Anasayfa
3 Ağustos 2022, 17:41
sizden7
Abone

Cinler ve İnsanlar İlişkisi

Cinler ve İnsanlar İlişkisi

CeyhuN_
Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. İnsanlar ve Cinlerin görüşüp iletişime geçmeleri mümkün müdür. Mesela ben hep kendi yaşlarımda bir mümin cinle arkadaş olmak istemişimdir. Böyle bir şey mümkün mü?


Cevap: Cinler ve İnsanlar İlişkisi

-zombi-
sen insansın kardeşim , napacaksın cin arkadaşı?
Cin tehlikeli varlıklardır . Müslüman olanlar bile yalan söyler. Sen insan arkadaş ara.
Selametle

Okudunuz mu?  Cinlerden aktif korunma duası

Cevap: Cinler ve İnsanlar İlişkisi

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm,

zombi Kardeş

Cinler hakkında müslüman olanlar bile yalan söyler diyorsun bunu açıklayabilir misin ?

Cinler hakkında Kuranı Kerim’de geçen bazı ayetler.

Ve elbette bizden Müslüman olanlar da var, zulmedenler de. İşte (Allah’a) teslim olanlar, artık onlar ‘gerçeği ve doğruyu’ araştırıp-bulanlardır." (Cin Suresi, 14)

Okudunuz mu?  Aşık Olmak Günah mıdır?

Gerçek şu ki, bizden salih olanlar vardır ve bunun dışında (ya da aşağısında) olanlar da. Biz türlü türlü yolların fırkaları olmuşuz." (Cin Suresi, 11)

Bir de şu gerçek var: İnsanlardan bazı adamlar, cinlerden bazı adamlara sığınırlardı. Öyle ki, onların azgınlıklarını arttırırlardı." (Cin Suresi, 6)

Okudunuz mu?  Hz ömerin Yanındaki Boşluğa Hz Isa Gömülecektir Peki Hz Isa Nasıl Gömülecektir?

Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri de buyuruyor ki:

İnsanın cinle tanışması, arkadaş olması, zararlıdır. Onlarla konuşmak, fasıkla arkadaşlık etmek gibidir. Onlarla tanışan, fayda görmemiştir. Cinle tanışmaya özenmemeli, Evliya-i kiramın ruhaniyetlerinden istifade etmeye; onları tanımaya, sevmeye ve sevilmeye uğraşmalıdır. (Keşkül risalesi)

Bu konularda daha çok şeyler yazılmış, anlatılmıştır, benim düşünceme göre belirli bir ilime ve eğitime sahip olmayan kişiler için bu tür ilişkiler çok tehlikelidir, insanı felakete götüre bilir. Ama insan çok güçlü bir varlıktır ne yapacağını bilirse ne cin nede şeytan insanla baş edemez, imani gücünü arttırmak ana temeldir ve Allah’a inancı çok kuvvetli olmalıdır.

Okudunuz mu?  Dünya malı istemek ?

Selam ve dua ile


Cinler ve insanlar

Kayıtsız Üye
İnsanlar neden cinlerden yardım ister halbuki cinlerden yardım istemek en büyük günahtır

Bu kategoride yer alan Allah niçin bu kadar büyük bir evren yarattı? bu uzay mevcudiyetini bize mi borçlu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinler ve İnsanlar İlişkisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.