Anasayfa
29 Nisan 2023, 21:54
sizden95
Abone

Riya Ve Kibir Anlama

Riya Ve Kibir Anlama

Sevgi1234
Selamun Aleyküm
Size bir şey danışmak istiyorum. Içimde elhamdülillah Allah sevgisi var elimden geldiğince bir şeyler öğrenemeye çalışıyorum. Benim sormak istediğim şey ben birine iyilik yapacağım zaman çok mutlu oluyorum onu düşünüp heyecanlanıyorum. Sonra bana teşekkür edecekleri aklıma geliyor yine heyecanlanıyorum. Aslında bunu demeselerde olur amacım sadece iyilik etmek insanlara faydalı olmak yardımcı olmak ben yapmak istiyorum bunu sanki birini güldürmek ya da dini konularda bir şey anlatınca mutlu oluyorum evet bana güveniyor ve soruyor diye beni övmelerine gerek yok ama şöyle bir şey onların gözünde güzel izlenim bıraktığım için mutlu oluyorum benim içimi bildikleri için bu riya midir hocam sürekli düşünüyorum sma bir sonuca çıkamıyorum bazen sürekli düşünüyorum sen rüyalarsın diyorum ama olmuyor mesela biri bir şey bir yardım istediği zaman hemen yardım etmeliyim diyorum ya da bir şey dediğim zaman bunu da begensinler istiyorum hocam ben riyakar miyim kibirli miyim anlayamiyotum hiç bir cevap beni bir sonuca çıkarmıyor aklım çok karışık. Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

Okudunuz mu?  İmsak vaktinde sabah namazı kılabilirmiyiz?

Yorum: Riya Ve Kibir Anlama

misafir4
geçen bir şiir dinledim…

topuğunu geçmeden suyu deniz sanırsın,
sen katreyi geçmeden ummanı arzularsın

karıncalar gibi sen ufak ufak yürürsün
meleklerden ileri seyranı arzularsın

diyordu hoşuma gitmişti. yani öyle havalara girmeye gerek yok.havaya girdiğin vakit de aklına gelir gülersin.

Okudunuz mu?  Kolay Anlaşılır Dini Kitap tavsiye edermisiniz

ancak tabi bu arada da hızlı hızlı yürümek, adımları daha sağlıklı daha sağlam hale getirip, daha hızlı atmaya başlamak gerekiyor

tabi bunların sohbet konusu olması bir tarafıyla güzel, bu meselelerin cemiyette konuşulup görülmesi anlamına gelir. misk satan yere giren misk kokar, körükçüye giren kömür kokarmış veya insanlara Allahı hatırlatan güzel insanlar olurmuş ama bir tarafdan da bunların bir kulakdan girip öbüründen çıkmasındansa, nadanla oyalanılmasındansa; fazilet sahibi olan kimselerin gözetilerek meyvelerinin toplandığının görülmesi daha bereketli olabilecekdir.

Okudunuz mu?  Tesettürsüzlük ve namaz kılmamak günahları

insanların beğenilerini önemsemek biraz sıkıntı kardeşim. insanları memnun etmek varılması imkansız bir hedefmiş. hakikatin bulunduğu yerde bulunmak zevk işidir. insanları memnun etmeye çalışarak kendin de olamazsın, kendin olursan daha sağlıklı daha sağlam daha bereketli işler yapabilirsin. ancak bahsettiğin şeyler güzel şeyler, şeytan seni ıbıktı gıbıktı derken, hayırlı amellerden de uzak tutmasın. insanlar beğenmesinler, beğeneceklerse veya ben onun için yapıyorsam deyip hayırlardan uzak kalmak da şeytanın bir oyunu olsa gerek. beğenirlerse ne ala yoksa çok da önemli değil.

Okudunuz mu?  Kurban kesene kurban eti verilir mi?

nasıl iyi yazmış mıyım 🙂

Bu kategoride yer alan Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Riya Ve Kibir Anlama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.