Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Almadan vermek, Allah`a mahsus (yaraşır) atasözünün anlamı

Almadan vermek, Allah`a mahsus (yaraşır) atasözünün anlamı

Hoca
Almadan vermek, Allah`a mahsus (yaraşır).
Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, ama ihtiyaç sahiplerinin muhtaç olduğu tek varlık, şanı yüce olan Allah`tır. Karşılık beklemeden yardım yapmak sadece ve sadece Allah`a mahsustur. Bu sebeple insanlar yardımlaşırken bir karşılığı gözetirler. Bir şey verirken almaya gereklilik duyarlar. Öyleyse siz başkasına yardımcı olunuz ki, başkası da size yardımcı olsun.

Okudunuz mu?  Çin Atasözleri

Cevap: Almadan vermek, Allah`a mahsus (yaraşır) atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Almadan vermek sadece Allah’a mahsustur.Bir işveren kişi sürekli almadan verir ise o kişininde ileride elinde avucun da bir şey kalmaz.Oysa yapılan işin karşılığını alarak vermeniz ve kimsenin hakkını yememeliyiz.


vermeden almak Allah’a mahsustur

Bu kategoride yer alan Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir (iyidir) atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Almadan vermek, Allah`a mahsus (yaraşır) atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.