Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Namazda Okuduklarımı Unutuyorum

Namazda Okuduklarımı Unutuyorum

yaslıkimse
Namazda okuduğum süreleri unutuyorum bir sonraki rekatta önceki rekatta okuduklarımı unuttuğumu sanıyorum.günlük olaylar geliyor aklıma. ne yapmalıyım?


Yorum: Namazda Okuduklarımı Unutuyorum

Kayıtsız Üye
güzel kardeşim, şeytanın sadece namaz kılanların namazlarını eksiltmek için görevlendirdiği yardımcısı vardır. bir örnekdir anlatılır; bir hoca namaz kıldırırken namazı eksik kıldırmış, namaz bitince cemaatten birisi çıkmış hocam biz namazı eksik kıldık demiş. hoca da, aferin sana bu kadar kişiyiz aramızda namazı eksik kıldığımızı farkeden bir tek sen oldun demiş. adamda yok hocam demiş, ben birinci rekatte evden çıkıyor malı kamyonete yüklüyorum, ikinci rekatte malı alıyorum dükkana geliyorum, üçüncü rekatte malı satıyorum, dördüncü rekattede eve geliyorum; ben daha eve gelmeden namaz bitince, namazı eksik kıldığımızı farkettim demiş. biz namazlarımızı elimizden geldiği kadar kılıyor, sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. amelleri kabul eden Allah avc dir. bu sorumluluğumuzu yerine getirmenin en rahat yolu da, elden geldiğince ezan okunduğunda: Allah ım çağırdın geldim deyip camiye gitmek, namaz bitince de elini kolunu sallaya sallaya işim bitti gidiyorum deyip, evine okuluna işine dönmekdir. bir önceki rekatteki sureyi eksik okuduğunu düşünmek ise bununla oyalanmak anlamına gelir. namaz kılarken önceki rekati zaten düşünme. kaldı ki hangi sureyi okuduğunu unutsan yine neyse de, bunun eksik okuduğunu zannetmek sadece bir varsayımdır. bununla beraber surelerde eksiklerin varsa tamamlayabilirsin, zaten bildiğin surelerdir. güzel bir tilavetlerini açıp dinleyip, ardından seslice tekrar edebilirsin; sure başı üç dakikanı alır. ancak bununla kaygılanma da gerek yoktur

Bu kategoride yer alan Evlenilecek Kişinin Kader Olup Olmamasını Nasıl Anlayabiliriz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Okuduklarımı Unutuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.