Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Dualar ya bediissemevetivel ard,ya zülcelali vel ikram

Dualar ya bediissemevetivel ard,ya zülcelali vel ikram

Amenna
yarabbi,yarabbi,yarabbi,
ya erhammerrahimin,ya erhamerrahimin,ya erhamerrahimin
ya hayyu,ya kayyum,ya hannan,ya mennan
ya ahir,ya zahir,ya batın
ya bediissemevetivel ard,ya zülcelali vel ikram
ya rabbi vücudumuzu kaim,niyetlerimizi daim,sıhhatimizi müdavim,evlatlarımızı annemizi ve babamızı kardeşlerimizi ve eşimizi salihlerden eyle ya rabbi AMİN.
fakirlik gelmeden evvel nimetin meşguliyet gelmeden evvel boş vaktin hastalık gelmeden evvel sağlığın ihtiyarlık gelmeden evel gençliğin ölüm gelmeden evel hayatın kıymetini bilmeyi lütfeyle ya rabbiAMİN.
ya rabbi nefis ve iblisin şerrinden şiddetli fakirlikten kabul olunmayan duadan seherde uyanmayan gözden yetimi gördüğü zaman sızlanmayan kalpten doymak bilmeyen mideden ve faydasız ilimden zatı şerifine sığınırız ya rabbi AMİN.
ya rabbi bizi ehli tevhid ve ehli imani ehli ilim ve ehli kur’an ehli ihsan ve ehli vicdan olanların safından eyle ve huzuruna öylece gelmeyi nasip eyle AMİN.
ya rabbi her yerde haddini bilen gönül ahizesini silen bir ömürlük dosyasını güzel amellerle dolduran kullarından eyle AMİN.
ya rabbi bize hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin güzel ahlakından
hz.ömerin(r.a.)adaletinden
hz.hamzanın(r.a)kuvvetinden
hz. yusuf(a.s.)güzelliğinden
hz.eyyübün(a.s.)sabrından
hz.abbasın(r.a.)vefakarlığından hz.osmanın(r.a.)hayasından
hz.süleymanın(a.s.)devletinden bizede nasip eyle ya rabbi AMİN.
ya rabbi lütfetki gittiğimiz her yerde bağdaştırıcı ve birleştirici olalım.nefret olan yere sevgi kızgınlık olan yere affedicilik kuşku olan yere ümit karanlık olan yere aydınlık üzüntü olan yere de sevinç saçıcı olmayı lütfeyle AMİN.
ya rabbi kusur görenlerden değil kusur örtenlerden teselli arayanlardan değil teselli verenlerden anlayışlı olanlardan yalnız sevilmeyi bekleyenlerden değil sevenlerden yağmur gibi hiçbir yeri ayıretmeyip her yeri aydınlatanlardan toprak gibi herşey üstüne bastığı halde hiçbir şeyini esirgemeyip nimetlerini herkese verenlerden eyle ya rabbiAMİN.
la ilahe illAllah birden bine kadar
la ilahe illAllah yerden göğe kadar la ilahe illAllah sayızız sabı la ilahe ilAllah azapsız kabir nasip eyle AMİN.
kulhuvAllahu ahad=açılsın cennet kulhuvellahu ahad=saçılsın rahmet kulhuvellahu ahad=mühür bas ya Muhammed(A.S.V.)
cennette önde gidenlerden seherde verilen kısmetten fatime anamıza verilen hüccetten kabrine yağan rahmetten bizede nasip eyle ya rabbiAMİN.
ey kendisinden başka ilah olmayan her şeye gücü yeten hiçbir şeye muhtaç olmayan hükümdarlığından ortağı bulunmayan rahman ve rahim olan ALLAHIM!
bizi felaketlerle bela ve müsibetlerle zulüm ve baskılarla imtihan ediyorsunn çok daralıp sıkıntıya düştüğümüzde çaresiz ve kimsesiz kaldığımızda el açıp dua edin diyorsun
işte yalvarıp yakarıyoruz korkarak ve ümit ederek huşu içinde bpyun bükerek diyoruz ki…
ey rabbimiz ayaklarımızı imanımızda sabit kıl hidayetten sonra kalplerimizi kayderma unutur ve bilmeden hata yaparsak bizi sorgulamaiAllahümme ecirne minen nar-Allahümme ecirne min azabil kabr-Allahümme ecirne minen riyervessemmeveti vel ucubi vel-fahr Allahümme ecirne min şerril müfsidin vel münefikin vel mülhidin AMİN. ya erhamerrahimin.
la ilahe illAllahtır özümüz muhammet resulAllahtır sözümüz
ayetel kürsi ile açıldı kalp gözümüz
la ilahe illAllah kalbimizi karartma
la ilahe illAllah kalbimizi daraltme
la ilahe illAllah birsin kapından başka kapı aratma
la ilahe illAllah kendinden başkasına yalvartma
la ilahe ilAllah dallar yapraklar kadar taşlar topraklar kadar ölünceye kadar musalla taşına konuncaya kadar münker ve nekir sual sorup cevpa alıncaya kadar sıratı geçinceye kadar cennetine varıncaya kadar CEMALİNİ GÖRÜNCEYE KADAR ya rabbi dilek ve dualarımızı kabul eyle bizi bağışla ve bizi af eyle
dualarımız kabulu için şerlerin defi için sıhhat ve selametimiz için Allah rızası için
EL FATİHA.

Okudunuz mu?  Çocuk sahibi olmak için okunacak dua

Cevap: Dualar ya bediissemevetivel ard,ya zülcelali vel ikram

maximilian
yazulcelali ya erhamerrahimin zül celali duası nedir ne için okunur az bilgi verseydin ya


yaAllah lailahe illaente galbi binurimagrifetike yaerhamerrahimin, yabadiussemavatu yazelcalelivelikram

Bu kategoride yer alan Zulme Uğrayanın Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dualar ya bediissemevetivel ard,ya zülcelali vel ikram Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.