Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Güzel Ahlaklı Eş Nasıl Bulunur ?

Güzel Ahlaklı Eş Nasıl Bulunur ?

Kayıtsız Üye
Selâmun aleyküm.

Genç bir kızım çalışıyorum, dinime göre hayatımı yaşamaya gayret gösteriyorum elhamdülillah. Evlenmek istiyorum çok sık olmamakla beraber görüşmek isteyenler oluyor; ya herkesi aynı zannedip gelip pat diye görüşmek isteyenler oluyor hiçbir tarafıyla sünneti seniyyeye uymayan, ya da flört etmeye çalışanlar oluyor yok kaşıyla gözüyle bakışmaya çalışan ki boylelerinden hayâ eder bu edepsizligi karşılıksız birakmamaya, gayret gösteriyorum çok laubali olmadan uyararak.

Okudunuz mu?  Kocam Bana Karşı çok Ilgisiz.hep Tartışıyoruz.

Biliyorsunuz ki ahlakimiz çok bozuldu. Gelip direkt evli misin diye soran ahlaksizlar bile var. Ki ne kadar ciddiyetimi korusamda. Sanane kardeşim sen kimsin desen, yüzüne gülecek terbiyesizler var. Neyse.

Sorunum şu ki: hep bu tarz insanlar çıkıyor görüşmek isteyen. Ben beş vakit namazını kaçırmamaya özen gösteren, cemaatla cuma namazına özen gösteren, çok kitap okuyan özellikle fıkhı açıdan veya müslümanın olmazsa olmaz kitaplarından(kuran riyazussalihin ilmihal gibi…) Okuyan, edepli, hayalî, günümüz ahlaksızliklarina karşı vakarla yeryüzünde bulunan, kabrin arkası için çalışan bir eş ile izdivaç etmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Dini genel kültür soruları

Ancak böyle bir eş tabiki Allahu Teala eğer kaderimde bana yazdıysa, nasıl bulabilirim bir hanımefendi olarak bekarken üzerime düşenler nelerdir onları öğrenmek istiyorum hem benim gibi düşünen kardeşlerim de önerilerinizden faydalanırlar Allah razı olsun.


Yorum: Güzel Ahlaklı Eş Nasil Bulunur ?

Ensar
Evlilik Peygamber efendimizin sünnetidir,hayat böyle sürüp devam etmektedir. Allahtan size layık olan birinin helal yolla birleşmenizi nasip eylesin. Esefle söylemek isterimki söylemiş olduğunuz türde insanlar mevcuttur, bu tür ahlâksız insanlar olduğu kadar çok be çok salih nice insanlar mevcuttur bundan emin olabilirsiniz.
Dininizi yaşamanız ve bu nadide kitapları okumanız ayrıca güzel bir davranış. Allah sizleri dininiz de sabit kılsın,salih eş ile karşı karşıya islama yaraşır şekilde yaşayan kul olmaya layık eylesin.

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin rahmet olarak gönderilmesi ile ilgili ayet ve hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güzel Ahlaklı Eş Nasıl Bulunur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.