Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:26
dualar
Yönetici

Arapça-türkçe Hatim Duası

Arapça-türkçe Hatim Duası

Hoca
Arapça-türkçe Hatim Duası

الحمد لله رب العالمين , والصلاة والسلام على رسولنا محمد وعلى اله وصحبه اجمعين , ياربنا تقبل منا انك انت السميع العليم ، وتب علينا يامولينا انك انت التواب الرحيم , واهدنا ووفقنا الى الحق والى طريق مستقيم , ببركة ختم القران العظيم , وبحرمة من ارسلته رحمة للعالمين , واعف عنا يا كريم , واغف عنا يارحيم , واغفرلنا ذنوبنا بفضلك وكرمك يااكرم الاكرمين , اللهم زينا بزينة القران , واكرمنا بكرامة القران , وشرفنا بشرافة القران , والبسنا بخلعة القران , وادخلنا الجنة بشفاعة القران , وعافنا من كل بلاء الدنيا وعذاب الاخرة بحرمة القران , اللهم اجعل القران لنا فى الدنيا قرينا , وفى القبر مونسا , وفى القيامة شفيعا وعلى الصراط نورا , والى الجنة رفيقا , ومن النار سترا وحجابا , والى الخيرات كلها دليلا واماما بفضلك وجودك وكرمك يااكرم الاكرمين وياارحم الراحمين

· Ya Rabbel âlemin, okunan Kur’an-ı Kerim’den hâsıl olan sevabı, yüce Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) in mübarek ruhlarına hediye eyledik, sen vasıl eyle yarabbi.

Okudunuz mu?  40 salavat-i serife

· Ayrıca bütün Peygamberlerin, sahabelerin, müctehid imamların, evliya-i kiramın, Salihlerin ve ahirete göçmüş bütün Müslümanların da ruhlarına hediye eyledik sen vasıl eyle yarabbi.

· Burada bulunan din kardeşlerimizin ahirete göç etmiş yakınlarının da ruhlarına hediye eyledik sen haberdar eyle yarabbi.

· Hatalarımızı affeyle yarabbi.

· Ey kalplerimizi evirip çeviren Allahım! Kalplerimizi dinin üzere sabit kıl yarabbi.

· Allahım! Acizlikten, korkaklıktan, kabir azabından, hayatın ölüm ve fitnesinden sana sığınırız. Bizleri muhafaza eyle yarabbi.

· Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve kabul edilmeyen duadan sana sığınırız. Bizleri muhafaza eyle yarabbi.

· Allahım! Peygamberimiz Hz. Muhammed’in senden istediği her hayrı, bizde istiyoruz. Bizlere lütfeyle yarabbi.

Okudunuz mu?  İmam Gazzâlî Hazretlerinin Hizbü'l-Hasîn Duası

· Yine Peygamberimizin sana sığındığı her türlü şerden sana sığınıyoruz. Bizleri de muhafaza eyle yarabbi.

· Dertli kullarına deva, hasta kullarına şifa, borçlu kullarına eda ihsan eyle yarabbi.

· Yurdumuzu ve bütün İslam âlemini her türlü bela ve musibetlerden koru yarabbi.

· Bizi ve neslimizi İslam’a ve Kur’an’a hizmet eden kimselerden eyle.

· Bizlere rızana uygun işler yapmayı ve rızanı kazanıp cennet ve cemalinle müşerref olmayı nasip eyle yarabbi.

· Bizleri Kur’an ahlakıyla ahlaklandır yarabbi.

· Bizleri İslam’ın nurundan Kur’an’ın hidayetinden mahrum eyleme yarabbi.

· Bizleri bollukta ve yoklukta sana şükredenlerden eyle yarabbi.

· Rızana uygun bir hayat yaşayıp kâmil bir iman ile huzuruna varmayı bizlere nasib eyle yarabbi.

