Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
missa02
Abone

Sevdiklerim Cehenneme Giderse?

Sevdiklerim Cehenneme Giderse?

Kayıtsız Üye
Ahir zamandayız günahlar ve küfürler çok fazla işleniyor peki size bir soru sorucam mesela ben eğlence için biriyle küfre sebep olacak şeyler konuşuyorum sevgililiğin helal olduğunu mesela ve sonra işte bunları hep konuşup eğleniyoruz ben tevbe etsem kurtulabilirim ama sonuçta çok sevdiğim bir insan belki annem belki en yakın arkadaşım sırf eğlence için onlara bunları söyleyip ve onlarla konuşup küfre girmelerine sebep olmuş olunca ben dünyanın en bencil kişisi olmuş oluyor muyum?Sevdiğim insanlar küfre sebep olacak şeyler söylüyorlarsa bazen buna ben sebep oluyorsam benim yüzümden sonsuz cehenneme gidebilirler mi?O zaman ben kurtulup cennete gitsem bile bunun ne anlamı kalır sevdiğim insanlar benim yüzümden sonsuz cehenneme giderse?Ben sırf eğlenmek için küfre sebep olacak şeyler konuştuysam onlarla ve böyle şeyler yaptıysam o zaman onlar benim yüzümden sonsuz cehenneme gidecekse ben cennete gitsem bile ben dünyadaki en bencil kişilerden olmam mı?Böyle bir durumda umudu kesmem mi gerekiyor?

Okudunuz mu?  Uzaylıların varlığına inanmak günah mı ?

Yorum: Sevdiklerim Cehenneme Giderse?

ACİLSERVİS
Evet en bencil kişi sen olmuş olursun. Bir helali haram etmek veya bir haramı helal etmek ve üzerine eğlenmek en büyük cehalettir. Ve küfürdür. Ben yapayım sonra tövbesini ederim demekte ne demek. Sen haşa Allah’ı kandırmaya çalıştığını sanıyorsun ama sen asıl kendini kandırmaktan başka bir şey yapmıyorsun.

Bu kategoride yer alan Dargınlık Ve Barış Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiklerim Cehenneme Giderse? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.