ve yaptırmak istedikleri itibariyle asla iyi bir Müslüman sayılmaması gerekir.

Zira iyi bir Müslüman, inancın zorla, baskıyla, dayatmayla benimsetilemeyeceğini, hatta böyle metotların daima ters teptiğini gayet iyi bilir.

Okudunuz mu?  Kızgınlıkla eşime 3 kez 'boş ol' dedim. Dinen boşanmış mı sayıldık. Ne yapmalıyız ?

Bırakınız başkasını ve yabancıyı, kendi öz çocuğunu bile zorlayarak, tahakküm ederek, dayatarak imana ve ibadete getiremeyeceğinin bilincindedir. Akıllı ve medenî insanlar ancak ikna ile imanı benimseyebilirler. Ya da imanın güzelliklerini bir Müslüman’da görerek sevip inanırlar. Çünkü gerçek iman, tamamen candan, gönülden ve içtenlikle kabul edilendir. Maddî ya da manevî baskılar, korkular, çıkarlar söz konusu olursa, hakikî imana ulaşılmaz.

Okudunuz mu?  Meni ve mezinin özellikleri nelerdir?

İmanın güzelliğine ulaşmış olan, o güzelliği güzelce paylaşmak ister.


Cevap: Dindar olmak istiyorum ama nasıl?

Kayıtsız Üye
Nureddin Yildiz Hoca’nin sohbetlerini dinlemeni ve namazdan, her seyden önce Kur’an-i Kerimi’i okuyup kalp gozunu acikhale getirmen ise yarayacaktir.
Allah hepimizin kalbine guclu bir iman versin.
Bizi nefsimizle bas basa birakmasin insAllah..
Bu yollda ugrasan herkese de imanin tadini almayi nasip atsin.AMİN…

Okudunuz mu?  Tüpleri bağlatmak caizmidir?

dindar olmak, nasıl dindar olunur, dindar olmak istiyorum

Bu kategoride yer alan Sakal tıraşı hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dindar olmak istiyorum ama nasıl? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.