· Dualarımızın ve okunan hatmi şerifin kabulü, burada bulunan tüm Müslümanların ölmüşlerinin ruhları için, Allah rızası için EL FATİHA.

Okudunuz mu?  Ahd Duası (Hz.Mehdi Duası) Okunuşu ve Anlamı Ve video

Cevap: Arapça-türkçe Hatim Duası

_karaca_
amin amin rabbim dualarımızı kabe-i muazzamada yapılan dualara ilhak ve müstecab eylesin inşAllah.


Yanıt: Arapça-türkçe Hatim Duası

Hoca
< amin amin rabbim dualarımızı kabe-i muazzamada yapılan dualara ilhak ve müstecab eylesin inşAllah. >
amin amin. bir yerde buldum ve yolladım ama kendi yaptığım dua değil:)

_____________________


Soru: Arapça-türkçe Hatim Duası

google
Hatim duasının arapça ve trükçesi için Allah razı olsun


kanarya
Hatim duasının arapça ve türkçesi için Allah razı olsun


Galus
arapça ve türkçe Hatim duası için Allah razı olsun


Fetva Meclisi
Türkçe Hatim Duası

Yâ Rabbi!
Dile getirdi&eth;imiz her türlü e&thorn;siz hamd ve sena ancak Sana mahsusdur. Bütün salat ü selamlar; rahmet ve selametlikler, iki cihan güne&thorn;i, baslarımızın tacı Rahmeten lil’âlemin, ResûI-i Ekrem ve Nebiyy-i Muhterem Seyyidina-Ebe’l-Kaasım Muhammed Mustafa sallAllahü aleyhi ve sellem Efendimiz ve O’nun bütün âl ve ashabına olsun.
"0l! emriyle; bilinen ve bilinmeyen, görünen ve görünmeyen sayısız alemleri yaratan; "Yok 0l!" emriyle de, her &thorn;eyi bir anda yok etme gücüne sahib olan, alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Yüce Allah’ım! "Bana dua edin, duanızı kabul edeyim" buyurdun. Biz de; huzuruna geldik, boynumuzu büktük, ellerimizi Sana açtık. Seni Rahim, Gafur biliyoruz. Rahmet ve Gufran ism-i &thorn;erifinle tecelli eyle, ellerimizi bo&thorn; döndürme yâ Rabbi! Kur’an-ı Kerim’in bereketi ile ve alemlere rahmet olarak gönderdi&eth;in sevgili Peygamberimizin hürmeti ile bizleri af eyle, ey Kerim; bizleri affet yâ Rahim. Allah’ım! Bizleri Kur’an-ı Kerim’in zineti ile süsle. O’nun kerameti ile mükerrem eyle ve &thorn;erefiyle &thorn;ereflendir.
Yâ Rabbi!
Okudu&eth;umuz hatm-i &thorn;erifi dergah-i ulûhiyyetinde kabul eyle. Kur’an-ı Kerim’in her harfi için bizlere sevap yaz. Okurken yaptı&eth;ımız hataları ba&eth;ı&thorn;la, tam ve mükemmel okumu&thorn; gibi kabul buyur. Kur’an-ı Kerim’i kalblerimize nur eyle, Cennet yolumuzu aydınlat.
Yâ Rabbi!
Biz, ancak Sana ibadet ve yalnız Sana kulluk ederiz. Ancak, Senin için namaz kılar ve yalnız Sana secde ederiz. Yalnız sana yalvarır, ancak Sana ko&thorn;ar ve Sana yakla&thorn;tıracak &thorn;eyleri kazanmaya çalı&thorn;ırız. ibadetlerimizi sevinçle ve arzu ile yaparız. Yasak ettiklerini yapmaz ve azabından korkarız. Sen’den, bizlere rahmet ve ihsanının bol olmasını dileriz yâ Rahim.
