Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi?

Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi?

ßaran

Dünyada evlenemeden vefat edenleri bile Cennette otuz üç yaşında en güzel bir Cennet genci olarak olarak evlendirir, kısmetini yine karşısına çıkarır, asla kısmetsiz bırakmaz. Onlar da o zaman asla pişmanlık duymazlar dünyadaki bekleyişlerinden dolayı. Çünkü Cennet evliliği dünyadakiyle kıyaslanamayacak kadar özel ve güzel bir evlilik olur.. Bütünüyle mutluluk ve saadet kaynağı halini alır.



Kısmetin kapalı olup olmadığını insan bilemediği
için, kendi isteği olan bir şeyi elde etmek için bazı sebeplere teşebbüs etmesi gerekir. Bu sebeplere teşebbüsten sonra şayet istediğimiz şeyi elde edersek, şükrederiz. Şayet istediğimz şey elde edilmez ise, o zaman hakkımızda hayırlı değilmiş deyip, verilmediği için ve ahirette isteğimizin daha güzelinin verileceğine iman edip yine şükretmek gerekir.

Kısmet beklemelerde yanlış yorumlardan uzak kalınmalıdır. Bazı kimselerde yanlış bir kısmet bağlama anlayışı görülmektedir.

Evham ve su-i zanna kapılan bu kimseler tereddüt etmeden konuşabiliyorlar:

– Kızımızın ya da oğlumuzun kısmeti bir türlü çıkmıyor, çıkınca da anlaşmayla sonuçlanmıyor, bir bahane bulunup iş bozuluyor! Demek ki kısmetini bağlamışlar. Zaten falan ve filan komşulardan da şüphe ediyoruz.. diye hüküm verebiliyorlar.

Halbuki Allah (cc), hiçbir insana bir başkasının kısmetini bağlama imkan ve salahiyeti vermemiştir. Bu sebeple, kısmet bağlanması diye bir olay olamaz. Ama kısmet beklenmesi diye bir gerçek olur.


Demek ki mesele, kısmet bağlanması değil kısmetin beklenmesi meselesidir
.

Bu kısmet bekleme meselesini, maneviyat büyüğü İsmail Fakirullah Hazretlerinin verdiği misal, pek güzel açıklamaktadır. Öğrencilerinden birinin eline bir testi verip kuşluk vakti çeşmeye gönderir Fakirullah Hazretleri.

Ne var ki öğrenci çeşmenin başına varınca oradaki çocuklarla oyuna dalar, ta ikindiye kadar oyun sürer. Nihayet gün batarken aceleyle testiyi doldurup döner. Bunca vakittir orada oyuna dalan öğrenciyi bu defa arkadaşları aralarına alıp hırpalamak isterler. Ancak Fakirullah Hazretleri müdahale ederek der ki:

– Neye suçluyorsunuz arkadaşınızı?

– Kuşluk vakti gönderdiniz ikindi üzeri döndü, bizi bu kadar bekletmeye hakkı var mı? derler.

Büyük insan şöyle izah eder geç kalma sebebini.

– Arkadaşınızın kabahati yoktur bu bekleyişte. Çünkü der, çeşmenin başında oyuna dalmaya mecburdu. Kısmetiniz olan su henüz kurnaya gelmemişti, yoldaydı. Başkalarının kısmetini doldurup ta size getiremezdi. Ne zaman yoldaki sizin kısmetiniz kurnaya geldi, işte o zaman oynamayı bırakıp testiyi çeşmeye tutarak kısmetinizi doldurup getirdi. Onun kabahati yoktur, yoldaki kısmetinizi beklemiştir.


İşte, evlenme olayındaki bekleme de, yoldaki kısmeti beklemeden başkası değildir.

Demek ki, kısmet bağlaması yoktur ama kısmet beklemesi vardır.

Şunu hiç unutmamak gerektir ki, Allah yarattığı kulunun kısmetini asla bağlamaz.O kadar bağlamaz ki, dünyada evlenemeden vefat edenleri bile Cennette otuz üç yaşında en güzel bir Cennet genci olarak olarak evlendirir, kısmetini yine karşısına çıkarır, asla kısmetsiz bırakmaz. Onlar da o zaman asla pişmanlık duymazlar dünyadaki bekleyişlerinden dolayı. Çünkü Cennet evliliği dünyadakiyle kıyaslanamayacak kadar özel ve güzel bir evlilik olur.. Bütünüyle mutluluk ve saadet kaynağı halini alır.

Bence burada unutulmaması gereken en mühim nokta şu olmalıdır.


Dünyadaki kısmetini bekleyenler bekleme süresini büyük bir fırsat bilmeli, bu sıralarda kendi özelliklerini geliştirip vasıflarını çoğaltmayı hedef almalı, vasıfsız işçi durumundan çıkıp aranan vasıflı aday özelliğini kazanmalı, kendini bir çok vasıflarla değerli durumuna getirmelidir
.
Çünkü denklik dünyada da ahirette de esastır. Dünyada vasıflı olanlar Cennette de vasıflılarla evlenirler. Bu bakımdan da kısmet bekleme devresini güzel vasıfları kazanma, çoğaltma devresi olarak düşünmeli, yüksek vasıflılara layık hale gelmeye gayret göstermelidir.
Zaten beklemenin bir faydalı yanı da, güzel vasıflarını çoğalt ikazını yapıyor olmasıdır


Cevap: Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi?

Yusuf
hmm… mesele, kısmet bağlanması değil kısmetin beklenmesi meselesidir.

