Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:43
Hadisler
Yönetici

Fırat nehri ile ilgili hadisler

Fırat nehri ile ilgili hadisler

efsane001
Fırat nehri hakkında hadis

Hz. Ebu Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor:

"Resülullah aleyhissalâtu vesselam buyurdular ki: "Fırat nehri, altından bir dağı ortaya çıkarmadıkça Kıyamet kopmayacaktır. İnsanlar o altın sebebiyle öldürülecek. Öyle ki on insandan dokuzu öldürülecektir."

Okudunuz mu?  Duhan Suresi ile ilgili hadisler

Nehirler ile ilgili hadisler

Hoca
Fırat nehrini konu edinen hadisler
Nehirler hakkında hadisler

163. [1:204, Hadîs No: 281] Ali (r.a.) rivayet ediyor:
Cebrail bana Hüseyin’in Fırat kenarında şehid edileceğini haber verdi.

Hz. Hüseyin Peygamberimizin torunu, Hz. Ali ve Hz. Fâttma’nın oğludur. Peygamberimizin mübarek nesli Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’den devam etmiştir. Peygamberimiz bu hadîslerinde Cebrail’in haber vermesiyle bir mû’cize olarak Hz. Hüseyin’in Fırat kenarında şehid edileceğini bildiriyor. Cebrail’in bunu Peygamberimize haber vermesi şöyle olmuştu:
Birgün Cebrail (a.s.) Peygamberimizin yanına gelmişti. Peygamberimiz o sırada Ümmü Seleme validemizin yanındaydı. Ümmü Seleme’ye (r.a.), "Kapıyı üzerimizden kapat, içeriye kimseyi atma" buyurdu. Onlar içerdeykeri Hz. Hüseyin geldi, içeriye girmek istedi. Hz. Ümmü Seleme onu içeriye koymak isteme-diyse de Hüseyin (r.a.) bir fırsatını bulup içeriye daldı ve Resûlullahın kucağına oturdu. Peygamberimiz sevgili torununu öptü, sevdi. Cebrail (a.s.), "Hüseyin’i çok mu seviyorsun?" diye sordu. Peygamberimiz, "Evet, çok seviyorum" buyurdu. Cebrail (a.s.), "İyi ama ümmetin onu şehid edecek" dedi. Peygamberimiz, "Demek onu mü’minler öldürecek?" diye hayretini bildirdi, Cebrail (as.) "Evet" dedi ve oradan ayrılarak kısa bir müddet içerisinde Kerbelâ’dan getirdiği kırmızı ve ıslak bir avuç toprakla geri döndü. Bunun üzerine Peygamberimizin mübarek gözlerinden yaşlar aktı. Cebrail’in getirdiği toprağı da saklaması için Ümmü Seleme’ye verdi.
Gerçekten de, Peygamberimizin "Reyhanım" dediği Hz. Hüseyin Hicretin 61. yılında Kerbelâ’da Yezid’in askerleri tarafından hunharca şehid edildi.

Okudunuz mu?  Kıble ile ilgili hadisler

2376. [4:118, Hadîs No: 4737] Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor:
Seyhan, Ceyhan, Fırat ve Nil Cennet nehirlerindendir.

2813. [4:424, Hadîs No: 5841] Ebû Hüreşre (r.a.) rivayet ediyor:
Dört nehir Cennetten akıtılmaktadır: Fırat, Nü, Seyhan ve Ceyhan.


fırat nehri ile ilgili ayet, fırat nehri ile ilgili hadisler, fırat ile ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Hırs Hakkında hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fırat nehri ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.