Anasayfa
26 Şubat 2022, 12:45
sizden3
Abone

Şeytana içimizden küfür etmek günah mıdır? Aklıma dinden soğutacak düşünceler geliyor

Şeytana içimizden küfür etmek günah mıdır? Aklıma dinden soğutacak düşünceler geliyor

atakan77
merhaba arkadaşlar yaş 16 size birkaç sorum olcak son aylarda namaz kılan biriyim ve kuran da yazılan surelere ilgim arttı.beni rahatsız eden birkaç soru var. şeytana içimizden küfür etmek günah mıdır yani küfür aklımıza gelmek böyle birçok durumla karşılaşıyorum çok şükür Allah tan başka kimseden korkum yok ve namaz kılmaya başladıgımdan bu yana beni dinden soguracak düşünceler aklıma geliyor aynı küfür gibi bundan nasıl bir şey alabilirim.şeytanın bir oyunu olabilir ama nasıl kurtulabilecegimi bilemiyorum yardımınızı bekliyorum.normal hayatta çok nadir küfür ederim .


Cevap: yeni üye oldum

ozayir
Evet bu bütün herkezde olur.Kendi tecrübemi anlatıyım.İlk başlarda seninle çok ugraşıyor.Bunun akibeti yani iman’ın habercisi sen ne kadar Allah’a yaklaşırsan şeytan senle ugraşır sen elden tebbiri bırakmazsan bir süre sonra (1-2 ay) gidiyor.Çok takıntı yapma.

Resulullah (sav)’ın şöyle söylediğini işitmiştir: "Rüya Allah’tan dır . Hulm (sıkıntılı rüya) şeytandandır. Öyle ise, sizden biri, hoşuna gitmeyen kötü bir rüya (hulm) görecek olursa sol tarafına tükürsün ve ondan Allah’a istiaze etsin (sığınsın).." (Böyle yaparsa şeytan) kendisine asla zarar edemiyecektir


Cevap: yeni üye oldum

atakan77
evet namaza başladıgım gün mü neydi kıyamet ile ilgili şeyler okumuştum deccalla ilgili felan 2 rüya gördüm ikisede kıyametle ilgili şeylerdi halbukı kıyametten korkmuyorum.bir yerde Allah ın varlıgından tereddüt etmek çok günahtır diye okudum bir yerde.peki şu yaşamımızdan sınanmamızdan kıyametten vb istemeyerek gariplik sezmek günah mıdır ?

Okudunuz mu?  Allah'tan korkmasam intihar edeceğim

Cevap: Şeytana içimizden küfür etmek günah mıdır? beni dinden sogutacak düşünceler aklıma geliyor aynı küfür gibi

Muhammed
Gariplik sezmekten kastın nedir kardeş?
Eğer inkar etmek yada kopacağından şüpheye düşmek iste bu Allah korusun küfre götürür.


atakan77
şüpheye düşmek yada inkar etmek asla degill.iste neden sınanıyoruz gibi garip oluyorum etrafıma bakıyorum öyle garipsiyorum hayatı


hewal
kardeş sen namazına devam et düşünme öyle şeyler daha yaşın çok küçük genç olduğun içinde şeytan senin ile uğraşıyopr şeytanın en nefret ettiği kişilerden birisindir sen şimdi inan bana ama sen buna inta aklına kötü şeyler geldiği zaman şeytandan vesvese olduğuna inanıp ALLAhıon mutlak güç sahibi olduğunu bütün noksan sıfatlardan münezzeh bütün kemal sıfatlar ile muttasıf olduğunu yani o noksan değildir ve bütün mükemmelliklere sahiptir bunu düşün aklına kötü bir şey geldiği zaman beni yaratan ALLAh bunumu yapaamayacak ALLAH yapmış ise bvir hikmetii vardır mutlaka diye düşün baka kardeşime bir hikaye anlatayım

birgün Musa as yolda yürürken bir böcek görmüş içinden merakından düşünmüş acaba ALLAH bu hayvanı neden yarattı diye ALLAH CC Musa as ma cevap vermesi için o böceğe dil vermiş ve böcek Musa as ma benim neden yaratıldığımı merakmı ediyorsun diye sormuş gündüzümü sorarsan 100 defa suphanALLAh elhemduLİLLAH velaİLAHEİLALLAH ALLAHuekber okuyorum gecemi merak edip sorarsan ondada 100 defa ALLAHum mesalli vesellim vebarik ala seyyidina MUHAMMED in veala ali seyyidina MUHAMMED okurum Musa aaleyhisselam cevabını alır ve ve demekki ALLAhın yarattığı hiçbirşey boş değildir deyip yoluna devam eder