Allah’ım! Bizlerden eksiksiz ibadet ve tâat bekliyorsun. Bunlara, ancak Senin sonsuz yardımınla sahip olabiliriz. Öyle ise; bize, Senin ho&thorn;nutlu&eth;unu kazandıracak, kusursuz ibadet ve tâatde bulunma imkanını bah&thorn;eyle!
Allah’ım! Vermi&thorn; oldu&eth;un nimetlerin elimizden çıkmasından, sa&eth;lık ve dirli&eth;imizin bozulmasından, beklenmedik felaketlerden ve gazabının her türlüsünden ancak Sana sı&eth;ınırız. Biz, aciz kullarının dualarını kabul eyle yâ Rabbi!
Yâ Rabbi!
Bizleri, Kur’ân’ın hidayeti ile yola getir. Onun faziletiyle derecelerimizi yükselt. Kur’an-ı Kerim’in tilavetiyle günahlarımızı affet.
Ey ba&eth;ı&thorn;laması ve ihsanı sonsuz olan Allah’ım! Ayıplarımızı ört, kalplerimizi pak eyle; hastalarımıza &thorn;ifa; dertlilerimize deva, borçlarımızı ödemek imkanı ver. Din ve dünya i&thorn;lerimizi islah eyle yâ Rabbi!
Ey yerleri ve gökleri yaratan, gizli ve açık her &thorn;eyi hakkıyla bilen ve bütün varlıkların biricik sahibi olan Allah’ım! Gerçek bilir ve bildiririz ki, Sen’den ba&thorn;ka Allah yoktur. Bizleri nefsimizin çılgın istek ve arzularından muhafaza eyle. &THORN;eytan’ın bozguncu telkinlerinden Sana sı&eth;ınırız. Allah’ım! Gönlümüzü, bütün azalarımızı sönmez, sonsuz nurunla aydınlat.
Yâ Rabbi!
Bize, küfre açık kapı bırakmayan eksiksiz bir iman nasip eyle. Allah’ım! Bizi, yolunu &thorn;a&thorn;ıran ve sa&thorn;ırıtanlardan de&eth;il, hidayete eren ve hidayete eri&thorn;tiren kullarından eyle.
Yâ Rabbi! Görü&thorn;ümüz kıt, gücümüz çok az; bu yüzden rahmetine ta’rifsiz derecede muhtacız. Ey her &thorn;eye Kadir, gönüllere &thorn;ifa veren Allah’ım! Sen’den rahmetini dileriz. Duâmızı kabul eyle.
Yâ Rabbi!
Maksadımız Sen’sin. Biz her isimizde Seni, her &thorn;eyde Seni kasd ederiz. Yalnız Seni isteriz. Bütün iste&eth;imiz de, Senin bizden razı olmandır. Bizi, sevgili kullarından eyle Allah’ım!
Yâ Rabbi! Bizleri, iyilik yaptı&eth;ında sevinen, kötülük yaptı&eth;ında hemen pi&thorn;man olup Sen’den afv dileyen seçkin kullarından eyle. Allah’ım! Bilerek veya bilmeyerek i&thorn;ledi&eth;imiz bütün günahlarımızı ba&eth;ı&thorn;la, çok bol olan rahmetini bizlerden esirgeme.
Yâ Rabbi!
Bütün i&thorn;lerimizin sonunu hayr eyle; dünyada rezil olmaktan, Ahiret’te de azabından muhafaza eyle.
Allah’ım! Bizi dirlik ve do&eth;ruluk üzere ya&thorn;at, aramızdaki sevgi ba&eth;larını güçlendir, kalblerimizi ayni görü&thorn; ve dü&thorn;ünü&thorn; halkası içinde birle&thorn;tir. Dinden, imandan, do&eth;ruluktan, Sana ibadet ve taatdan ayırma Yâ Rabbi!
Yâ Rabbi!
Bizleri, verdi&eth;in ni’metlere karsi sükür borcunu yerine getiren; nimetlerin kar&thorn;ısında nankörlük de&eth;il, bol bol hamd eden kullarından eyle, üzerimizden nimetlerini eksiltme, Allah’ım!
