Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Annesine bakan kız çocuğu mirastan fazla pay alabilir mi?

Annesine bakan kız çocuğu mirastan fazla pay alabilir mi?

Efdal
Dinde miras bölüşülürken mecburen kadinlara az ve erkeklere çok pay mi düşer? Ve kocasi vefat eden anneye kiz evlatlari bakip evinde besliyorsa, ve erkek evlatlari evinde beslemeyip arada bir hatir soruyorsa, mirasin bu durumda nasıl paylaşılması gerek? Yoksa çoğunu yine de erkekler mi hak ediyor?

Okudunuz mu?  Ayakta işemeyle ilgili ayet ve hadisler

Mirasta kız çocukları bir erkek çocukları iki pay alır. Ancak anne kendisine bakan çocuğuna dilediği kadar malından hibe edebilir. Anne mal varlığından kendisine bakan kız çocuğuna hibe yapmazsa vefatından sonra kız miras hakkından fazlasını taleb edemez.


Cevap: Annesine bakan kız çocuğu mirastan fazla pay alabilir mi?

HADİE
kız çocuğu erkek çocuğu gibi mirastan pay almaktadır fakat annenin daha çok miras bırakabilmesi yada hibe edebilmesi için daha hayattayken bunu bildirmesi gerekir

Okudunuz mu?  Cetearyl alcohol haram mıdır ?

anne bakan kizin mirasi, annesine bakan evlat tum mirasi alabilir mi

Bu kategoride yer alan Guslün Mekruhları Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annesine bakan kız çocuğu mirastan fazla pay alabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.