Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Bir İmam Bilmeden Cünup Namaz Kıldırırsa Ne Yapmalıdır?

Bir İmam Bilmeden Cünup Namaz Kıldırırsa Ne Yapmalıdır?

Ubeydullah
Namaz kıldıran kişi vakit çıktıktan sonra cünup olduğunu görse ne yapmalıdır cemaate o namazı kaza etmeleri gerektiğini söylemeli midir yoksa kendisi kaza olarak kılsa yeterli midir?


Yorum: Bir İmam Bilmeden Cünup Namaz Kıldırırsa Ne Yapmalıdır?

Ensar
İmam kendisinin abdestsiz yada cünüp olduğunu namazdan sonra öğrenirse hanefilere göre o namazı tekrar cemaate söyleyip kılmak gerekmektedir.
Halefei raşidin Ömer b hattab Ali b ebu talib imam şafii maliki ve hambeli mezhebine göre cemaatin namazı geçerli ancak imamın namazı geçersiz tekrar kılması gerekmektedir.

Bu kategoride yer alan Bir İnsanın Sevgisini Ve Dostluğunu Kazanmak İçin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir İmam Bilmeden Cünup Namaz Kıldırırsa Ne Yapmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.