Anasayfa
9 Temmuz 2023, 18:17
sizden92
Abone

Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor

Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor

Edaeda
Selamunaleykum arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Benim 2 senedir bir sıkıntım var. Alevi bir aileye sahibim. Barbar bir ailem var. Özellikle babam çok katı. Ailemden tek sevdiğim ve anlayışlı bulduğum kişi ablam diyebilirim. Ablam sünni biriyle evlendi ve sünni biri ablam, dinine bağlı biri. Başka bir şehirde yaşıyor pek görüşme fırsatı bulamıyorum kendisiyle arada sırada yanıma gelir sohbet ederiz.ve ben 2 seneye yakın dindar biri olmak istiyorum . Selefilik hakkında da araştırma yaptım 7-8 ay. İslamla ilgili. Selefiliği, İslamı doğru buluyorum. Önceleri dindar biri değildim. Allah’a şükürler olsun ki doğru yolu buldum. Kapanmak, namazımı kılmak istiyorum. Ve bunu aileme de bir çok kez söyledim. En sonuncusunda dayak yedim babamdan. Ablam da kapanmıştı ailem yüzünden açıldı ancak hâlâ namazlarını kılar. Ondan da tavsiye istedim ancak fazla yardım edemedi. İmkansız gibi birşey. Akrabalarım da öyle. Çoğu din düşmanı. Ellerine kuran alıp okuduklarını hayatım boyunca görmedim. Din ile dalga geçecek kadar aşagalık insanlar. Müslüman bile değiller. Dindar olmama engel olan bu. O yediğim dayaktan sonra ağzımı açmadım bir daha düşüncelerimi söylemedim. Ama gerçekten imkânsız gibi çoğu zaman ağlıyorum. Evden kaçmayı bile düşündüm. Kaçarsam nereye giderim diye düşünmeye başlıyorum. Lise sona gidiyorum maalesef bu sebeple ailemle beraberim. Aileye nefret kusulmaz ama gerçekten bıktım. Sadece ölmelerini bekliyorum belki o zaman istediğim olur diye düşünüyorum. Başka türlü olacak gibi değil. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum . Neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Haksız bir durumda mıyım?

Okudunuz mu?  Maraz-ı vesveseye müptela olanlara derstir

Yorum: Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor

Şem’a
Allah teala sana dinini yaşamada dayanma gücü versin ve ayaklarını sabit kılsın.
Aile baskısı çok kötü ama bu insanı dininden etmemelidir. Sana tavsiyem asla kaçma gibi bir düşüncen olmasın, sabırla evlenmeyi bekle..
Sünnilik sadece bir isimdir bu islamın ta kendisidir. İnanç olarak amel olarak kitap ve sünnetten çıkarılan hükümlerdir.
İnançta imam maturidi, imam eş’ari ve selefiyye, amelde ise en meşhur dört imam vardır İmam azam, imam şafii imam ahmed bin hanbel ve imam malik.
Efendimiz ve sahabelerin mekkede ne acı çektiklerini oku ve teselli ol. Kimi işkence gördü senin dayak yediğin gibi kimi şehid edildi kimi hicret etti ama asla imandan taviz vermediler.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Sünneti Müekked

-Mekke dönemi ve işkence adlı eseri oku
-Kızlarımızın Dertleri – Nureddin Yıldız sohbetini izle


Yorum: Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor

KORKUYORUM99
ne güzel sana aynıi dert bende de var ALLAH bizler gibi hak yolunda yürümeye calısanlara yardımeylesin.

Bu kategoride yer alan Saç nasıl mesh edilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.