Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:43
Hadisler
Yönetici

Kıble ile ilgili hadisler

Kıble ile ilgili hadisler

@hmet
Kıble hakkında hadisler

6256 – el-Bera radıyAllahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam’la birlikte Beytu’l Makdis’e doğru onsekiz ay namaz kıldık. Medine’ye girişinden iki ay sonra kıble istikameti Ka’be’ye çevrildi. Resulullah aleyhissalatu vesselam, Beytu’l Makdis’e müteveccihen namaz kılarken yüzünü çokça semaya çeviriyordu: Allah Teala hazretleri, Peygamberinin kalbinden geçeni yani, Ka’be’ye yönelme arzusunu bildi.

Okudunuz mu?  Nazar Değmesi (İsabet-i Ayn)

Bir gün Cebrail aleyhisselam (göğe doğru) yükseldi. Resulullah aleyhisalatu vesselam, o yerle gök arasında yükselirken onu gözüyle takip etmeye başladı, onun nasıl bir vahiy getireceğini gözetliyordu. Derken aziz ve celil olan Allah "Biz senin yüzünün göğe doğru çevrilip durduğunu görüyoruz…" (Bakara 144) ayetini indirdi. Biz, Beytu’l-Makdis’e doğru farzın iki rek’atini kılmış tam rükuda iken, bir adam gelip: "Kıble, Ka’be’ye doğru çevrilmiştir!" haberini getirdi. Derhal yönlerimizi çevirdik. Namazımızı yenilemeyip kıldığımız kısmın devamını tamamladık. Resulullah aleyhissalatu vesselam: "Ey Cibril! Beytul-Makdise doğru kıldığımız namazlarımızın hali ne olacak?" diye sordu. Bunun üzerine de, Allah Teala hazretleri: "Allah sizin (daha önce Beytu’l-Makdis’e doğru kıldığınız) namazları zayi etmeyecektir" (Bakara 143) ayetini inzal buyurdu."

Okudunuz mu?  Recm Konusu Hadisleri

Kıble hadisleri

mum
Kıble kelimesi geçen hadisler

2335. [4:98, Hadîs No: 4667]

Ebû Cüheyfe’den rivayetle Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyurmuşlardır:

Dünyanın kapıları size açılacaktır. Öyle ki siz evlerinizi Kabe’nin süslendiği gibi süsleyeceksiniz. Fakat siz bu gün o günden daha hayırlısınız

3163. [5:164, Hadîs No: 6813]

Okudunuz mu?  Ahir Zamanın Hadisleri..

Huzeyfe (r.a.) rivayetle:

Hz. Peygamber Kabe’ye baktığında şöyle duâ ederdi: "Allah’ım, şu Beytinin şerefini, hürmetini, değerini, iyiliğini ve heybetini daha da arttır."


kıble ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Pazartesi Ve Perşembe Günleri Oruç Tutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıble ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.