Anasayfa
12 Kasım 2021, 19:29
aile
Yönetici

Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı?

Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı?

ßaran
"Mükemmel bir kocanın nasıl olmasıyla ilgili bir kitap arıyorum. Eşime vereceğim ki, hatalarını anlayıp düzeltsin." diyen kadına arkadaşı sordu: "Peki sen mükemmel bir kadın mısın?" Nedense genel olarak eşler, birbirlerini mutsuz eden taraflarını görüp sürekli şikâyet ettikleri halde, "Evliliğimde mutluluğu yakalamak için asıl kendim ne yapabilirim? Bana ne görevler düşüyor?" diye düşünmezler.
Psikiyatriste veya bir evlilik danışmanına gittiklerinde hep eşlerinin hatalarını sayıp dökerler. "Benim şu yanlışlarım var. Eşim de bundan rahatsız oluyordur. Ben bunları nasıl düzeltip, onu mutlu edeceğim?" diyenler maalesef yok denecek kadar az.

Okudunuz mu?  Evlenmeden gelinlik giymek uğursuzluk mu?

Eşlerin tabii ki birbirlerine karşı sorumlulukları var. Tabii ki çalışan hanımla, ev hanımı arasında zahmet ve sorumluluk farklılıkları bulunuyor. Ama meselâ kadın, bütün gün elinde kumanda televizyon seyrediyor, cep telefonuyla konuşuyor, öğleden sonra çeşitli "gün"lere filan gidiyor ve eve eşiyle birlikte geliyorsa bir gariplik yok mu sizce de. Hele geldiğinde aceleyle mutfağa koşup "Aa hayatım, bugün yemek yapamadım. Dur buzluktan bir şeyler çıkarıp kızartayım!" (Eskiden iki yumurta kırılırdı. Şimdi dondurucular çıkınca yumurtanın pabucu dama atıldı.) diyor ve: "Ben aç değilim, sen yemeğini ye, hah benim dizim de başladı!" diye TV’nin karşısına geçiyorsa iletişim sizce yeterince sağlıklı mı? Normal olarak erkek bir sabredip, iki sabrediyor. Sonunda da kendine değer veren, ilgilenen, sofralar hazırlayıp kapıda karşılayan bir kadın hayali kurmaya başlıyor. Eğer duyguları ve inançları zayıfsa böyle bir fırsatı ilk bulduğunda da maalesef bunu değerlendirme yoluna gidebiliyor. Sonra da hanımların bildik "Nasıl benim gibi birini o işe yaramaz kadına tercih etti?" feryatları başlıyor.

Okudunuz mu?  En Güzel Hediye Eşim İçin

Şimdilerde kadınlar arasında sosyal aktivitelere katılma heyecanı var, "Efendim ben sosyal bir kadınım. Öyle evde oturamam. Evde tabii ki işlerim aksıyor. Eve geldiğimde eşim kızılca kıyameti koparıyor. ‘Ben evinin işlerini güzelce yapıp, yemeğini pişirip, çocuklarıyla ilgilenen bir kadın istiyorum. Kapı kapı gezen bir kadın istemiyorum.’ diyor." deyip sızlanıyor.

Okudunuz mu?  Yeni evlenenlere tavsiyeler

Evet, ev kadını olmak evde sadece hizmetçilik yapmak değil. Ama erkeğin de eve geldiğinde derli toplu bir ev, hiç olmazsa sıcak bir çorba ve güler bir yüz görmek hakkı var. Bunu yapmamak, esirgemek kadın adına bencilliktir. Bir annenin çocuğuna gösterdiği ilgi, sevgi ve şefkati eşine de göstermesi gerekir. Bütün bunları göstermediği halde; "Sanki bana ne hayat yaşatıyorsun da benden karşılık bekliyorsun!" demeleri de işin cabası oluyor. Bir de sürekli eşinin dediklerine itiraz edip "Annem bana şunu şöyle yap dedi." diyerek eşinin değil de annesinin sözleriyle aile hayatını idare eden kadınlar var. O zaman erkeğin hali eskilerin deyimiyle "duman oluyor." Sevgililer Sevgilisi, "Kadının eşine olan hizmetinin sadaka olduğunu ve kadınların en hayırlısının kocası yüzüne baktığında onu sevindiren, kocasının hoşlanmadığı tutum ve davranışlardan kaçınan ve kocasına kendisini sevdirerek onunla hoş geçinen ve uyum içinde olan kadın olduğunu" söylüyor.

Okudunuz mu?  Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim

Kim ne derse desin "yuvayı yapan ve ayakta tutan dişi kuştur." Dişi kuş yuvadan el etek çekerse mutluluk da o evden elini eteğini çeker.

