Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Sünnet Namazı Yerine Kaza Kılmak İçin Mezhep Değiştirmek

Sünnet Namazı Yerine Kaza Kılmak İçin Mezhep Değiştirmek

Selamun A.
Selam. Hanefi mezhebindeyim.
Hanefi mezhebinde sünnetler yerine kaza kılmak varmış ve öğrendiğim kadarıyla ikindinin ve yatsının 4 rekat sünneti yerine kılmak gerekiyormuş çünkü geri kalan sünnetleri yani, geri kalan 12 rekat sünnetler kılınmalıymış.doğru mu?
bir de şafii mezhebinde ise her sünnet yerine mi kılınabiliyor.eğer öyleyse mezheb değiştirmek diye bir şey var mı?çok namaz borcum var. bana bir yol gösterinç
Allah ‘a emanet.

Okudunuz mu?  Genizime su kaçtı oruçum bozulur mu ?

Yorum: Sünnet Namazı Yerine Kaza Kılmak İçin Mezhep Değiştirmek

Ensar
Sevgili kardeşim şuna böyle bir örnek verebiliriz. Sizin birine verecek para borcunuz var ancak siz bu borcu vermek yerine başkalarına hediye paralar ve sadakalar veriyorsunuz bu ne kadar doğru sizce… Kaza olan borcunuzu kılın Sabah namazı sünneti gibi önemli sevabı büyük olan sünnet namazıda kılabilir siniz. Boş zaman geçirmeden kazalarınızı bitirmeye bakın.

Bu kategoride yer alan Cübbeli Ahmet Hoca'nın Kelime-i Tevhid ile ilgili Söyledikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnet Namazı Yerine Kaza Kılmak İçin Mezhep Değiştirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.