Okudunuz mu?  Aşır okumanın sonunda "Fatiha" denilince, Fatiha'dan önce salevat-ı şerife getiriliyor. Bunun hikmeti nedir?

sağolun


Yanıt: Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi?

gül sema
Allah razı olsun, çok faydalı bir konuyu paylaşmışsın.


Soru: Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi?

ismkaya
Ben Ce Saçmalık Yazdıkların Daha Doğrusu Doğruluğuna Senin Bile Inanmadığın Bi Açıklama Dünyada Falan Olan Ahirettede Filan Olcak Ya Bu Din Bu Kadar Basitmi Fetfa Verdim Diyen çıkıyoo Bunlara Tenezzul Ednlerde Ali Kankancı Gibi Sahtekarlerı Ortaya çıkarıyo…..
Vasıflarını Geliştir O Bür Tarafta Vasıflılarla Yapmayın Ya

Okudunuz mu?  Çocuğu olması için adak adayanın ikiz çocuğu olursa kaç tane kurban kesmelidir

Allahtan Bu Cami Cumaati Varda Türkiyede Siz Sallıya Biliyorsunuz….diğerleri Allah Razı Olsun Diyenler Sizde Devam Edin


imamhatipli42
< Ben Ce Saçmalık Yazdıkların Daha Doğrusu Doğruluğuna Senin Bile Inanmadığın Bi Açıklama Dünyada Falan Olan Ahirettede Filan Olcak Ya Bu Din Bu Kadar Basitmi Fetfa Verdim Diyen çıkıyoo Bunlara Tenezzul Ednlerde Ali Kankancı Gibi Sahtekarlerı Ortaya çıkarıyo…..
Vasıflarını Geliştir O Bür Tarafta Vasıflılarla Yapmayın Ya >

Konuyu tamamen okudun mu kardeş hangi bölümüne itiraz ediyorsun. Eğer yanlışsa doğru olanını delilleriyle yaz ki biz de bilelim.

Okudunuz mu?  Dünya Nedir? Dünya ahiretin tarlasıdır ne demektir?

birader
Birseyler için caba gösterip zaman harciyorsak ve netice vermiyorsa o bizim nasibimiz degildir. Belki de zamani degildir.

Icinde bulundugumuz durumlar ve basimiza gelen olaylar en basta bize bizim kim oldugumuzu, neleri kabul edemeyecegimizi, tahammüllerimizin ne oldugunu göstermek içindir.

Caba gösterip odaklandiginiz seyler olmuyor diye üzülmeyin, olabilecek seylerin ne olduguna bakip o seylere yönelin. Israrla tutunup sarildigimiz seyler, baska firsatlarin ve degerli seylerin kacmasina neden olabiliyor.

Okudunuz mu?  Yüzükoyun yatmak şeytan işi midir?

Kismetin birileri tarafindan baglanabilecegini düsünmek Allah’a es kosmak kadar tehlikelidir ve ayni zamanda basitliktir.

Saygilar


Kayıtsız Üye
Bilmiyorduk, öğrendik. Düşünüp paylaşandan Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
bu acıklamaya çok ihtiyacım vardı Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bilgilendirdiginiz için bilmiyordum yanlis biliyodum

Okudunuz mu?  İbadetin insana kazandırdıkları nelerdir?

Kayıtsız Üye
oyle anlatiyosunuz sonra hocalar nuska falan yapiyor ve jaderi baglanmis diyor kime inananicaz onuda bilmuyoruz


Kayıtsız Üye
Güzel açıklama tabi ama yaşamayan bilemez bazi seyleri gercekten bazi kapaliliklar oluyo buda Allahtandir elbette. Rabbim kimseyi nasipsiz kismetsiz birakmasin ve hayirlisindan versin

Okudunuz mu?  Adak adayan kişi ve ailesi, kesmiş olduğu adaktan yemek isterse ne yapmalıdır?

Kayıtsız Üye
kısmeti bekleyecek isek; niçin çabalıyoruz ki enayi gibi.
Akılı kullanma, program yapıp çalışmak niye.
kısmet gelecek diye mi bu kadar enayilik.

yok nasipte var ise gelir.. bekle elin gavuru avucuna veriyor sende kısmeti bekle dur.
Kendi iradeni gerçekleştirmek için ilahi onay bekleniyorsa biraz nah gelir onay.

Okudunuz mu?  Akşam ezanı neden kısa okunuyor

bütün bir ömür ver Allahım ver diye köpek gibi yalvarmakla geçen hayata çöpe gitmiş yıllar denir.

Özgür ruhunu , aklını kullananıp programlayıp ta halen bir şeyler kısmetinde yokmuş gibi saçmalıkla enayi kutusunda pandora maymunu oynatmanın adı DÜNYADA SINAVDAYIZ MI OLUYOR … sonrada sinir küpü ol küfü et günah işledin oluyor.. kendin pişir kendin yeeee…

Okudunuz mu?  Dinimizde sakalın hükmü nedir? Tıraş olmak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Bir insanın kısmeti sadece evlilik mi… neden sürekli evlilik üzerinde duruyorsunuz.. çok merak ediyorum… yada kısmet sadece evlilik üzer,ne mi


Kayıtsız Üye
Gece ibadetleri yapın. Allah’ı zikredip teheccüd namazı kılın.


kısmet kapanması, kısmet bağlanır mı, kısmet bağlanması

Bu kategoride yer alan Sabah erken kalkmanın faziletleri nelerdir?bu konuyla ilgili hadisi şerifler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısmet Bağlanması var mıdır? Kısmetimiz kapanabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.