Gülay Atasoy


Cevap: Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı

AmeS
sözün özü "yuvayı yapan ve ayakta tutan dişi kuştur." Dişi kuş yuvadan el etek çekerse mutluluk da o evden elini eteğini çeker.

Okudunuz mu?  İslamda Bekar Kalmak Var mıdır?

teşekkürler


Yanıt: Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı

ßaran
Amin Ecmain Rabbim Sizlerden de Razı Olsun Kardeşler.


Soru: Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı?

imamhatipli42
< sözün özü "yuvayı yapan ve ayakta tutan dişi kuştur." Dişi kuş yuvadan el etek çekerse mutluluk da o evden elini eteğini çeker. >

Bu söze tamamen katılamayacağım zamane evliliklerinde durum tam tersine oluyor genelde erkekler hep alttan alıyor.

Okudunuz mu?  Evlilik görüşmesinde sorulması gerekenler

zeynepirfan
Dişi kuş yuvadan el etek çekerse mutluluk da o evden elini eteğini çeker.

Çok güzel bir paylaşımdı yüreğine sağlık


benanneyim
Kadın sabahtan akşama kadar elinde kumanda televizyon seyrediyor vs….Ahh şu erkekler ne yazıkki bizim toplumumuzda ev hanımı denince işte akla bunlar geliyor…Çalışan kadınlar için böyle düşünülmüyor…tabiki bu tarz kadınlar da vardır ama inanın ev hanımlarının hakkı yeniliyor..Erkek işi bitince evine geldiğinde ayaklarını uzatıp hanım onu getir bunu getir…Çocuklar bir tarafta Anne Anne birde eşler kızar sustur hanım şu çocukları diye azar işitirsin…Yatana kadar koş babam koş….Koşturur durursunuz ama sabah kalk ortada hiç bir şey yok tekrar sil baştan asıl bir çok ev hanımının günleri işte böyle geçiyor.Ama yinede verilen emeği ne yazıkki gören yokkkkk….

Okudunuz mu?  Evlenmeden hamile kalmak günah mı?

Şema
< verilen emeği ne yazıkki gören yokkkkk…. >
var var:) ayakların altı öpülesi anneler. Allah hepinize cennet nasip etsin.


benanneyim
Aminn kardeşim ohh be bir anlayan çıktı en sonunda…..


mine
benim eşim çok ilgisiz ne yapmalıyım


Kayıtsız Üye
Calisip evine bakan kocanin hakki guler yuzlu estir birde calismayip karisi evi gecindirmek için cabaladigi halde yaptiklarina nankorluk eden kocalar ne olacak kadin ona nasıl guler yuz gosterip mutlu etmeye calisacak. Cocukla ilgilenen kadin calisan kadin ev isi yapan kadin borc odeyen kadin ama yinede aman kocamdir insaAllah oda duzelir desede bazen sinirlerine hakim olamayan kadinlar ne olacak.. biliyoruz ki erkek evin gecimini sagladigi için saygiyi sevgiyi hakeder ve kadinda kocasini mutlu etmeye calismalidir ama boyle olmayqn kocaya nasıl davranmali..

Okudunuz mu?  İslama göre eş seçimi

Kayıtsız Üye
Gerçekten çok güzel faydalı bir yazı fakat inanın okuyan taraf ister kadın olsun ister erkek hep kendi tarafından bakarak okuduğunu bile yanlış yorumlaya biliyor kimse empati yaparak konuşmuyor ve davranmıyor oysa dinimiz erkeğede kadınada çok önemli ve katiyetle uyulması gereken kurallar koymuştur hoş dinimizi tam anlamıyla bilmeyen kişilerden bunları uygulamasını beklemek saçma olur değil mi

Okudunuz mu?  Evlenme teklifi...

NiSav
Yardım lütfen…eşim beni artık sevmediğini söylüyor…evlendigimizden beri 21.yildayız. hiç onun istedigi gibi bir es olmadigimdan sikayet ediyor. bana hatalarimi soylediginden itibaren kendimi toparlamaya çalışıyorum.çünkü büyük bir travma atlattım o dönemde. Şu anda eşim benden zaman istiyor. Aynı evde nikahlı eşime nasıl.. ne kadar mesafeli durabilirim ….nasıl davranmaliyim bilemiyorum…yuvamin yıkılmasını istemiyorum. Onu çok seviyorum. Yardım ve dua lütfen..😢😢😢

Okudunuz mu?  Evlenirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

ilgisiz kocaya nasıl davranmalı, kadın kocasına nasıl davranmalı, kadın eşine karşı nasıl davranmalı

Bu kategoride yer alan Dinimizde kadının eşinden izinsiz bir yere gitmesi caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşine karşı nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kadının şikâyete hakkı var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.