Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
sizden95
Abone

Kıble yönü nasıl bulunur?

Kıble yönü nasıl bulunur?

Ferhat1991
selamun aleyküm arkadaşlar kıble yönü nasıl bulunur ben bilmediğim için ilk namaza başladığım zaman arkime sormuştum oda bana güneyin biraz sağ tarafını göstermişti bende hep o yöne doğru kılıyordum bilmedğimden doğrudur diye düşündüm güneş sol koluma izalanıyor kuzey arkama güney önüme batıda sağımaa ben güneyden biraz sağa doğru yani hafifçe batıya doğru yöneliyorum cevaplarsanız eğer yanlış yönse ve bilmediğimden dolayı kıldığım için namazlarım kbl olurmu yinede yani bilmeden yanlış yönde kıldığım için günaha girmiş olurmuyum cevap verirseniz sevinirim şimdiden tşkrler YÜCE ALLAH (C.C) razı olsun

Okudunuz mu?  Bir sanatçıya hayran olmak günahmı

Cevap: kıble yönü nasıl bulunur?

papadilma
aleykum esselam..amacınız Allah’a ibadet..kıblenız yanlısla bile bunu direkt günah kelımesı ıle örütştürmek pek doğru olamaya bilir.. biz buna namaz noksan olmu7s diyelim…ssana kıblneı bulabılmen için çok güzel bir adres vereceğim oradan kıblenı buşabalirsin…takıldığın yer olursa sor…

site: http://www.qiblalocator.com/

kırmızı ok kıbleyı gösterıyor..haritadan hareket et…


Yanıt: kıble yönü nasıl bulunur?

Ferhat1991
Bu Yön Okuyla Bulmak Için EKRANA BAKARKENMİ Yoksa Sırtımı Ekrana Dönüpmü Bulcam Kıbleyi


Soru: kıble yönü nasıl bulunur?

papadilma
yok hiç dönme olayı yok olduğu gibi işaret senın mahllenın nersını gösterıyoırsa yaklasmak ıcın çift tıklıyorsundur.. bu gibi detayları bildiğini düşnüyorum selametle…

Okudunuz mu?  Huysuz eş

DZALBAY
< Bu Yön Okuyla Bulmak Için EKRANA BAKARKENMİ Yoksa Sırtımı Ekrana Dönüpmü Bulcam Kıbleyi >
Kardeş;Programı çalıştırdığında,karşına gelen haritanın sağ üst köşesinden ”karma” seçeneğini seç.O takdirde,evini, mahalleni,cadde ve sokakları görebilir ve kıble yönünü tayin edebilirsin.Prova için diğer seçenekleri de kullan;ama en uygun olanın karma olduğunu göreceksin.

Selam ve dua…


Ferhat1991
anladığım kadarıyla güney doğuya doğru kılıncak peki teşekkürler YÜCE ALLAH (C.C) RAZI OLSUN


Ferhat1991
yani bide yanlış yöne kıldığım namazlar kabul olur diyorsun dimi papadilma

Okudunuz mu?  Okulda kızlar çok açıklar ve bende dayanamıyorum ne yapmam lazım?

bataristand
Arkadaşlar Allah rızası için şu site nasıl kullanılır biri söylesin..Giriyorum karma da dedim hiç bir şey çıkmıyor bşka şehirlerde yön değişmiyor yön hep aynı acaba yazmadan anlıyormu nerede olduğumuzu yazsamda bişi değişmiyor çünkü..Çift tıkladığım da yakınlaşıyor ama sadece artı eksi oynuyor yani görünürde bişi yok dümdüz arazi ye yakınlaşıncada bana bir faydası olmuyor pek .. Cevabınızı …….. mail olarak yollarsanız çok sevinirim.Ders çalıştığım için ziyeret edemeyebilirim sık sık..Anlayışınız için teşekkürler.Hayırlı günler dilerim.


DZALBAY
< Arkadaşlar Allah rızası için şu site nasıl kullanılır biri söylesin..Giriyorum karma da dedim hiç bir şey çıkmıyor bşka şehirlerde yön değişmiyor yön hep aynı acaba yazmadan anlıyormu nerede olduğumuzu yazsamda bişi değişmiyor çünkü..Çift tıkladığım da yakınlaşıyor ama sadece artı eksi oynuyor yani görünürde bişi yok dümdüz arazi ye yakınlaşıncada bana bir faydası olmuyor pek .. Cevabınızı …….. mail olarak yollarsanız çok sevinirim.Ders çalıştığım için ziyeret edemeyebilirim sık sık..Anlayışınız için teşekkürler.Hayırlı günler dilerim. >
Yahu bunda anlaşılmayan taraf nedir?Hiç mi atlasa bakmadın mübarek?Kendini haritadaki (+) işaretinin olduğu yere koy.Kırmızı çizgi nereye doğru uzanıyorsa o tarafa dön.İşte sana kıble yönü…

Okudunuz mu?  Gusülden önce avret yerlerinin yıkanmasına gerek varmı

Selam ve dua ile…


Galus
Namaz konusunda hassas insanımızın taşınılan yeni evdeki ilk telaşesi, "Bu evin kıblesi ne tarafaydı acaba?" oluyor.

