Anasayfa
28 Ağustos 2021, 17:15
Hadisler
Yönetici

Hayırlı evlat yetiştirmek

Hayırlı evlat yetiştirmek

Hoca
Hayırlı evlat yetiştirmek

Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayet edildiğine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "İnsan ölünce, üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i cariye, kendisinden istifade edilen ilim, arkasından dua eden hayırlı evlat."
Riyazü’s Salihin, Nu:951

Okudunuz mu?  Kevser havzı'nın, mizan'ın ve sırat köprüsü'nün sıfatları ile ilgili hadisler

Cevap: Hayırlı evlat yetiştirmek

LeyL!
hadis için Cezâkellâhu hayran, Allah hayırlı mükâfaat versin
Rabbim bizlere hem hayirli evlat olmayi hemde hayirli evlat yetisdirmeyi nasip etsin


Yanıt: Hayırlı evlat yetiştirmek

Galus
Salih Evlat Yetiştirmek..

Salih evlat yetiştirmek evlilikle ortaya çıkan en mühim görevlerdendir. Ana baba olmak Hakk8217;ın bir lutfu iken, bizlere; iyi bir kul, iyi bir müslüman, iyi bir insan olmaları yönünde eğitilmek, yetiştirilmek üzere evlatlarımızı emanet etmiştir. Çocuklarımızın 8220;sâlih8221; yani Rabbimizin Yüce Kur8217;ân8217;ında örnek gösterdiği kullardan olmaları hem kendileri için dünya ve ahret saadeti, hem de görevini hakkıyla yerine getirmiş ebeveynin mutluluk vesileleridir.

Okudunuz mu?  La İlahe İllAllah'in Fazileti

Konunun ehemmiyeti bir yana, evlatların sâlih kullar olarak nasıl ve hangi kriterlere göre yetiştirilmesi gerektiği üzerinde İslâm âlimlerinin öteden beri çok önemli eserler vermişler, ilim ve irfan yuvaları oluşturmuşlardır. Temel kaynaklarımız ve hidayet rehberlerimiz Kur8217;an ve Sünnet ışığında bu mühim görevi bu gün icra etmek, öyle sanıyorum ki çok daha bir hayatiyet kazanmıştır.

Okudunuz mu?  Sabır "Ey iman edenler! Sabredin, sabır yarışında (düşmanlarınızı) geçin!"

Şimdi bu hususta derleyebildiğimiz notlarımızı ve bu hizmete katkısı olacağını düşündüğümüz bazı tespitlerimizi sizlere paylaşmak istiyorum.

Öncelikle işi en başından düşünerek, sorunların köküne ulaşarak denebilir ki; evlenecek kişilere dikkat etmeli, ahlâkı güzel, soyu temiz kişileri araştırmalı, Peygamberimizin (s.a.v.) buyurduğu gibi: 8220;Kadın dört (hâl ve sıfatı) için nikâhlanır: Malı için, soyu için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı seç. (Aksi halde) iki elin fakirleşir.8221; (Buhârî, Nikâh 15)

Okudunuz mu?  Kardeşlik ile ilgili arapça hadisler ve türkçe anlamları (Kaynaklarıyla)

hayırlı evlat, hayırlı evlat yetiştirmek, hayırlı evlat hadis

Bu kategoride yer alan İlk konuşmaya başlayan çocuğa öğretilecek ilk kelime nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayırlı evlat yetiştirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.