Okudunuz mu?  Kadının çalışması ve harcaması

evet kardeşim işte böyle bütün canlı ve cansız varlıklar ALLAHı zikrederler suphanAALLAh i vebihemdihi diyerek rızklarını kazanırlar öyleise ALLAhın yarattığı hiçbirşey boş değildir diye düşünüp sadece ALLAhın ne kadar kudretli olduğunu teffekkür (düşünüp) edip ihlasdımızı ve samimiyetimizi arttıormamız laazım ALLAH bütün müslümanları şeytanın hile ve vesveselerinden koruzun bizleri dahil aamin ALLAH a emanet olun


ikindi
kardes seytan seninle daha çok ugrasicak ama sen sunu bilki, seninle ugrasiyorsa bu demekdirki senin imanin güclü. cünkü imanin güclü olmazsa seninle ugrasmak için bir neden yok. senin kafana soru isareti, süphe gibi seyler sokmaya nedeni yok. düsün senin gibi olmayanlar top oynarmis gibi oynatiyor. discodan bara, bardan zinaya sürüklüyor istedigi gibi. ama sen güclüsün.
bak su an yine benimle ugrasiyor. dün malesef ALLAH afetsin namaz kilmadan yattim. iste orda en büyük düsmanima yenik düstüm. ama bugün yeni bir savas basliyor ve eğer ALLAH ömür verirse yarinda yeni bir savas baslicak
ALLAH nice zaferler yasamayi nasip etsin


tamerkarakan
İnanmaktan başka çaren var mı? Mesela şöyle düşün diyelim ki bir yaratıcımız yok (haşa huzurdan) ama sen hayatını ibadet ederek geçirdin. Sonra öldün bakıp da aman ahiret diye bir şey yokmuş deme şansın varmı?! Yok çünkü bilinç canlılığın bitmesiyle bitti. Ama ya ahiret varsa işte o zaman sen iyi bir yerdesin inşAllah. Aynı şekilde diyelim ki yedin içtin tozdun. Sonra öldün vay be bak ölümden sonra bir şey yokmuş diye bilecek misin. Ama ya varsa o zaman azaplardan azap beğen.

Okudunuz mu?  Namazdan Sonra Yapılacakları Sırasıyla Yazarmısınız?

Diğer taraftan o sese sor bakalım rabbim yoksa kendisi kim oluyormuş. Neden sana bir ses sesleniyormuş.

Neden sınav olduğumuza gelince direkt cehenneme atılacak olsaydık yaratılışımız gereği itiraz etmiyecek miyiz. Babanız yada anneniz hocanız v.s. sorduğunda bile işinize gelmediği zaman ben yapmadım yok ben bilmiyorum v.s. diye bahane uydurmuyor muyuz. Ayrıca bazımız vardır ki dosdoğrudur onu cehennemle korkutmak gerekmez. Bazılarımız da ancak cehennemle korkutulunca adam olur bu insanlar bir midir. Rabbimin boşuna mı peygamber efendimizi (s.a.v) çok sevmiş. Sence onun cehennemle korkutulması gerekir mi? Ki buna rağmen kuran-ı kerim de kafirlere uymaya kalkarsa onun bile cehenneme gireceği söylenmiştir. Peki rabbim bilmez mi onun böyle bir şeyi yapmayacağını?! Bilir ama burda konu bize adilliğin önemini (peygamber efendimize sevgisine rağmen) vurgulamaktır.

Bizim din büyüklerimizle problemimiz malesef bu tarz örneklerin çok fazla dini jargonla verilmesi sonucu konuyu özümseyemeyişimiz den kaynaklanmaktadır.

Okudunuz mu?  Kol bağlama kısmet kapatır inancı nedir?

Allah’a inanç matematik gibidir. Hani x 0 dan farklı olmak üzere der ve formülleri soruları buna göre yazarızya İslam iman da bunun gibidir. Allah c.c olmasa olmaz. Bu yüzden onun varlığına inanıyorsan gerisi gelir.

