Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:42
Atasozleri
Abone

Asil azmaz, bal kokmaz (kokarsa yağ kokar, çünkü aslı ayrandır) atasözünün anlamı

Asil azmaz, bal kokmaz (kokarsa yağ kokar, çünkü aslı ayrandır) atasözünün anlamı

Hoca
Asil azmaz, bal kokmaz (kokarsa yağ kokar, çünkü aslı ayrandır).

Kendine has özellikleri bulunan bir nesne ne denli biçim değiştirirse değiştirsin, aslî özelliğini yitirmez. Bu durum insan için de söz konusudur. Soylu bir aileden gelen insanlar ne denli büyük bir sarsıntı geçirirlerse geçirsinler, bayağı bir duruma düşüp yozlaşmazlar; soyluluklarını yitirmezler. Ama mayalarında kötülük, noksanlık bulunan kimseler için böyle bir şeyden söz edilemez; onlar eninde sonunda bir açık verirler, olumsuz yanlarını dışa vururlar.

Okudunuz mu?  Hacı hacı olmaz gitmekle Mekke`ye, dede dede olmaz gitmekle tekkeye atasözünün anlamı

Cevap: Asil azmaz, bal kokmaz (kokarsa yağ kokar, çünkü aslı ayrandır) atasözünün anlamı

GÖKŞİN
Kendinize has özellikleriniz bulunmakta olsa bile ne yaparsanız yapın bu özelliklerinizi değiştiremezsiniz.Soylu bir aileden gelen insan bile büyük bir sarsıntı geçirse bile asilliklerinden ve soylulukların dan hiç bir zaman vaz geçmezler.

Okudunuz mu?  İş işten geçtikten sonra pişman olmanın bir yararı yoktur atasözünün anlamı

asil azmaz bal kokmaz kokarsa yağ kokar aslı ayrandır, asil azmaz bal kokmaz kokarsa yağ kokar çünkü aslı ayrandır, asil azmaz bal kokmaz kokarsa yağ kokar onunda aslı ayrandır

Bu kategoride yer alan Arpa eken buğday biçmez atasözünün anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Asil azmaz, bal kokmaz (kokarsa yağ kokar, çünkü aslı ayrandır) atasözünün anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.