Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Öğretmenim Not Ortalamamı Yanlışlıkla Yüksek Yazmış

Öğretmenim Not Ortalamamı Yanlışlıkla Yüksek Yazmış

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
bir konu hakkında size danışmak istiyorum.

Öğrenciyim, iki dönem öncesinde bir sınav olmuştum. Ancak sınavı tüm sınıf ile aynı tarihte yazmamıştım, hocam bir erteleme tarihi vermişti sağ olsun ben de o tarihte sınava girmiştim bir başka kişi ile. Yani toplam iki kişi o sınavı ertelenmiş tarihte yazdık.

Okudunuz mu?  Bir evlat kendisi için değil de annesi için vacip kurban kestirebilir mi?

Her neyse, sınav notunu hocamız mail ile bildireceğini söyledi, aradan bir kaç gün geçti ve mail olarak attı. (tabiki özel olarak; yani ne ben diğer kardeşimizin notunu ne de o kardeşimiz benim notumu gördü).

Ancak o yazdığımız dönem de (yani bir sene öncesinde) sınav notunu sisteme kayıt edemeyeceğini belirtmişti ve bir sonraki dönemde anca yapabileceğini bildirdi bize hocamız (sistem de oluşan yeniliklerden dolayı).

Okudunuz mu?  Dua ederken aklım karışıyor aklıma istenmeyen şeyler geliyor

Herneyse, ben de bundan bir kaç hafta öncesinde baktım kendi not ortalamama ve notlarıma. O sınavın da kayıtlara geçtiğini gördüm, hocam yani geçirmişti benim sistemime notumu.
Hadi yine de bir tıklayayım dedim üzerine, bir de ne göreyim: hocam bana mail’de bildirdiği notu değil, o not’dan daha yüksek bir not vermiş.
Aslında bu çok güzel bir şey. Ancak içim tuhaf oldu; ben Allah izin verirse bu işi dürüstçe yapmak ve dürüstçe mezun olmak isterim inşaAllah.
Sizce hocama bunu belirteyimmi?
Bir kaç arkadaşıma anlattım, "hayır söyleme sakin, bu onun hatası" dediler. Ancak ya o diğer kardeşimizin notu ile benim notumu karıştırdıysa hocam? Ama gerçi bunu diğer kardeşimiz fark etmişte olabilir? Fark etmemişte olabilir tabiki. Bilemeyiz.

Okudunuz mu?  Ana-baba çocuğunu reddedemez; yani evlatlıktan reddetmenin hukuki bir sonucu ve değeri yoktur

Sizce ne yapmalıyım? Hocama bunu belirteyimmi? Not güzel tabiki, ancak bana bildirdiği not ile yazdığı not aynı değil.
Belki de bana mail olarak bildirdiği not yanlıştı ve bu suanki sisteme kayıt ettiği not doğrudur? O da olabilir. Ama emin değilim işte.

Okudunuz mu?  Allah neden dileğimi kabul etmiyor

Ne yapmamı önerirsiniz?
Belki sisteme geçirirken hata yapıp notumu düzeltip notumun düşmesini göze alayımmi? Ki bu dürüstlük olmazmı zaten?


Yorum: Öğretmenim Not Ortalamamı Yanlışlıkla Yüksek Yazmış

Tövbekarrr
Kalbinizin sesini dinleyin. Kalbinizin sesiyse hocamı bu konuda uyarmalıyım diyor gibi duruyor. Hocanun notu yanlış girmesi onun hatasıysa o yanlışı gördüğünüz halde uyarmamanızda sizin hatanız oluyor gibi geldi bana. Doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yapın ki doğru olan burada notu yanlış girdiğini hocaya söylemek bence.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesinde hata yapan yeniden sehiv secdesi yapar mı?

notu fazla girilmesi

Bu kategoride yer alan Bir anne babanın çocuğunu dövmesi günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğretmenim Not Ortalamamı Yanlışlıkla Yüksek Yazmış Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.