Ben yıllarca bu matematiksel benzerliği anlamadığım için islam da kabullenme ve teslimiyeti anlayamadım. Ancak düşününce güneşleri, samanyolunu, binlerce samanyolunu barındıran gökada kümelerini ve onlardan da milyarlarcasını barındıran super kümeleri yaratan bir güç ister zalim olsun ister adil (haşa huzurdan onun rahmetine görmesini bilen kim şüphe edebilir ki! Hatta şu dünya bize bir meleğin gücü verilseydi acaba kime rahmet gösterebilecektik ki! Eminim bir çoğumuz zalim olurduk.) ne yapabiliriz ki. Bunun için teslimiyet şarttır.

Allah c.c bir saygısızlık ettiysem affetsin. Ancak içimdekileri bir tek o bilir.


hakan aydın
her türlü kötülükten Allah a sığının ve o kullarını duyar ve görür


imam
Küfür kötüdür Şeytana bile olsa.
Şeytana lanet okumak sevap, küfretmek ise çirkindir.
Küfretmemek şeytanın iyi biri olduğundan değil, bizim imanımıza yakışmadığı içindir.


ebediyyetyolcusu
Selamün aleyküm

Kurani Kerim’de Şeytan Aleyhillanenin bir zorlama gücü olmadigi insanlara sadece vesvese fisildadigi bildirilmiştir. Cenabı Allah Nas Suresinde ‘Sinsice, kalplere vesvese ve şüphe düşürüp duran’ vesvesecinin şerrinden. (Nas Suresi, 4) Ki o, insanların göğüslerine vesvese verir (içlerine kuşku, kuruntu fısıldar); (Nas Suresi, 5) bunu bildirmekte ve Kuranin diğer ayetlerinde vesvese hakikinda bilgi vardir. O insana vesvese verrir geri çekilr, sonra tekrar gelir. Eğer insan kalbine gelen bu vesveseye ehemmiyet verirse artar, vermezse gider.

Okudunuz mu?  Ya Latif Zikri ile dileklerim gerçekleşir mi ?

Şeytan insana vesvese fisildadigi zaman hemen Allah siginmasi ve o fisildiya ehemmiyet vermemesi yine Kuran ayetlerinde gecer.
Eğer sana şeytandan yana bir kışkırtma (vesvese veya iğva) gelirse, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir. (Araf Suresi, 200)

Euzu Besmele ile Namaza basladigin zaman bütün konsantreyi Namaza vermelisin ve Namazda Rüku ve Secdeleri cabuk yapmamali tadili erkan uymalisin. Namazda okudugun Surelerin anlamini bilirsen daha güzel olur. Seytan insani gözetler… Çünkü o ve taraftarları, (kendilerini göremeyeceğiniz yerden) sizleri görmektedir. (Araf Suresi, 27) Beni dinden sogutacak düşünceler dedigin Seytanin vesvesesinden baska bir şey değildir. Mesala Namazda sana Allahi görmüyorsun ve bunun gibi düşünceler gelirse bil ki Musa AS’ da göremedi Tur dağinda !

Musa tayin edilen sürede gelince ve Rabbi onunla konuşunca: "Rabbim, bana göster, Seni göreyim" dedi. (Allah:) "Beni asla göremezsin, ama şu dağa bak; eğer o yerinde karar kılabilirse, sen de Beni göreceksin." Rabbi dağa tecelli edince, onu paramparça etti. Musa bayılarak yere düştü. Kendine geldiğinde: "Sen ne Yücesin (Rabbim). Sana tevbe ettim ve ben iman edenlerin ilkiyim" dedi. (Araf Suresi, 143)

Kuran okudugun zaman şu ayeti hiç aklından çikarmamani tavsiye ederim Şüphesiz Allah herşeye kadirdir ! Bu Ayet Kuranda bir çok Surelerde gecer ve Kuranda bildirilen mucizelerin ve olağanüstü hallerin Anahtaridir ve şüpheleri giderir. İnsan herşeyin Alemlerin Rabbinden geldiğini ve onun herşeye gücünün yettiğini anladimi artik kalbinde şüphe kalmaz.

