Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

İçimizden Dua Etmek Caiz Mi?

İçimizden Dua Etmek Caiz Mi?

Kayıtsız Üye
İçimizden, ağzımız kapalı olarak yani dilimizi bile kıpırdatmadan kalben dua etmek caiz mi?


Yorum: İçimizden Dua Etmek Caiz Mi?

Ensar
Dua ister dil ile ister kalp ile yapılsın inşAllah yerine ulaşır hiç kuşkunuz olmasın.
Bakara süresinde bakın yüce Allah nasıl buyuruyor:
"Kullarım sana beni soracak olurlarsa, gerçek şu ki, ben (onlara) çok yakınım. Bana dua ettiğinde dua edenin duasına cevap veririm." (Bakara: 2/186)
Duanın en güzeli içten gelerek bağırmadan kısık sesle yapılandır, kalple olsun yada sesli olarak olsun Allah muhakkak isteyeni duyar.

Bu kategoride yer alan Abdestim baldızımdan bozulurmu yada abdestim kimler tarafından bozulur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimizden Dua Etmek Caiz Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.