Anasayfa
3 Mayıs 2023, 5:01
sizden8
Abone

Vefat eden anne ve baba için namaz

Vefat eden anne ve baba için namaz

nimet
vefat eden anne veya babamızın günahlarının affı için bir namaz kılındığı doğru mu acaba?

kastettiğim bunlar değildi.belirtiğiniz hususları biliyorum.fakat perşembe günleri akşam fatihadan sonra 5 ayetel kürsi okunarak 2 rekat namaz kılındığını duymuştu.namazdan kastım bu.

Okudunuz mu?  Çok kötü günler geçiriyorum ?

Cevap: vefat eden enne ve baba için namaz

Hoca
< vefat eden anne veya babamızın günahlarının affı için bir namaz kılındığı doğru mu acaba? >
Namz yok kardeşim ama hac veya tasaddukta bulunabilirsin. aşağıdaki Hadisi Şerif herşeyi açıklıyor.
< Ebû Übeyd Mâlik bin Rebîa es-Saîdî (r.a.) bir gün, "Ey Allâh’ın Resûlü, anne ve babamın vefâtlarından sonra da onlara iyilik yapma imkânı var mı, ne ile onlara iyilik yapabilirim?” diye sormuştu. Bunun üzerine Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz, "Evet vardır. Onlara duâ, onlar için Allâh’tan istiğfar (günahlarının affedilmesini) talep etmek, onlardan sonra vasiyetlerini yerine getirmek, anne ve babanın akrabalarına karşı da sıla-i rahmi îfa etmek, anne ve babanın dostlarına ikramda bulunmak” ( Ebî Dâvud, Sünen, Edep 12) cevabını vermiştir >

< Vefât eden anne-baba adına iyilikte bulunmak
——————————————

Okudunuz mu?  İslamda kadının doktor olması ne kadar doğru?

VEFAT EDEN ANNE-BABA HAKLARININ ÖDENMESİ İÇİN BİR BAŞKA USÛL
Anne-babanın haklarının ödenmesi için, çarşambayı perşembeye bağlayan gece, akşamla yatsı arasında, 2 rek’at namaz kılınır. Her rek’atte:

7 Fâtiha-i şerife, 7 Âyetü’l-Kürsî, 5 İhlâs-ı şerif, 5 Felak sûresi, 5 Nâs sûreleri okunur. Bu namazın sevabı anne-babaya gönderilir. (4) >
bunun kaynağı nedir Baran kardeşim? 25 senedir ilim meclislerindeyim ve bu konuda 100’lerce soru geldi çok araştırdık ve hiçbir delilini bulamadık. nerden bulduğunu yazsan sevinirim.
ama siteden aldım olmaz ona gör
e:)

Okudunuz mu?  Teganni nedir ?

Yorum: Vefat eden enne ve baba için namaz

Kayıtsız Üye
Merhaba,Vefat eden annem için 10 rekat kuşluk ve 6 rekat evvabim namazı kılıp bağışlıyorum ara da bir günlük namazların farzlarını kılıp bağışlıyorum fiziken yapılan ibadetlerin kabul olduğunu okumuştum doğrumudur sayg


Yorum: Vefat eden enne ve baba için namaz

arifselim
Merhaba. Farz namazlarını bağışlayamazsın. Farzlardan herkesin kendisi sorumludur. Ama nafile olarak ve hayır olarak işlediğin diğer ibadetlerin sevabını hediye edebilir bağışlayabilirsin. Allah dilediğini kabul eder.

Okudunuz mu?  Ergenliğe yeni girmiş kızımın problemleri hakkında bilgi

olunun arkasindan kilinacak namaz, anne baba namazı nasıl kılınır, ölen babaya okunacak dua

Bu kategoride yer alan Hızlı Namaz Kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vefat eden anne ve baba için namaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.