Anasayfa
11 Kasım 2021, 20:39
sizden95
Abone

Kıbleyi nasıl bulacağım? Yön Tayini ile Kıble nasıl bulunur? kıble yönü Tuvalet caiz mi?

Kıbleyi nasıl bulacağım? Yön Tayini ile Kıble nasıl bulunur? kıble yönü Tuvalet caiz mi?

zehra3232
merhaba hayırlı ramazanlar arkadaşlar ben yeni üye oldum sormak istediğim çok şey var ama öncelik kıble yönü.sitede araştırdım tam olamasada cvp aldım yine de şunu sormak istiyorum ben doğu illernden birine tayin oldum hamdolsn namz kılıyorum ancak evimin kıble yönüden çok emin değilim eşim cami hocasına sormuş oda tarif etmiş sitede sormadan kendi tahminiyle namaz kılan tekrar namazı kılmalıymış.şimdi biz sorduk öğrenme sorumluluğunu attık ancak içim rahat değil.sebebi ise tuvaletler kıbleye gelecek şekilde olmaz diye bilirim ancak evimde kıble diye durduğum tarafa doğru kullanyoruz tuvaleti.sanırım evi yapan dikkat etmedi vs yabancıyım kimseyle tanışamadım ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Galiba sonunda dualarım tuttu nasibimi buldum:)

birde int araştırdım güneşin doğuşunu sol kolun tarafına batışını sağ kolun tarfına alınca önün güneyi yani kabe yönünü gösterirr diyodu bunu yapınca da imamın dediği yön doğru çıkıo işte dediğim gibi tuvalet mevzuu canımı sıkıyor.


Yorum: Kıbleyi nasıl bulacağım? Yön Tayini ile Kıble nasıl bulunur? kıble yönü Tuvalet caiz mi?

Omer Faruk
< tuvaletler kıbleye gelecek şekilde olmaz diye bilirim ancak evimde kıble diye durduğum tarafa doğru kullanyoruz tuvaleti >
Tuvaletin kıbleye dönük olması ya da kişinin tuvaletini kabeye doğru bevletmesi edeb olarak doğru değildir ancak ne haramdır ne de mekruhtur. Sonuçta binlerce kilometre öteden kabeye saygısızlık yapmış olmazsınız.

Okudunuz mu?  Allah tikelleri bilmez mi? Allah bizim ne durumda olduğumuza bakmıyor mu?

evde kıble nasıl bulunur, kıble nasıl bulunur, yön tayini

Bu kategoride yer alan İmsak vakti geçtiği halde bir şey yemek oruç olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıbleyi nasıl bulacağım? Yön Tayini ile Kıble nasıl bulunur? kıble yönü Tuvalet caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.