Eğer pusula, pusulalı seccade gibi cihazlarınız yok, var da doğruluğundan emin değilseniz kıbleyi mecburen önce tahminî olarak bulmak durumunda kalacaksınız.

Okudunuz mu?  Fatiha suresi hakkında

İlk iş, sabah güneşin doğduğu yönü tespit etmek olmalı. Sol kolumuzu doğuya, sağ kolumuzu batıya uzattığımızda kuzey yönü arkamızda kıble yönü olan güney ise ön cephemizde kalacaktır. Türkiye’de kıble takribî olarak güney ile güneydoğu yönleri arasında bulunuyor. (Güneyden doğuya doğru 23 derecelik bir açı). Eğer 99’luk tesbihi çevirme yöntemiyle kıble bulma yöntemine itibar etmiyorsanız, üstelik aynı cephede oturan henüz tanımadığınız komşunuzun kapısını tıklatıp yekten "Kıbleniz ne tarafa acaba?" diye sormaya da çekiniyorsanız daha garantili yollar denemeniz gerekiyor.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre kurban nasıl kesilir?

Kıble saatiyle kıbleyi bulabilirsiniz

Kıble saati; "Kâbe’nin bulunduğu nokta, güneşin günlük deklinasyonundaki yeri ve bulunduğumuz nokta arasında oluşan küresel üçgenin trigonometrik çözümünün zaman cinsinden ifadesidir." olarak tanımlansa da konu aslında bu kadar karmaşık değil. Ve kesin netice veriyor. Yurtiçi takvimlerimizde namaz vakitlerinin son sütununda günlük olarak şehirlerimizin kıble saatleri bulunmaktadır. Kıble tespiti yapacağımız gün takvimdeki kıble saatinde güneşe doğru ayakta durduğunuzda kıbleye dönmüş olursunuz. Çünkü güneş o an tam da Kâbe istikametindedir. O saatte yüzünü güneşe dönen, kıbleye dönmüş olur.

Okudunuz mu?  Namaz kıldığım odadaki fotoğraflar namazı bozar mı?

Kıble saatleri sadece adı geçen şehir için geçerlidir. Bu kıble bulma tekniği de sadece Türkiye’deki şehirlerle ilgilidir. Tüm dünyadaki kıblenin aynı anda tespit edildiği güne ise, "Dünya Kıble Günü" denir. O an, gündüz olan dünyanın tümündeki her nokta için geçerlidir. Kıble tâyininde yapılan hataları gidermek için 28 Mayıs ve 16 Temmuz tarihleri, Dünya Kıble Günü olarak kararlaştırılmıştır. Senede iki defa, 28 Mayıs Türkiye saati ile 12.18’de ve 16 Temmuz saat 12.27’de güneş tam Kâbe-i Muazzama üzerinde bulunur. Bu iki vakitte, dünyanın o anda gündüz olan yerlerinden herhangi birinde güneşe doğru yönelen kimse, aynı zamanda kıbleye dönmüş olur. Böylece bir yerin kıble yönü kolayca ve doğru bir şekilde belirlenebilir.

Okudunuz mu?  SubhanAllah SübhanAllah

En kolayı, kıbleyi internetten bulmak


sevgiii
selamun aleyküm arkadaşlar ben bu roğramı açıyorum ingilizce hep aynı yönü gösteriyor.acaba bilgisayarın ıp adresinden baktığı içinmi yön hep aynı mesela evin adresini yazıyorum burdan yine aynı yönü gösteriyor.


Kayıtsız Üye
En doğrusu Türksat uydu antenin gösterdiği yerdir Kıble saygılar

Okudunuz mu?  Şefaat nasıl istenir?

sine-i can
Kıble yönünü bulmak için eğer akıllı telefonun varsa şu uygulamayı indirebilirsin. [url]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hundred.qibla adı da Kıble Yönü Görsel Kabe Bulucu. Ben başka bir kaç uygulama daha denemiştim ama her seferinde doğru yönü gösteren bir tek bu uygulama vardı o yuzden bunu tavsiye ederim.


Ercan 1903
Hayırlı günler. mayısın ilk haftası askerim inşAllah. Eğer mescid yoksa kıbleyi nasıl bulabilirim ?
Ve Bot ile namaz kılınırmı ?

Okudunuz mu?  Münafık alametleri

mum
Bot temiz ise namaz kılınır. Askerde mutlaka mescit vardır, yoksa bile kıbleyi bilenler vardır.


kıble nasıl bulunur, kıble yönü nasıl bulunur, kible nasıl bulunur

Bu kategoride yer alan Dilek duaları doğru mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıble yönü nasıl bulunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.