Allah’ım Son nefesde, ölümün aklı ba&thorn;tan gideren acılarından bizi koru. "La ilahe illâllah Muhammedün Resûlüllah" Ve "E&thorn;hedü en la ilahe illâllah ve e&thorn;hedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh" diyerek, ruhumuzu teslim etmemizi nasib eyle Yâ Rabbi!
Hâsıl olan sevabı; Hazret-i Adem’den Hazret-i Fahr-i Alem Muhammed Mustafa sallAllahüaleyhi ve sellem’e kadar gelip geçen bütün Peygamberan-i ilzam ve Rusûl-i kiram aleyhim’üssalâtü vesselam hazretlerinin ervah-i pâk-i tayyibelerine hediyye eyledik, ikram eyle Yâ Rabbi!
ÂI-i Ezvac-i Tahirat, ashab-i Güzin, Ensar ve Muhâcirin, Tabi’iyn, Tebe’i-tabi’iyn, Eimme-i Müctehid’in, ridvânullahi tealâ aleyhim ecma’iyn hazretlerinin de ervah-i pâk-i tayyibelerine hediyye eyledik. Sen vâsıl eyle yâ Rabbi!.
Müfessirin, muhaddisin, muhakkikin, ulema-i amilin, kurra-i kâmilin, me&thorn;âyih-i vasilin, sulehâ-i salihin, a&eth;niyâ-i &thorn;âkirin, fukara-i sâbirin, gurebâ-i müslimin, hattatin, huffaz, tullab ve cemi-i hamele-i Kur’an-ı Kerim nevverAllahü merâkidehüm ve ce’alel cennete me’vahüm efendilerimizin de ervah-ı pâk-i tayyibelerine hediyye eyledik, Sen kabul eyle yâ Rabbi!
Bütün ehl-i imam ile Ehlullah’in ve Evliyaullah’in da ervah-i pak-i tayyibelerine hediyye eyledik, Sen vasil eyle Yâ Rabbi!
Velhâsıl; &thorn;u âna kadar dâr-i Dünyâ’dan dar-i Ukba’yâ irtihâI ve intikal eden bütün mü’minin-i mü’minat; müslimin-i müslimat, ma’sûmin-i ma’sûmat, mazlumin-i mazlumât, kaffe-i ehl-i imanin da ruhlarına hediyye eyledik, Sen kabul eyle Yâ Rabbi!
Cümlemizin kalbine &Yacute;slam nurunu, Kur’an hidayetini ver. Cümlemizi Islam’a ba&eth;la, bizleri Müslüman olarak ya&thorn;at, Müslüman olarak öldür. Bizleri Dünyâ ve Âhiret mutlulu&eth;una erdir. Dünya’da mekansız, Âhiret’de imansız bırakma Yâ Rabbi!
Yâ Rabbi!
Habib’in Muhammed Mustafa, Kitab’ların, bütün sevdiklerin yüzü hürmetine, bizleri dergah-i bârigâh-ı ulûhiyyetinden bos çevirme, duâlarımızı kabul eyle, yâ Gafur u yâ Gaffâr.
Amin, Amin, Amin… Bi hürmeti seyyidi’l-mürselin ve’l-hâmdülillahi Rabbi’l-Alemin.
Sübhâne rabbike rabbi’l-izzeti amma yasifûn ve selâm ün ale’l-mürselin ve’l-hamdü lillahi Rabbi’l-Alemin ..
Hayırların fethi, &thorn;erlerin def’i, ehl-i imânın selameti, insanlı&eth;ın kurtulu&thorn;u, memleketimizin her türlü kötülüklerden korunması, Ümmet-i Muhammed’in selameti için EL-FATIHA.


arapça hatim duası, hatim duası arapça, türkçe hatim duası

Bu kategoride yer alan Arapça-Latin-Türkçe Hatim Dûası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arapça-türkçe Hatim Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.