Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Hayvan Barınağından Kazanılan Para Helal Midir?

Hayvan Barınağından Kazanılan Para Helal Midir?

Kayıtsız Üye
Hayvan barınağında staj yapıyorum ve belki meslek öğrenimine alınacam o zaman para da kazanabilcem. Hayvanları çok sevdiğimden bu mesleği yapmak isterim, ama köpek konusu kafamı karıştırdı baya. Köpek satımı harammış galiba. Haram mı gerçekten, ama neden haram olsun? Bi hadis var mı köpek satımı konusunda? Hani bekçi köpeği niyetine satılsa helal olur mu? Sadece evde beslemek haram, ama satılması neden haram olur? Açıklar mısınız? Haramsa eğer meslek öğrenimine alınırsam, ama satım işlerini yapmicaksam o zaman para helal olur mu? Yada gelen paranın köpek kaça satıldıysa o kadarısını harcamasam geri kalanı helal olur mu?

Okudunuz mu?  İntihar etmek günah mı?

Yorum: Hayvan Barınağından Kazanılan Para Helal Midir?

Ensar
Köpek satımı ile alakalı olarak belli hadisi şerifler mevcuttur. Bu hadislere göre satılması caiz değildir.
Köpeğin (satılması mukabilinde alınan) parası pistir buyurmuştur. (Müslim)
Köpeğin bekçilik, koruma,avcılık ve çobancılıkla eğitim konusunda kullanılması hariç diğer şekilde kullanılmaları caiz değildir. Hanefi mezhebine göre istifade edilen köpeklerin alımına ve satımına dair fetvalar vardır. Dediğim gibi sadece istifade edilen köpekler hanefi fıkhına göre caizdir.
Keyfî olarak evde veya bahçede herhangi kapalı yerde kullanılması helal olmayacağı için satılması ve alınması caiz değildir. Keyfî olarak kullanılan köpeğin olduğu yere meleklerin girmeyeceği için süs köpeği vs köpeklerinde satılması caiz değildir. Sonuç olarak, keyfî olarak kullanılacak köpekleri satamaz alamaz parasını kullanamazsınız.

Okudunuz mu?  Sözünde durma ile ilgili hadis paylaşırmısınız

Yorum: Hayvan Barınağından Kazanılan Para Helal Midir?

Kayıtsız Üye
Lütfen sorularıma cevap verir misiniz? Sadece bir konu hakkında yazmışsınız, ama ben tüm sorularıma net bir cevap istiyordum. Hayvan barınağında çalışmayı isterim ilerde ve bu meslek helal midir? Sahipsiz hayvanların iyiliği için var hayvan barınakları sonuçta. Hayvan barınakları olmasa hayvancağızların hali sokaklarda hiç iyi olmazdı. Onların bakımını yapıyoruz, onlarla ilgileniyoruz felan. Yorucu bir iş, ama baya alıştım.

Okudunuz mu?  İçkili otellerde kalmak ve yemek yemek caiz midir?

Yorum: Hayvan Barınağından Kazanılan Para Helal Midir?

Ensar
Hayvan barınağında çalışmanızın herhangi bir sıkıntısı yoktur. Yapmış olduğunuz iş caizdir. Ancak köpek satımı yasaklanmıştır. Aksi halde herhangi bir sorun yoktur.


Kayıtsız Üye
Köpek satılan bir işte çalışmak caiz olur mu? Köpek satımı hariç diğer işleri yapmak kaydıyla bu işten gelen para haram olmaz mı?

Okudunuz mu?  Telefondan Kuran-ı kerim dinlemek ve okumak

Domuz eti satılan yerde çalışılmazmış bu aynı değil mi? O yerde de köpek satımı yapılıyor, ama ben köpek satımı hariç diğer hayvanların satımı ile ilgilensem sorun olmaz mı? Orda bir tane domuz bile var, o da heralde satılır. Bir de bir soru daha var aslında. Evde bakması hoş olmayan hayvanlar da var. Orda küçük hayvanlar bölümünde tavşanlar, fareler, çinçilla gibi hayvanlar var böyle kafesler veya küçük bir kümesin içinde. Peki bunların bakımı ve satımı sorun mu olur mu? Köpeklerin sadece bakımıyla ilgilensem ve sadece diğer çalışanlar onları satsa, ordan kazancım helal mi olur?

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde Kunut duası ve okunuşu

Ensar
Köpek satılan domuz satılan biryerde kazanılan paranın yanında helal olan ve satılan hayvanlarda muhakkak mevcuttur, dolayısıyla bu işte çalışmanızda haramlık yoktur. Bazı hayvanlar evde beslenebilir bazıları ise evde beslenemezler fare gibileri… Evde beslenmesi mağkul hayvanları besleyin

Bu kategoride yer alan Hz İbrahim in kaç tane çocuğu vardır ve adları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvan Barınağından Kazanılan Para Helal Midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.