Okudunuz mu?  Yalnızlık sınavım. acaba kısmetim kapanmış olabilir mi? yada birileri bana büyü müyü yapmış olmasın nasıl anlarız?

Şeytana küfrediyorum diye canini sikma sen tevbeni Allah’ a yap ve ona sığın. Şeytanin bize yaptiklarina bakarsan küfür az bile ama takva sahibi bir insan daima sabreder.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeş düşündüğün soruların cevabını Kuranı Kerim’de bulabilirsin. Misal neden sınanıyoruz neden yaratıldık vs. bunun gibi pek çok soruların cevabını Allah Kuranı Kerim’de vermiştir.

Ben, cinleri ve insanları yalnızca Bana ibadet etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi, 56)

Ey insanlar, sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk edin ki sakınasınız. (Bakara Suresi, 21)

O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır. (Mülk Suresi, 2)

Bunun gibi pek çok ayetler vardır.

Şeytan insanlara vesveseler verir onları dinden soğutmaya Allah’tan uzaklaştırmaya çalışır. Onun amacı belli

Dedi ki: "Senin izzetin adına andolsun, ben, onların tümünü mutlaka azdırıp-kışkırtacağım." (Sad Suresi, 82)
"Ancak onlardan, muhlis olan kulların hariç." (Sad Suresi, 83)

İşte bize düşen o sinsi vesvesecinin şerrinden Allah’a sığınmak ve muhlis olan kullar gibi olabilmek için dua etmek ve Efendimiz Hz. Muhammed’e yoluna uymaktır.

Önceki insanlar etrafına bakarak bak ne demişlerdi

Okudunuz mu?  Her şey Allah tan mı

Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah’ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru." (Ali İmran Suresi, 191)


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dünya neden vardır neden sınanıyoruz neden kötü şeyler düşünüyoruz neden namaza başladığımızda içimden bişilere kızıyoruz neden birilerine hakaret ediyoruz. Neden bikereden bir şey olmaz dünyaya bidahamı gelicez diyoruz neden dua okurken esniyoruz uykumuz geliyor. Şeytana kufur etmeyin beddua etmeyin onun gorevi sizi dinden uzak tutmak. buna uymayın sürekli işlerinize besmele ile başlayın acele etmeyin sabır edin. Dünyaya neden geldik neden sınanıyoruz diye sorular okudum. çünki Allah teala deseydiki o herşeyi zaten biliyor "ali" sen cennete "mehmet" sen cehenneme sorarlardı insanlar ee neden ben cennete neden ben cehenneme gidiyorum. ee dünyaya gelseydin bunu bunu yapacaktın ee belki yapmayacaktım ama Allah herşeye kadir herşeyi bilir.. dünya bize şahit olmak için ben bunları yapmadım diyememek için kuruldu. nedenini merak edenlere benden basit bir bilgi. kusurlarımız çoktur yazdıklarım kusurluysa affedin.


Kayıtsız Üye
arkadaşlar namaza başlayın unutmayın tv muzik ve başka boş işler bizi dini bizden soğutmaya çalışıyor, bende daha yeni başladım ve sabah ve yatsı namazlarına gidebiliyorum sadece işte çalışıyorum kendimden nasıl utanıyorum bilemessiniz artık sabah ve yatsıyı bırak deseler billah bırakamam içim yanıyor kaçırdığım zamanlara akıp giden zamanlara Allah büyüktür herkesi effeder ve bağışlar inş. yeni başlayan arkadaşlarada hayırlı olsun inş.. Başlaması zor ama meyvesi tatlı neden dünyaya geldiğiniz anlıyorsunuz zamanlarıma çok yazık olmuş. bana duacı olun inş. ben sizlere dua mı ettim bile .. hayırlı günler 🙂

Okudunuz mu?  Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir?

fanihayat
atakan77 Kardeş,

Bak Allahu teala ölüm ve hayat hakkında ne buyuruyor !

O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını
denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır.
(Mülk Suresi, 2

ve Kıyamet hakkında

Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. Kıyamet-saatinin kopacağı gün, (işte) o gün,
batılda olanlar hüsrana uğrayacaklardır. (Casiye Suresi, 27)

bunun gibi birçok ayetlerle akıl sahiplerini uyarıyor

Ki onlar, sözü işitirler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah’ın kendilerini hidayete erdirdiği kimselerdir ve onlar, temiz akıl sahipleridir. (Zümer Suresi, 18)


seytan siken
ne oldu bir melundan mı korktunuz..? valla ben yedi sülalesine küfrediyorum hatta etkili kufurler bulmak için googleden arama bile yapıyorum kufredince susuyor bazen….


