Anasayfa
27 Mart 2023, 22:06
Namazlar
Yönetici

Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?

Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?

ßaran
Veccehtu duası
"Veccehtu vechiye lillezî fetara’s-semâvâti ve’l-arda hanîfen muslimen ve mâ ene minel-müşrikîn. İnne salâti ve nusukî ve mahyâye ve memâtî lillâhi Rabbi’l-âlemîn.

La şerike lehu ve bizalike umirtu ve ene minel müslimin

Muhakkak ben, dinime tam bağlanarak, o yeri ve gökleri yaratan Allah’a yöneldim. Ben müşriklerden değilim. Şüphesiz benim namazım da, kurbanım da, dirilmem de, ölümüm de alemlerin Rabbi Allah içindir. Onun ortağı yoktur ve ben bununla emrolundum ve ben Müslümanlardanım.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre kaza namazları nasıl hesaplanır ve nasıl kılınır? Mükellefiyet yaşı kaçtır?

Cevap: Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?

alice1
ALLAH (c.c) razı olsun kardesim ama bir sorum olacak bu Subhaneke´nin yerine mi yoksa tekbirden öncemi okunacak.cevaplarsan sevinirim saygilarimla.


Yanıt: Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?

mumsema
< ALLAH (c.c) razı olsun kardesim ama bir sorum olacak bu Subhaneke´nin yerine mi yoksa tekbirden öncemi okunacak.cevaplarsan sevinirim saygilarimla. >
Şafii mezhebinde teveccüh duası, sübhaneke yerine, fatiha süresini okumadan evvel okunur.


Soru: Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?

cemal said
Allah razı olsun hocam.ben 16 yaşındayım ailem ve bulunduğum çevre hanefi ancak bana imam şafi nin fikirleri daha yatkın geldiğinden şafi mezhebine uyuyorum.ancak yeterince kaynak yok başta namaz olmak üzere şafi mezhebinde ibadetleri ayrıntılı bir biçimde anlatırmısınız.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Kıbleye Dönmeye Niyet Etmek Şart mı?

cemal said
evet hocam zaten hep araşırıyorum bu tür forumlarada üye oluyorum.sadece daha fazla öğrenmek istiyorum.eminimki şafii mezhebi ile ilgili daha çok şey vardır.mesela tukudan kalktıktan sonra tekrar ellerin kulakara kalkması ettehiyatü duasının değişik okunması vb çok şey var.ancak kişiliğime en uygun mezhebi şafi olarak görüyorum.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Fatihadan Sonra Amin Sesli mi Söylenir?

ferdi16
Alalh razı olsun önemli bir dua inşalah


Arsoy
"Veccehtu vechiye lillezî fetara’s-semâvâti ve’l-arda hanîfen muslimen ve mâ ene minel-müşrikîn. İnne salâti ve nusukî ve mahyâye ve memâtî lillâhi Rabbi’l-âlemîn.
forumduasi.com/safii-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/51490-safii-mezhebine-gore-namaza-baslarken-ilk-okunan-dua-hangisidir.htmlŞafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?
La şerike lehu ve bizalike umirtu ve ene minel müslimin”


ibrahimkn
Selamun Aleykum arkadaşlar şafii mezhebinin namaz hocası resimli ve hangi vaktin namazı kılınırken hangi dua okunur geniş açıklamalı namaz hocası eğer ararsanız bulursunuz.Burda bir kardeşim dediki ben şafi yim hanefiye göre kılıyorum bilmediğim için bir kardeşimizde sen artık şafii sin dedi oda buna sevinip teşekkür etti böyle bir şey varmı ? FETVA vermekten kaçının ben alimim diyen bile fetva vermeye muktedir değildir…vebali ve günahı çoktur zira efendimiz s.a.v kendisine mantıklı veya öyle zanettiği için fetva vereni lanetlemiştir…bilmediğin için eğer yapmıyorsan bile korkma Allah gayretini görüyor ama imkanlarını zorlayıp bilmediğin şeyi öğrenirsen usulüne göre uygularsan daha iyi olur.faydalı şeyler yapmaya gayret gösterenlerden Allah razı olsun lakin sitenizde uygunsuz resim ve reklam içeriyor bazen reklam da olsa bunu görmezden gelemezssiniz buna müdahale ederseniz daha iyi olur Allah kolaylık versin .

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde nafile namazda kaç rekatta bir selam verilmelidir?

mumsema
< Selamun Aleykum arkadaşlar şafii mezhebinin namaz hocası resimli ve hangi vaktin namazı kılınırken hangi dua okunur geniş açıklamalı namaz hocası eğer ararsanız bulursunuz.Burda bir kardeşim dediki ben şafi yim hanefiye göre kılıyorum bilmediğim için bir kardeşimizde sen artık şafii sin dedi oda buna sevinip teşekkür etti böyle bir şey varmı ? FETVA vermekten kaçının ben alimim diyen bile fetva vermeye muktedir değildir…vebali ve günahı çoktur zira efendimiz s.a.v kendisine mantıklı veya öyle zanettiği için fetva vereni lanetlemiştir…bilmediğin için eğer yapmıyorsan bile korkma Allah gayretini görüyor ama imkanlarını zorlayıp bilmediğin şeyi öğrenirsen usulüne göre uygularsan daha iyi olur.faydalı şeyler yapmaya gayret gösterenlerden Allah razı olsun lakin sitenizde uygunsuz resim ve reklam içeriyor bazen reklam da olsa bunu görmezden gelemezssiniz buna müdahale ederseniz daha iyi olur Allah kolaylık versin . >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Bir ilmihal alıp okumaya fırsatı olmayanlar bir ömür sorup duracaklar.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Erkeklerin Çıplak Ayakla Namaz Kılmalarının Hükmü Nedir?

Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir?


Kayıtsız Üye
sevgili kardeşim eğer sen şahifiysen bu duayı okuman lazım lakin hanifiysen sübhanekeke okuyacan


Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben şafii mezhebindenim namaz da kılıyorum. ama ben şu ana kadar hep namaza başlarken sübhaneke yi okuyordum acaba namazımda bir kusur var mıdır? saygılarla

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebine Göre Namazı Kıldıktan Sonra Kıblenin Yanlış Olduğu Anlaşılırsa Napılır?

Şem’a
< namaza başlarken sübhaneke yi okuyordum acaba namazımda bir kusur var mıdır >
Hayır namazın geçerlidir hiç bir kusuru yoktur.
İsteyen veccehtu vechiye (teveccüh) okur isteyen subhanekeyi okur sorun olmaz.
Zaten bunları okumak basit sünnetlerdendir (hey’et), okunmasa bile sehiv secdesini gerektirmez

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde kaza namazında kamet...

Kayıtsız Üye
Mesela ikisini bilmeyen okumasza da olur mu? Yani dogruca besmele cekip Fatiha okursa.


mum
Şafii mezhebine göre namazda giriş duası okumak sünnettir ama sehiv secdesi gerektirmeyen sünnet. Okumayın ama ezberlemenizi tavsiye ederiz


şafi mezhebine göre namaz duaları, şafilerde namazda okunan dualar, şafi mezhebi namaz duaları

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebinde Namazda Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu (Video) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre namaza başlarken ilk okunan dua hangisidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.