Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Umutsuz Olan Küfre Girer Mi?

Umutsuz Olan Küfre Girer Mi?

Kayıtsız Üye
İyi günler. Aklıma bir süredir takılan ve küfre girip girmediğimi merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum.
Umutsuzluk şeytandandır dinimizde, bu umutsuz olan kafirdir anlamına mı geliyor aynı zamanda? Yani kişi çaresiz, umutsuz, tükenmiş hissettiğinde ve bu hislerini "Hiç ümidim yok, bitti tükendim, çaresizim." vs diyerek dile döktüğünde küfre girip dinden mi çıkıyor? Açıkça cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Zina mı daha büyük günah cinayet mi?

Yorum: Umutsuz Olan Küfre Girer Mi?

misafir1
güzel kardeşim elimizde ümitsizliğin veya vesairenin derecesini ölçen bir şey yok ki, bir şey densin. bunu ümitsizliğe düşmemek şeklinde anlamak gerekir. mesela Allah avc şükredenlere nimetlerini artıracağını söylemiştir eğer nankörlük ederlerse de azabının çetin olduğunu bildirmiştir. yani mesela burada da şükretmezlerse direk azaba girmeyi değil, başa dönüp şükretmeyi hatırlamalarını akla getirmek gerekir. yani ümitsizlikle de alakalı olarak, başa dönüp Allah ı hatırlamak gereklidir. olabilecek bir şey varsa üzerimize düşeni yapıp Allah a güvenmek, olmazsa da zaten bu şeyin demek ki sandığımız kadar ihtiyacımız olan bir şey olmadığını veya bununla başa çıkabileceğimizi anlamak gerekir. bazen insanın derdi azalmayabilir ama bununla başa çıkabilme kabiliyeti artar ve bu şey ona dert olmayabilir. ümitsizlik korku, bunlar şeytanın tuzaklarıdır ve bunlarla Allah korusun insana her şeyi yaptırır. ümitsizlik suçlamayı ve benzer şeyleri doğurur ve bunlar ve genişlemeye başlar. aslında insan işleri iyi giderken veya yolunda giderken Allah ı unutur, işleri ters gidince de Allah ı unutmuş olduğu için derdini çözebilecek olan Allah ı hatırına getirmemiş olur. insanlar şükretmeyi unutabiliyor veya işleri yolunda giderken kendi aklıyla kendi gücüyle işleri çözdüğünü zannedibiliyor, böyle durumlarda da başa dönüp Allah ı hatırlamak gerekir. yani insana, hayırlı olsun kafir oldun değil, başa dön ve Rabbini hatırla denmektedir. kaldı ki çetrefile girmeye falan gerek yokdur, tevbe her şeyi çözer yeter ki samimi olunsun. ayrıca insan yanlışlıkla küfre girmez, insanda nifak olabilir münafıklık olabilir insan bunların farkında olmayabilir, kaldı ki bunlar da itikatta veya amelde olabilirler, bunların muhasebesini yapıp düzeltmek gerekir ancak Allah korusun insan inkar ederek küfre düşer, bir şey küfür olabilir ama bu durum bunu yapan kimsenin kafir olduğu anlamına gelmez, insan bunu öğrenir ve o zaman sorumlu olur, o kimseyede kendini düzeltmesi düşer. kaldı ki zaten çetrefile gerek yok, dediğim gibi tevbe her şeyi siler yeter ki samimi olunsun.

Okudunuz mu?  Cinsel arzularım çok arttı boşalmak helal midir

Yorum: Umutsuz Olan Küfre Girer Mi?

FıkıhYolu
Estağfurullah kardeşim insan acizdir güç getirmeyeceği elbette anlar olur o vakitte umudum kalmadı demek dinden çıkarmaz Allahu Tealadan kâfirlerden başkası ümidini kesmez ama insanda ümidini kaybettimi dinden çıkmaz bu zaten müslümana yakışmaz umarım sen en iyisini yaparsın

Bu kategoride yer alan İçimizden Dua Etmek Caiz Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Umutsuz Olan Küfre Girer Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.