Darusselam
< ne oldu bir melundan mı korktunuz..? valla ben yedi sülalesine küfrediyorum hatta etkili kufurler bulmak için googleden arama bile yapıyorum kufredince susuyor bazen. >
Şeytan da olsa küfretmek bir Müslümana yakışmaz. Küfretmekle asıl görevinizi de yapmamış olursunuz.

şeytanın insana musallat edilmesinin hikmeti, gaflete düşen insanı uyandırıp, Allah’ın dergâhına iltica etmeye sevk etmektir. Onun için bu durumlarda istiaze etmeyip sırf sövüp saymakla belki kendimizi rahatlatıyor olabiliriz, ancak şeytanını da bu davranışımızdan kıs kıs güldürebiliriz.
Şeytan cin taifesindendir. Cinler bize görülmeyen varlıklar olduğu gibi, şeytanları da göremeyiz. Allah kainat çapında uyguladığı büyük bir projeyi, keyfimize göre değiştirmez. Kaldı ki, şayet şeytanı görseydik, onunla güreşmek şöyle dursun, cin çarpmışa dönerdik.
Şeytanın gizli olması imtihanın da bir gereğidir. Aksi takdirde şeytanı gören herkes Müslüman olurdu. Hz. Ebu Bekir-i Sıddık gibi sadakatin zirvesinde olan bir kimse ile, yalancılığın çukurunda olan Müseyleme-i Kezzap aynı seviyede olurdu. Bu ise, bir haksızlıktır. Demek ki, şeytanın görülmemesi değil, görülmesi haksızlıktır.
Dünya imtihan yeridir. İnsî ve cinnî şeytanların varlığı, âhiret hayatının varlığına delildir. Çükü eğer bu zalim şeytanların cezasını çekeceği bir diyar yoksa, bu bir haksızlık olur. Zalim ile mazlumu, haklı ile haksızı, Allah’a itaat edenle itaat etmeyeni eşitleyecek bir ölüm yerden göğe haksızlıktır. Demek ki, ölüm ötesi bir mükâfat ve ceza yerinin olması, Allah’ın rahmet, hikmet, izzet ve adaletinin de bir gereğidir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde ağza ve burna su vermeyi unutursak

Okan
Seytana icimizden değil agzimizla kufur etmek muslumani dinden cikarirmi

Şeytana anaavrat küfür etmek muslumani dinden cikarirmi


mum
şeytana küfür etmek günah değildir fakat bu ne size bir şey kazandırır ne de şeytana bir şey kaybettirir.

Belki şeytan size küfrettirdiği için bayram edecektir:)

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla ekstradan dua okumak

Kayıtsız Üye
İçimden bir kafire rahmet okudum dinden çıktımmı lütfen cevabı verin içim içimi kemiriyor


arifselim
Kafire rahmet okunmaz. İçinden istemeden gelen düşüncelerden dolayı da sorumlu değilsin. Bu tür durumlarda sürekli olmuyorsa tövbe istiğfar et ve başka bir şey gerekmez. Eğer vesvese ise hiç önemseme.


Kayıtsız Üye
seytan zaten seytandır senin içine girmesine izin verme besmele cek seytan besmele çekince gider inan buna kardeşim seytan ibadeti zayıf müminlerin içine giriyor üc cuma geçirirsen seni seytan bulur kendini seytana verme


Kayıtsız Üye
Merhaba ben normalde hiç küfretmeyen bir insandım bir oyunda biri Kur’an’ni bir şey yapayım yazmış ismini ben normalde dediğim gibi küfreden bir insan değilim ama o gördüğümden dolayı onun daha kötüsü ALLAH’A gidiyor ben günahlarım dan tövbe ettim affolur mu


şeytana küfür etmek günah mı, şeytana küfür etmek, şeytana küfür etmek günah mıdır

Bu kategoride yer alan Tuvaletten sonra yapışkan sıvı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytana içimizden küfür etmek günah mıdır? Aklıma dinden soğutacak düşünceler geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.