Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
missa
Abone

İmanımı Nasıl Kurtarabilirim

İmanımı Nasıl Kurtarabilirim

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar selamun aleyküm, öncelikle arkadaşlar çok zor durumdayım.lütfen yardım edin. Benim sıkıntım şöyle
dinimle imanımla ilgili defalarca büyük konuştum.
ve en sonunda galiba başıma geldi.ne kadar günah işlesemde ne kadar büyük konuşsamda artık pişmanlık duymuyorum. Ağlamak istiyorum pişmanlık duyup rabbime sığınmak istiyorum. tövbe istifğar, yapmak istiyorum ama yapamıyorum.çok zor durumdayım. Dakika başı vesvese geliyor. erkekliğimle ilgili,tuttuğum takımla ilgili, dinimle imanımla ilgili geliyor. Kendi canıma kıycam sanki kafayı yicem. lütfen yardım edin.
dakika başı, dinim gitsin, imanım gitsin diyorum galiba gitti. her gusül alışımda la ilahe illAllah diyorum dakka başı kafirmiyim tövbe haşa bilmiyorum. dua edip rabbime sığınmak istiyorum.olmuyor pişmanlık duymuyorum.ne yapmam lazım, lütfen yardım edin. ne yapmam lazım eğer imanım gittiyse diye düşünüyom. Ama gittiyse şeytan nasıl vesvese verebilir. vesvese geliyor bana. ne yapmam lazım dakka başı la ilahe illAllah diyorum. lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Cenaze namazı için ölünün başı hangi tarafa gelmeli

Yorum: İmanımı Nasıl Kurtarabilirim

misafir4
aleykumesselam kardeşim

büyük konuşmak gereksizdir ve çirkindir, günah işlemek ise hepimizin kaderidir. her ademoğlu günah işlermiş, hayırlıları tevbe ederlermiş. ağlamayı istemek bile bir pişmanlıkdır aslında, ancak ağlayasıya kadar gözünü aç ve bu günahların giriş kapılarını kapat. günahların giriş kapılarını kapatmadıkca kimse kolay kolay günahlardan kurtulamaz. ayrıca iyilikler kötülükleri silermiş. duygusala bağlayasıya kadar, kalk hayır bir amel işle bir iyilik yap. yani şeytan insanın yapıp ettiklerine takılıp kalmasını ister, yok ne kötülük yapdın çok üzül veya yok üzülmediydin filan. neticede de mesele her zaman insanın iradesine ve ihtiyarına bağlıdır. yani insanın önüne gelenlerden güzel ve temiz olanı mı seçdiği yoksa çirkin ve pis olanı mı seçdiğidir. insanın artık güzel ve temiz olanı seçmek yönünde irade göstermesi gerekmektedir. aslına bakarsan bizden istenen; yaradılış maksadımıza uygun, temiz ve varış yerine hazırlıklı bir hayat sürmekdir. insan dünya hayatında da ahiret hayatında da hakiki faydalara ancak böyle ulaşabilir. bunun aksi de çirkinlikler içerisinde önüne ve işine geldiği gibi rastgele ve anlamsız bir yaşam sürülmesidir ve neticesi de hüsrandır. yani duygusallıkmış, vesveseymiş, büyük mü konuşmuşsun küçük mü konuşmuşsun, ağlayabilmiş misin iyi mi sızlanmışsın, boşver bunları. dünya ve ahiret hayatındaki hayırlara bak, helallerle gönlünü eğle, varış yerine hazırlıklı gitmeye bak.

Bu kategoride yer alan İstimna tövbesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanımı Nasıl Kurtarabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.